YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

27 Şubat 2013 Çarşamba

KEREVİZ SAPI SALATASI




Marketten aldığım kerevizlerin sap ve yapraklarını atmaya kıyamadım ne yapsam diye araştırırken
salata yapıldığını öğrendim,yapılışı çok kolay,lezzeti çok güzel,

tek yapmanız gereken kereviz yapraklarını ve saplarını ayıklayın temizce yıkayın ,sapları kaynar suya atın bir kaç dakikada haşlanıyor,sonra soğuk suyun altına tutun,suyunu süzüp servis tabağına alın,üzerine biraz tuz,limon suyu ve zeytinyağı gezdirin,afiyetle yiyin :))

Yapraklarınıda yıkayıp iyice süzdükten sonra temiz bir örtü yada kağıt havlu üzerine serip uygun bir odada ara ara karıştırarak kurutun,çorba ve et yemeklerinizde değişik güzel bir aroma elde edersiniz.

 

12 yorum:

  1. Annem her otu dalı yaprağı bu şekilde salata yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum bütün ot salatalarını,genelde ege ve Akdenizliler yapar bu tür salataları.

      Sil
  2. Nefis görünüyor arkadasim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. kereviz yemeğine sapını da eklerim, daha besleyici olur,
    ancak yemeden saplarını tencereden çıkartıp atardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bundan sonra atmayacağım sanırım :)

      Sil
    2. Bence atmayın salatası çok lezzetli ,yapraklarınıda kurutun et yemekleri ve çorbalarda çok güzel aroma veriyor.

      Sil
  4. Bizim evdede sadece eşim ve ben severiz..Her türlü değerlendiririm..
    http://www.akasyakokusu.com/

    YanıtlaSil
  5. biz yapraklarınıda yemekde kullanırız. Fakat salatada çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Annem de çorbaya koyar. :) İlla yedirir. :) Hık mık yeriz.:) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil