YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

18 Mart 2017 Cumartesi

İRMİKLİ PUDİNGLİ TATLI


Bugünkü tarif hafif, pratik ve lezzetli bir tatlı.

MALZEMELER
*1 lt. Süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
1 paket çilekli puding.

HAZIRLANIŞI
Tencerede irmik ve şekeri karıştırıp sütü ekleyelim,orta ısıda sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyelim,1-2 dk. daha kaynatıp sudan geçirdiğimiz kalıba boşaltalım.
Soğuyunca buzdolabında 4-5 saat bekletelim, tatlıyı servis tabağına alalım.Pudingi üzerindeki tarife göre pişirip tatlının üzerine dökelim. Buzdolabında bekletip üzerini süsleyerek servis edelim.

1 yorum: