YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

12 Nisan 2013 Cuma

HAŞHAŞLI POĞAÇA




Yarın kahvaltıda yemek için poğaça yapmak istedim ama çok uğraşmakda istemedim,
tariflere bakıp uğraşmaan malzemelerini kendim ayarlayarak bu poğaçaları yaptım,evdekilerden tam not aldı,sizde yapmak isterseniz işte tarifim.
MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt suyu(ben yoğurdu kendim mayalıyorum,kenarından biraz alınca sulanıyor o suyu kullandım)
-1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
-1 paket(42 gr.) yuva maya
-üzerine serpmek için haşhaş
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI
Mayayı biraz şekerle birlikte ılıttığınız yoğurt suyunda eritin,yağ,yumurta akı,şeker  ve tuzu ekleyip karıştırın,
üzerine aldığı kadar un ekleyip yoğurun,biraz yumuşak bir olsun.
Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
Hamur iki katına çıkınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpip 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder