Geçtiğimiz cumartesi yeğenimin sözü vardı,hepimiz birer çeşit hazırlayıp ablama yardımcı olmak istedik,benim payıma havuç topları düştü:)Herkes tadını çok beğendi bende tarifi sizlerle paylaşmak istedim,işte tarif.
MALZEMELER
-1 kg. havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket (150 gr.)petibör bisküvi
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-50 gr. tereyağı veya margarin
-bulamak için Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin,
tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyin,orta ateşte havuçlar suyunu çekene kadar pişirin,
ocaktan alırken tereyağını ekleyip karıştırın.
Bisküvileri robotta un halıne getirin,soğuyan havuçlara ekleyin,cevizleride ekleyip iyice yoğurun,
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayın,servis tabağına dizip üzerlerine kürdan batırın.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN...
Blogunuzu çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Görüşmek üzere sevgiler..
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim,bende İzmirli olarak sizin bloğunuza bayıldım,hele ot tariflerine ağzım sulanarak baktım:)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
YanıtlaSil