YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

16 Mayıs 2013 Perşembe

ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ



Papatyaları anneler günü hediyesi olarak çok sevdiğim komşum Münevver abla için yaptım,çok güzel olmadı ama Münevver abla çok memnun oldu,sevindi,eee tabi dolayısıyla bende mutlu oldum.







Bu seramik kavanoz setide  Çağrı'nın(küçük oğluşum) bana anneler günü hediyesi,tam benlik çok güzeller ,nasıl memnun oldum anlatamam,mutfağa gidip gelip bakıyorum :))
Allah çocuklarımıza sağlıklı uzun ömür versin,acılarını göstermesin,Amin.
 

REGAİP KANDİLİ


15 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI :))


Merhaba arkadaşlar,bugün çakma işkembe tarifi paylaşıcam sizlerle,gerçeği çok yakında bkleyin :)
Aslında ben eskiden hiç sevmezdim işkembe çorbasını,sarımsakda yemezdim ama artık ikisinide çok severek yiyorum,evet gelelim tarifimize...


MALZEMELER
- Yarım tavuk göğüs eti
- 1 lt. su
-tuz

TERBİYESİ İÇİN
-1/2 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurtanın sarısı
-yarım limonun suyu
-3-4 diş sarımsak

ÜZERİ İÇİN
-biraz sıvıyağ
-pulbiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü biraz tuz attığınız suda haşlayın,pişince minik minik parçalara ayırın.
Terbiye malzemelerini karıştırıp çırpın,pürüzsüz bir hale getirin,tavuk suyundan biraz ekleyin,
tavuk etlerini ve terbiyeyi tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Karıştırarak kaynatın,kaynayınca karıştırmayı bırakın 2-3 dk. kaynatıp altını kapatın.
Küçük bir tavada az sıvıyağı kızdırıp,pulbiberi ekleyin ,çorbayı servis ederken üzerine bu sostan gezdirin,isterseniz servis sırasında biraz sirkede ekleyebilirsiniz lezzetli oluyor.

AFİYET OLSUN...

11 Mayıs 2013 Cumartesi

ANNELER GÜNÜ



Bugün anneler günü,başta kendi annem,kayınvalidem,blog dünyasındaki annelerin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.
,Benim annem İzmirde ancak telefonla kutlayabileceğim gününü,sabahda kayınvalideme gidip hediyesini vereceğiz.
Benim hediyelerimde oğluşlarımdan geldi,çok beğendim çok mutlu oldum,teşekkür ediyorum onlara ve eşime,iyiki varlar beni mutlu ediyorlar :)

 

9 Mayıs 2013 Perşembe

KAKAOLU ISLAK KURABİYE



İyi akşamlar herkese,
yarın kurs hocamızın doğumgünü,sınıfta sürpriz kutlama yapıcaz,herkes birşeyler hazırlayıp götürecek,
bende bu kurabiyeyi çok sevdiğim için bu akşam hazırladım,işte tarif.

MALZEMELER
-2 yumurta
-3/4 su bar. toz şeker
-3/4 su bar. sıvıyağ
-3 yemek kaş. kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 su bar. un

ŞERBET MALZEMELERİ
-1,5 su bardağı su
-1 su bar. toz şeker

ÜZERİ İÇİN
-Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Önce şerbet malzemelerini şeker eriyene kadar kaynatın,soğusun.
Hamur malzemelerini önce sıvıları,sonra tozları ekleyerek iyice yoğurun.
Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin.
170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin,kurabiyelerin üzeri çatlayınca pişmiş demektir.
Kurabiyeleri fırından çıkarınca hemen şerbete batırın ve Hindistan cevizine bulayın.Servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN...
 

8 Mayıs 2013 Çarşamba

SİRKE TATLISI




Geçenlerde canım tatlı istedi ,çok uğraşmak istemedim,kolay bir tarif olsun dedim ve uzun zamandır denemek istediğim bir tarifi denedim ve çok beğendim,benim gibi tatlı severler için güzel bir tarif,yapmak isterseniz buyrun tarifi :)

MALZEMELER
-1 yumurta
-yarım fincan sıvıyağ
-yarım fincan sirke (ben üzüm kullandım)
-1 çay kaşığı karbonat
-aldığı kadar un
-kızartmak için sıvı yağ
Fincan ölçüsü için türk kahvesi fincanı kullandım.

ŞERBET MALZEMELERİ
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-yarım küçük limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Önce şerbet malzemelerini karıştırıp kaynamaya başlayınca 15 dk. daha kaynatın ve limon suyunu ekleyip 1-2 dk. daha kaynatıp ocağı kapatın.
Hamur için önce yumurtayı kır,sıvıyağ,sirke ve karbonatı ekleyip karıştırınunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Oklavayla 1 cm. kalınlığında açın,küçük dikdörtgenler kesip ortalarından sıkarak fiyonk şekli verin.
  Kızgın yağa atın pembeleşince hemen çıkarın ve şerbetin içine atın,5 dk. kadar şerbette bekletip sevis  tabağına alın.

AFİYET OLSUN...

REKLAM TURKO BLOG YARIŞMASI

Herkese iyi akşamlar,
Reklam Turko blog yarışması düzenlemiş,sonuçta sayfalarınızın link trafiğini artıracak ve 1 yıllık ücretsiz banner yapıp ana sayfasında yayınlayacak .
Sizde blog yarışmasına katılmak isterseniz buyrun .

7 Mayıs 2013 Salı

ORKİDEM VE BAKIMI

 
 
 
 
 

Geçen hafta doğumgünümdü,eşim bana orkide aldı(ben beğendim o da almak zorunda kaldı:)))  )
Belki orkide yetiştirmek ve bakımını öğrenmek isteyenler olur diye araştırdıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.

Bir çok kişi Orkide yetiştirmenin güç olduğu fikrine sahip oysa orkide yetiştirmek diğer ev çiçeklerini yetiştirmekten farksız.

Evde yetiştirdiğimiz orkideler dünyanın tropik ve yarı tropik iklim kuşaklarından geliyor. Evde başarılı orkide yetiştirmenin altın kuralı evimize uygun orkide türlerini seçmekten geçiyor. Yetiştirmesi en kolay ve en ucuz orkide türü Phalaenopsis. Bu türün çiçekleri çok uzun ömürlü ve iki ile altı ay arasında çiçekli kalabiliyor. Bazı Paphiopedilum türleri de Phalenopsis gibi yetiştirmesi kolay.

Evimizin ortalama sıcaklık durumunu  dikkate alarak seçim yapacak olursak phalaenopsis, doritis, ve bazı paphiopedilum, dendrobium türleri sıcak seven orkide türleridir. Genel olarak en iyi yetişme sıcaklıkları 18-27 C derece arasında ki sıcaklıklardır. Cymbidium, odontoglossum, miltonias, ve bazı paphiopedilum, dendrobium türleri soğuk seven orkide türleridir. Bu türler için en iyi yetişme sıcaklıkları 12 - 21 C derece arasında ki sıcaklıklardır.

Orkideleri evin hangi penceresine yerleştirirseniz yerleştirin öğlen dik gelen güneş ışınlarından korumanız gerekir. Perde veya jaluzi arkasına yerleştirmek aynı ormanda palmiyelerden süzülen ışık gibi orkideler için mükemmel bir yer olacaktır.

Nem orkideler için çok önemlidir. %40-80 arası bağıl nem uygundur. Çakıl dolu tepsilere su doldurmak suretiyle nem miktarı artırılabilir. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta orkide saksısı çakıl üzerine oturtulduğunda su seviyesinin çakıllardan altta olmasını sağlamaktır. Spreyle günlük su püskürtmek de nem oranını artırmaya yardımcı our.

Sulama sıkılığı ortamın bağıl nemine, saksı harcının yapısına, saksı türüne (toprak veya plastik)  ve büyüklüğüne göre değişim gösterebilir. Genel olarak orkideler iki sulama arasında kurumayı severler. Yavru orkideler, etli köklü ve yaprakları ince orkideler  sürekli nemli kalmayı tercih ederler.
kaynak
 

5 Mayıs 2013 Pazar

HIDIRELLEZ

Bugün mayısın 5 i,yarın Hıdırellez.Bende sizlerle bu konuda bir post paylaşmak istedim.
Çocukluğumuzda çok güzel kutlardık hıdırellezi,herkes gül dalına dileklerini asardı,isteklerini gül dalının altına çizerlerdi,gerçekleşeceğine inanarak.
Gündüz toplanıp pikniğe gidilirdi,akşamda meydanda ateş yakılır herkes üzerinden atlardı,çok eğlenirdik,ne güzeldi o günler ama bizim çocuklarımız bu güzellikleri hiç bilmiyorlar,
belki merak edenler olur diye biraz araştırdım,bulduklarımı sizlerle paylaşayım dedim.





Hıdırellez - Hıdrellez Bayramı Hakkında Bilgi Hıdrellez Bayramı, Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas’ın yer yüzünde buluştukları gün olduğu savıyla kutlanmaktadır.
İslam coğrafyasına bakıldığında Hıdrellez gününün yoğunlukla Türkiye'de kutlanıldığı görülmektedir.
Bir görüşe göre; Türkler'in Orta Asya'dan getirdikleri Nevruz Bayramının başkalaşmış ve İslamlaşmış şeklidir. Öyledir ki Nevruz Bayramı kutlaması Anadolu Türkleri arasında önemini kaybetmiştir. Buna rağmen Hıdrellez eskiden beri kutlanmaktadır.

Etimolojisi
Hıdrellez günü, Gregoryen takvimi (MİLADİ takvimi)'ne göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Julyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadır.
Rumi takvime göre eskiden yıl ikiye ayrılmaktadır: 6 Mayıs’tan 8 Kasım’a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım’dan 6 Mayıs’a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır. Bu yüzden 6 Mayıs Günü kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına gelir ki, bu da kutlanıp bayram yapılacak bir olaydır.

Kökeni
Hızır ve Hıdırellezin kökeni hakkında çeşitli fikirler ortaya atılmıştır. Bunlardan bazıları Hıdrellezin Mezopotamya ile Anadolu kültürlerine ait olduğu; bazıları ise İslamiyet öncesi Orta Asya Türk kültür ve inançlarına ait olduğu yolundadır. Oysa ki Hıdrellez Bayramı’nı ve Hızır inancını tek bir kültüre mal etmek olanaksızdır. İlk çağlardan itibaren Mezopotamya, Anadolu, İran, Yunanistan ve hatta bütün Doğu Akdeniz ülkelerinde bahar ya da yazın gelişiyle ilgili bazı tanrılar adına çeşitli tören ve ayinlerin düzenlendiği görülmektedir.

Hızır
Hızır; hayat suyu (ab-ı hayat) içerek ölümsüzlüğe ulaşmış; özellikle de baharda insanlar arasında dolaşarak onlara yardım eden, bolluk-bereket ve sağlık dağıtan, Allah katında bir elçidir. Hızır’ın hüviyeti, yaşadığı yer ve zaman belli değildir. Hızır, baharın, baharla vücut bulan taze hayatın sembolüdür. Hızır inancının yaygın olduğu ülkemizde Hızır’a atfedilen özelliklerin bazıları:

  • Hızır, zor durumda kalanların yardımına koşarak insanların dileklerini yerine getirir.
  • Kalbi temiz, iyiliksever insanlara daima yardım eder.
  • Uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik sunar.
  • Dertlilere derman, hastalara şifa verir.
  • Bitkilerin yeşermesini, hayvanların üremesini, insanların kuvvetlenmesini sağlar.
  • İnsanların şanslarının açılmasına yardım eder.
  • Uğur ve kısmet sembolüdür.
  • Mucize ve keramet sahibidir.


Hızır, bu nitelikleriyle mitoloji dünyasının, kendilerine üstün yetenekler atfedilen tanrılarını hatırlatmaktadır.
Ülkemizde Hıdrellez Bayramı 6 Mayıs tarihinde kutlanır. Bugün Hıristiyanlarca da baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilir; bu günü Ortodokslar Aya Yorgi, Katolikler St.Georges Günü olarak kutlamaktadırlar.

İstanbul'da Hıdırellez
Istanbul'da tarihi yarımadasında yerleşik Armada Otel'in 2000'li yıllara girerken başlattığı "Ahırkapı'da Hıdrellez Şenlikleri" ise giderek gelenekselleşen bir yapı almaktadır. Bu yıl 8. yapılacak şenlik, artık bir toplu sivil etkinliğe dönüşmüş olup, her yıl 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan akşam yerli yabancı binlerce kişinin katıldığı bir şenlik olarak tekrarlanagelmektedir.
Anadolu’nun bazı yerlerinde Hıdrellez Günü yapılan duaların ve isteklerin kabul olması için sadaka verme, oruç tutma ve kurban kesme adeti vardır. Kurban ve adaklar “Hızır hakkı” için olmalıdır. Zira tüm bu hazırlıklar Hızır’a rastlamak amacına yöneliktir.

Kutlama Mekanı
Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılmaktadır. Hıdrellezde baharın taze bitkilerini ve taze kuzu eti ya da kuzu ciğeri yeme adeti vardır. Baharın ilk kuzusu yenildiği zaman sağlık ve şifa bulunacağına inanılır. Bugünde kırlardan çiçek veya ot toplayıp onları kaynattıktan sonra suyu içilirse bütün hastalıklara iyi geleceğine, bu su ile kırk gün yıkanılırsa gençleşip güzelleşileceğine inanılır.

Hıdırellez Gecesi
Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi gül ağacının altına istediklerinin küçük bir modelini yaparlarsa Hızır’ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar.Ve aynı zamanda dileklerini kırmızı kurdaleye bağlayıp gül ağacına asarlar.

Gelenekleri
Baht açma: Hıdrellezde baht açma törenleri de oldukça yaygın olarak uygulanan geleneklerimizdendir.

  • Bu törene İstanbul ve çevresinde “baht açma”,
  • Denizli ve çevresinde “bahtiyar”,
  • Yörük ve Türkmenlerde “mantıfar”, Balıkesir ve çevresinde “dağara yüzük atma”, Edirne ve çevresinde “niyet çıkarma”,
  • Erzurum’da “mani çekme” adı verilir.


Törenler baharda doğanın ve tüm canlıların uyanmasıyla eş anlamlı olarak insanların da talihlerinin açılacağı inancıyla, şanslarını denemek için yapılır. Hıdrellezden bir gece önce bahtını denemek ve kısmetlerinin açılmasını sağlamak isteyen genç kızlar yeşillik bir yerde veya bir su kenarında toplanırlar. İçinde su bulunan bir çömleğe kendilerine ait yüzük, küpe, bilezik gibi şeyler koyarak ağzını tülbentle bağladıktan sonra bir gül ağacının dibine bırakırlar.
Sabah erkenden çömleğin yanına giderek sütlü kahve içip ağızlarının tadının bozulmaması için dua ederler. Ardından niyet çömleğinin açılmasına geçilir. Çömlekten içindekiler çıkarılırken bir yandan da maniler söylenir. Buna göre eşyanın sahibi hakkında yorumlar yapılır. Hıdrelleze özgü bu uygulama temelde bu şekilde yapılmakla birlikte, yörelere göre bazı farklılıklar da gösterebilmektedir. Son zamanlarda ise bu tören yalnızca evde kalmış kızların kısmetini açmak amacıyla yapılmaktadır.
Sonuç olarak, Anadolu’da hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez Bayramı insanlık tarihinde çok eski zamanlardan (ERGENEKON DESTANI zamanından bu yana) beri kutlanmaktadır. Farklı zamanlarda, farklı isimler altında kutlansa da Hıdrellez motiflerine pek çok yerde rastlamak mümkün olmaktadır. Baharın gelişi ve doğanın canlanması insanlar tarafından bayramlarla kutlanması gereken bir durum olarak algılanmıştır. Böylece bir bahar bayramı olan Hıdrellez evrensel bir nitelik kazanmıştır.
Hıdırellez Dilekleri -Hıdrelle Dilekler Nasıl Dilemeli 5 Mayıs günü akşamı, gül dallarına paralar asılır.(Eskiden kese içine para dikilip gül dibine gömülürmüş.) ya da açık cüzdan bırakılır. Böylelikle bolluk ve berekete ulaşmak, varlıklı kişiler olmak düşlenir. Asılan paralar ya da cüzdanlar 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır.

Evdeki her kişi için yedi fasulye ya da yedi nohut ekilir, gelebilecek kötülüklerin bunlara gelmesi dilenir.
5 Mayıs akşamı evlenme çağına gelmiş kızlara bulaşık yıkattırılmaz.

5 Mayıs günü (Nişanlılar arsında) oğlan evi, kız evine Hıdırellez Kurbanı, olarak süslenmiş bir koç gönderir. Bu kurban ertesi gün kesilerek birlikte yenir. Yemeğe çağırılanlar, çarşaf, havlu yemeni ve gönüllerinden kopan armağanlar getirirler. Getirilen armağanlar ipler üzerinde sergilenir.

Hıdırellez günü, erkenden kalkılıp kapılar açılır. Genç kızlar için hazırlanan sandıklar açılır. Açılır ki eve bereket dolsun, genç kızımız da iyi bir evlilik yapsın.

Hıdırellez günü, bazıları sabah gün doğarken kırlara, bağlara, bahçelere çıkıp buralarda Hızır'ın ayak izlerine basarak bolluğa ulaşmayı düşler.

Hıdırellez günü, doğa ve insan sevgisi çok önemlidir çünkü Hızır ve İlyas, insanları, doğayı, iyiliği ve cömertliği seven, bereketin simgesi olan, kutsallıklarına inanılan dinsel varlıklardır.

Hıdırellez günü, hiçbir yeşil dalından koparılmaz.

6 Mayıs günü ikindi zamanı Hıdırellezin bittiğine inanılır. Ancak eğlenceler hava kararıncaya değin sürer.
Hızır uğrasın! dileği bolluk gelmesi anlamında kullanılır


KISMET İÇİN: Evlenmek isteyen kızlar gelin maketi yapar ve gül dalına asarlarsa evlenecekleri kişiyi düşlerinde göreceklerine inanılır. Aynı amaçla tuzlu yiyecekler yiyip su içmeden yatmak gelenektendir. Düşlerinde kendilerine altın tastan su verecek kişinin koca adayı olduğuna inanılır. Evlenmekte gecikmiş olanlar o gece başlarının üzerinde kilit açtırırlar.

ŞANS İÇİN: O yıl şansının açık olup olmadığını denemek için başvurulan uygulamar da vardır:
Anadolu'nun birçok yöresinde 5 Mayıs gecesi, kapının önüne süt dolu bir tas konulur, bu süt yoğurda dönüşürse evin bereketinin artacağına, evdekilerin şansının açılacağına inanılır. Yalnız, uğurun bozulmaması için kimsenin bu konuda birbirine soru sormaması gerekir. Aynı amaçla, boyları eşit iki yeşil soğandan birine beyaz diğerine siyah iplik bağlanır. Ertesi gün bakıldığında beyaz iplik bağlı olan daha çok büyümüşse o yılın uğurlu geçeceğine yok eğer siyah iplikli daha çok büyümüş ise yılın çileli geçeceğine inanılır.

kaynak

3 Mayıs 2013 Cuma

FIRIN MÜCVER

MALZEMELER
-3 kabak
-2 yumurta
-3 yemek kaşığı(tepeleme) un
-1 çay kaşığı kabartma toau
-1 çay bardağı sıvıyağ
-3-4 dal yeşil soğan
-yarım demet dereotu
-biraz maydanoz
-tuz,karabiber,pul biber
-kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
  • Kabakların kabuklarını kazıdıktan sonra rendeyelim
  • soğanları ve dereotunu ince ince kıyalım.
  • yumurtaları çırpıp,kaşar hariç bütün malzemeyi karıştıralım
  • yağlanmış fırın kabına dökelim
  • rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpelim
  • 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  •    isterseniz içine biraz peynir ekleyebilirsiniz.

    1 Mayıs 2013 Çarşamba

    SÜTLAÇ



    MALZEMELER
    -1 lt. süt
    -1,5 su bardağı pirinç
    -3 su bardağı su
    -2 su bardağı şeker
    -1 paket vanilya
    -tarçın
    HAZIRLANIŞI
    Pirinci yıkayıp,suyu ekleyip haşlayın,
    pirinçler haşlanınca sütü ekleyin ,kaynayınca şekeri ilave edip,5 dk. daha kaynatın,vanilyayı ekleyin karıştırıp ocağı kapatın.Buzdolabında 1-2 saat bekletin ,tarçın ile süsleyip servis edin.
    AFİYET OLSUN...

    30 Nisan 2013 Salı

    TAVUKLU ,BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN



    MALZEMELER
    -4 orta boy kabak
    -yarım tavuk göğüs fileto
    -2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
    -1 küçük kuru soğan
    -2 diş sarımsak
    -tuz
    -4/1 maydanoz

    BEŞAMEL SOS
    -2 su bardağı süt
    -3 yemek kaşığı un
    -1 yemek kaşığı tereyağı
    -1 çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle kabakların kabuklarını soyup,kaynamakta olan suyun içinde 5 dk. kadar (çatal rahat batınca çıkarın)haşlayın,
    uzunlamasına ikiye bölün,içlerini çay kaşığı yardımıyla çıkarın,
    sıvıyağı tavaya koyun,soğanı yemeklik doğrayın pembeleşince minik doranmış tavuk etlerini ekleyin,
    suyunu çekince,ezilmiş sarımsağı,tuzunu ekleyip altını kapatın,maydanozları doğrayıp etlerin üzerine ekleyin.Kabakların içini karışımla doldurun.
    Beşamel sos malzemelerini bir tencerede orta ateşte karıştırarak kaynatın.Kabakların üzerine sostan dökün,fırına dayanıklı bir tepsiye yerleştirin,200 derecede pişirin, üzeri kızarınca fırından alın.

    AFİYET OLSUN...

    KAHVE TUTKUNLARI İÇİN ÇEKİLİŞ:))



    Yine güzel bir çekiliş var,arkadaşımızın çekilişine katılmak isterseniz tık tık.

    29 Nisan 2013 Pazartesi

    ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



    MALZEMELER
    -1/2 kg. taze barbunya
    -2 domates
    -1 kuru soğan
    -1 havuç
    -1 yeşil biber
    -yarım çay bardağı zeytinyağı
    -yarım limonun suyu
    -1 kesme şeker
    -tuz

    HAZIRLANIŞI
    Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında kavurun,havuçları küp küp doğrayıp ekleyin,
    domatesleri ekleyip biraz karıştırın,barbunyaları ekleyip 4-5 dk. pişirin,şeker ve tuzu ekleyin,limon suyunu ekleyip,biraz su ekledikten sonra barbunyalar yumuşayana kadar pişirin,üzerine maydanoz doğrayarak servis ılık olarak servis edin.
    Fotoğrafı ertesi gün çektiğim için biraz katılaşmış ama yeni pişmiş hali çok güzeldi:)

    AFİYET OLSUN...


     

    26 Nisan 2013 Cuma

    HEDİYELERİM :))






    Herkese merhaba,
    bugün temizlik yaparken (çok sinirli oluyorum nedense temizlik yaparken:))   )
    kargo geldi veeeee  bu güzel çok güzel hediyeler çıktı içinden,tabi benim temizlik sinirim kalmadı ,temizliği nasıl bitirdim bilmiyorum artık,biz kadınlar ne çok seviyoruz hediye almayı.Bu güzel hediyeler örgü sepetim forumdan arkadaşım Rukiye'den geldi.
    Anneler günü etkinliği düzenlemiştik forumda hediyesini ilk alan ben oldum ve çok mutlu oldum,hediyeler ve mektup süper,Rukiye'ye çok teşekkür ediyorum,emeğine,gönlüne sağlık arkadaşım.Çok özenmiş herbiri ayrı güzel,havlularım,şalım,iplerim,küpelerim hepsi çok güzel,kullanırken hep seni anıcam ,tekrar çok çok teşekkür ederim,kesene bereket canım:)

    25 Nisan 2013 Perşembe

    SUSAMLI SİMİT



    Herkese iyi akşamlar,bugün annemin biz küçükken yaptığı simit kurabiye tarifini paylaşacağım sizinle,tabi pc. başına oturup kurabiyeleri fırında unutmasaydım daha güzel olacaktı,yinede güzeldi.
    Siz fırında çok bekletmeden pişirin :)

    MALZEMELER
    -1 su bardağı eritilmiş margarin
    -1 çay bardağı sıvıyağ
    -1 çay bardağı limonlu su(yarım limon sıkılmış)
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -1 tatlı kaşığı şeker
    -1 paket kabartma tozu
    -1 tatlı kaşığı mahlep
    -aldığı kadar un
    ÜZERİNE
    -1yumurtanın akı
    -susam

    HAZIRLANIŞI
     Tüm malzemeyi karıştırıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin,
    yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta akı sürün ve susam serpin,
    önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
    AFİYET OLSUN...

    20 Nisan 2013 Cumartesi

    PEYNİRLİ POĞAÇA


    Geçenlerde yaptığım poğaça hamurundan bu sefer peynirli poğaça yaptım,çok lezzetli oldu.
    Hamur tarifi burada

    İÇ MALZEME
    -200 gr. beyaz peynir
    -maydanoz

    Hamuru tarifteki gibi hazırlayın,
    iç malzemesini karıştırın,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinile açın iç harcı ortasına koyup yarım ay şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

    19 Nisan 2013 Cuma

    GÜZEL BİR ÇEKİLİŞ DAHA :)


    Butik kurabiyeleri gördükçe içim gidiyor resmen,mutlaka denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum,malzemelerimde yok zaten,
    eğer sizde denemek istiyorsanız şeker tatların  düzenlediği kurabiye seti çekilişine mutlaka katılın.

    17 Nisan 2013 Çarşamba

    MİLFÖY KÜLAHLAR


    Herkese iyi akşamlar,geçen hafta yaptığım bir tarifi paylaşıcam sizlerle
    aslında hamurunu kendim yapıp deniycektim ama bu havalar insanı hasta ediyor benide vurdu ,
    biraz halsiz olunca hamurla uğraşmak istemedim,milföyler çok işime yaradı :)
    denemenizi tavsiye ederim çok hafif bir tatlı oldu.
    MALZEMELER
    -4 yaprak milföy
    -1 paket çilekli cremole
    -1 paket(200 gr.) labne (ben içim labne kullandım)
    -4-5 adet çilek
    -Hindistan cevizi
    -milföyleri sarmak için A4 kağıdı (dörde bölünmüş,1 kağıttan 4 külah yapılacak)
    HAZIRLANIŞI
    Milföyler çözülünce merdaneyle biraz açın,her bir yapraktan 5 eşit şerit kesin,
    kağıtları külah yapıp üzerlerine 2 şeridi çok bastırmadan sarın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
    Soğumasını bekleyin,sıcakken kağıtları çıkarmayın külahlarınız bozulmasın.
    Çilekli cremoleyi tarifinden su bardağı süt eksilterek hazırlayın,iyice çırptıktan sonra labneyi ekleyin ve tekrar çırpın,içine çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
    Külahların içine küçük bir kaşık yardımıyla (krema torbasıda kullanabilirsiniz) doldurun,ağız kısımlarını Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
    AFİYET OLSUN...
     

    15 Nisan 2013 Pazartesi

    PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREK




    Hem kolay hemde lezzetli bir tarif,canınız birşeyler atıştırmak istediğinde kolayca yapabilirsiniz.
    MALZEMELER
    -6 yaprak milföy
    -150 gr.kadar beyaz peynir(kaşarda kullanabilirsiniz)
    -maydanoz
    -yeşil soğan
    -dereotu
    -1 yumurta
    -susam
    HAZIRLANIŞI
    önce iç malzemeyi hazırlayın,peyniri çatalla ezin,içine yeşillikleri doğrayın,1 yumurtanın beyazını da içine ekleyip(sarısı üzerine sürülecek) karıştırın,peyniriniz tuluysa tuz eklemeyin.
    2 yaprak milföyü buzu çözüldükten sonra yanyana koyup merdaneyle dikdörtgen açın biraz ,
    üç eşit parçaya bölün,iç malzemeden koyup çok sıkmadan sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
    Tüm hamura aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    AFİYET OLSUN...

     

    12 Nisan 2013 Cuma

    HAŞHAŞLI POĞAÇA




    Yarın kahvaltıda yemek için poğaça yapmak istedim ama çok uğraşmakda istemedim,
    tariflere bakıp uğraşmaan malzemelerini kendim ayarlayarak bu poğaçaları yaptım,evdekilerden tam not aldı,sizde yapmak isterseniz işte tarifim.
    MALZEMELER
    -1 su bardağı sıvıyağ
    -1 su bardağı yoğurt suyu(ben yoğurdu kendim mayalıyorum,kenarından biraz alınca sulanıyor o suyu kullandım)
    -1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
    -1 paket(42 gr.) yuva maya
    -üzerine serpmek için haşhaş
    -1 yemek kaşığı şeker
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -aldığı kadar un


    HAZIRLANIŞI
    Mayayı biraz şekerle birlikte ılıttığınız yoğurt suyunda eritin,yağ,yumurta akı,şeker  ve tuzu ekleyip karıştırın,
    üzerine aldığı kadar un ekleyip yoğurun,biraz yumuşak bir olsun.
    Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
    Hamur iki katına çıkınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil verin.
    Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpip 180 derece fırında pişirin.
    AFİYET OLSUN...

     

    11 Nisan 2013 Perşembe

    UĞURBÖCEKLİ KANEPELER

    UĞURBÖCEKLİ KANEPELER
     
     

    MALZEMELER
    1-Bir paket tuzlu bisküvi(ben eti tadında kullandım)
    2-Krem peynir
    3-Kiraz domates
    4-Siyah zeytin
    5-Zeytin ezmesi
    YAPILIŞI
        Bisküvilerin üzerine krem peynir sürüyoruz.
    Domateslerin baş kısımlarından biraz kesiyoruz,kafa yapmak için.Arka kısımlarınıda biraz kesiyoruz kanat ayrıntısı için.
    Bisküvilerin üzerine domatesleri yerleştiriyoruz.
    Zeytinleri dörde bölüp birer parçasını domateslerin baş kısmına yerleştiriyoruz.
    Kürdanla zeytin ezmesinden küçük parçalar alıp uğurböceklerimizin beneklerini yapıyoruz.
    Zeytin ezmesi yerine çörekotu da kullanabilirsiniz.
    AFİYET OLSUN...

    10 Nisan 2013 Çarşamba

    HAVUÇ TOPLARI



    Geçtiğimiz cumartesi yeğenimin sözü vardı,hepimiz  birer çeşit hazırlayıp ablama yardımcı olmak istedik,benim payıma havuç topları düştü:)Herkes tadını çok beğendi bende tarifi sizlerle  paylaşmak istedim,işte tarif.

    MALZEMELER
    -1 kg. havuç
    -1 su bardağı toz şeker
    -1 paket (150 gr.)petibör bisküvi
    -1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    -50 gr. tereyağı veya margarin
    -bulamak için Hindistan cevizi

    HAZIRLANIŞI
    Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin,
    tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyin,orta ateşte havuçlar suyunu çekene kadar pişirin,
    ocaktan alırken tereyağını ekleyip karıştırın.
    Bisküvileri robotta un halıne getirin,soğuyan havuçlara ekleyin,cevizleride ekleyip iyice yoğurun,
    ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayın,servis tabağına dizip üzerlerine kürdan batırın.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin.
    AFİYET OLSUN...

    REKLAM TURKO LAPTOP ÇEKİLİŞİ


    reklam turko sitenizin reklamını ücretsiz yapıyor,sizde ücretsiz reklamınızı yayınlamak ve bloğunuzu tanıtmak istiyorsanız siteyi ziyaret edin.

    Ayrıca eğer sizde bu güzel hediyeyi kazanmak istiyorsanız hemen tıklayın.

    9 Nisan 2013 Salı

    10 NİSAN POLİS BAYRAMI

     
     
    Eşimin ve tüm emniyet mensuplarının bayramını kutluyorum,
    Allah vatanımızı korumak için çalışan tüm güvenlik görevlilerini korusun ve yardımcıları olsun.

    2 Nisan 2013 Salı

    TARHANA ÇORBASI


    MALZEMELER
    -3 yemek kaşığı toz tarhana
    -1 yemek kaşığı salça
    -2 yemek kaşığı zeytinyağı
    -5 su bardağı su(et veya tavuk suyu daha güzel olur,ben tavuk suyu kullanıyorum)
    -1 çay kaşığı kuru nane
    -1 çay kaşığı kekik
    -tuz,pul biber
    -2 diş sarımsak

    HAZIRLANIŞI
    Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın,orta ateşte sürekli karıştararak kaynatın,yoksa topaklanır.
    Kaynamaya başlayınca karıştırmanıza gerek yok,altını kısıp 5 dk. daha kaynatın,çorbanız hazır.İsterseniz içine biraz kıymada ekleyebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN...
     

    1 Nisan 2013 Pazartesi

    AYVALI ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ




    MALZEMELER
    -1 büyük kereviz
    -1 havuç
    -1 küçük ayva
    -1 kuru soğan
    -150gr. et(ben dana kuşbaşı kullandım,kuzuda çok güzel olur)
    -1 yemek kaşığı un
    -zeytinyağı
    -1 limonun suyu(yarısını kervizlerin kararmaması için üzerine sürün)
    -tuz
    HAZIRLANIŞI

    Zeytinyağını tencereye koyup,etleri ekleyin,suyunu çekince soğanları ekleyin,
    pembeleşen soğanlara 1 kaşık unu ekleyip,biraz kariştırın,
    ayvayı soyup ortasını temizleyin ve havuçlarla dilediğiniz gibi doğrayıp,tencereye ekleyin,
    kerevizleride aynı şekilde doğrayıp tenceerye ekleyin,
    tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
    AFİYET OLSUN...

    27 Mart 2013 Çarşamba

    MARMELATLI KURABİYE



    MALZEMELER
    -250gr. sana hamurişi
    -1 çay bardağı sıvı yağ
    -1 su bardağı pudra şeker( çok tatlı sevmiyorsanız daha azda olabilir,)
    -1 adet yumurta
    -1,5 çay bardağı buğday nişastası
    -1'er paket kabartma tozu ve vanilya
    -aldığı kadar un,yumuşak bir hamur olacak
    -istediğiniz marmelat

    HAZIRLANIŞI
    Margarin ve sıvı malzemeleri karıştırın,
    diğer malzemeleri ekleyip yoğurun,unu azar azar ekleyin yumuşak bir hamur yoğurun.
    Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın,fırın tepsisine aralıklı dizin,ortalarına parmağınızı bastırarak çukur oluşturun.
    200 derece fırında pişirin.
    Fırından alıp ortalarına marmelat koyun.
    AFİYET OLSUN...
     

    26 Mart 2013 Salı

    ZEYTİNYAĞLI BAKLA KAVURMASI




    MALZEMELER
    -Yarım kg. bakla
    -1 orta boy soğan
    -1 büyük portakalın suyu
    -Yarım demet dereotu
    -1silme tatlı kaşığı toz şeker
    -salça
    -tuz
    -zeytin yağı
    -2 yemek kaşığı un

    HAZIRLANIŞI
    Baklaları fasulye gibi temizleyip,doğrayın,
    derin bir kaseye 2 kaşık unu koyup,doğranmış baklaları içine atın,soğuk su doldurup yarım saat kadar bekletin.
    Bir tencereye biraz su koyup kaynatın,tuz atın,baklaları içine atıp biraz yumuşayana kadar pişirin.
    suyunu süzün.
    Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun,salçayı ekleyin ,baklalarıda içine atıp karıştırın,
    portakal suyu,şeker,tuzu ekleyip ağzını kapatın,suyunu çekince altını kapatın,dereotunu doğrayıp
    biraz dinlendirdikten sonra servis edin.İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN...