YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

29 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



MALZEMELER
-1/2 kg. taze barbunya
-2 domates
-1 kuru soğan
-1 havuç
-1 yeşil biber
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-yarım limonun suyu
-1 kesme şeker
-tuz

HAZIRLANIŞI
Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında kavurun,havuçları küp küp doğrayıp ekleyin,
domatesleri ekleyip biraz karıştırın,barbunyaları ekleyip 4-5 dk. pişirin,şeker ve tuzu ekleyin,limon suyunu ekleyip,biraz su ekledikten sonra barbunyalar yumuşayana kadar pişirin,üzerine maydanoz doğrayarak servis ılık olarak servis edin.
Fotoğrafı ertesi gün çektiğim için biraz katılaşmış ama yeni pişmiş hali çok güzeldi:)

AFİYET OLSUN...


 

2 yorum: