Merhaba arkadaşlar,bugün çakma işkembe tarifi paylaşıcam sizlerle,gerçeği çok yakında bkleyin :)
Aslında ben eskiden hiç sevmezdim işkembe çorbasını,sarımsakda yemezdim ama artık ikisinide çok severek yiyorum,evet gelelim tarifimize...
MALZEMELER
- Yarım tavuk göğüs eti
- 1 lt. su
-tuz
TERBİYESİ İÇİN
-1/2 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurtanın sarısı
-yarım limonun suyu
-3-4 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN
-biraz sıvıyağ
-pulbiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü biraz tuz attığınız suda haşlayın,pişince minik minik parçalara ayırın.
Terbiye malzemelerini karıştırıp çırpın,pürüzsüz bir hale getirin,tavuk suyundan biraz ekleyin,
tavuk etlerini ve terbiyeyi tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Karıştırarak kaynatın,kaynayınca karıştırmayı bırakın 2-3 dk. kaynatıp altını kapatın.
Küçük bir tavada az sıvıyağı kızdırıp,pulbiberi ekleyin ,çorbayı servis ederken üzerine bu sostan gezdirin,isterseniz servis sırasında biraz sirkede ekleyebilirsiniz lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN...
Yarın oğluma pişirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.
YanıtlaSilkumtanesiyiz.blogspot.com
KOLAY GELSİN.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok severim sizin çorbanızda çok güzel görünüyor
YanıtlaSil