YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

30 Nisan 2013 Salı

TAVUKLU ,BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN



MALZEMELER
-4 orta boy kabak
-yarım tavuk göğüs fileto
-2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 küçük kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz
-4/1 maydanoz

BEŞAMEL SOS
-2 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kabakların kabuklarını soyup,kaynamakta olan suyun içinde 5 dk. kadar (çatal rahat batınca çıkarın)haşlayın,
uzunlamasına ikiye bölün,içlerini çay kaşığı yardımıyla çıkarın,
sıvıyağı tavaya koyun,soğanı yemeklik doğrayın pembeleşince minik doranmış tavuk etlerini ekleyin,
suyunu çekince,ezilmiş sarımsağı,tuzunu ekleyip altını kapatın,maydanozları doğrayıp etlerin üzerine ekleyin.Kabakların içini karışımla doldurun.
Beşamel sos malzemelerini bir tencerede orta ateşte karıştırarak kaynatın.Kabakların üzerine sostan dökün,fırına dayanıklı bir tepsiye yerleştirin,200 derecede pişirin, üzeri kızarınca fırından alın.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık Sevilcim. Çok lezzetli ve sağlıklı olmuş.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil