Herkese iyi akşamlar,geçen hafta yaptığım bir tarifi paylaşıcam sizlerle
aslında hamurunu kendim yapıp deniycektim ama bu havalar insanı hasta ediyor benide vurdu ,
biraz halsiz olunca hamurla uğraşmak istemedim,milföyler çok işime yaradı :)
denemenizi tavsiye ederim çok hafif bir tatlı oldu.
MALZEMELER
-4 yaprak milföy
-1 paket çilekli cremole
-1 paket(200 gr.) labne (ben içim labne kullandım)
-4-5 adet çilek
-Hindistan cevizi
-milföyleri sarmak için A4 kağıdı (dörde bölünmüş,1 kağıttan 4 külah yapılacak)
HAZIRLANIŞI
Milföyler çözülünce merdaneyle biraz açın,her bir yapraktan 5 eşit şerit kesin,
kağıtları külah yapıp üzerlerine 2 şeridi çok bastırmadan sarın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Soğumasını bekleyin,sıcakken kağıtları çıkarmayın külahlarınız bozulmasın.
Çilekli cremoleyi tarifinden su bardağı süt eksilterek hazırlayın,iyice çırptıktan sonra labneyi ekleyin ve tekrar çırpın,içine çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Külahların içine küçük bir kaşık yardımıyla (krema torbasıda kullanabilirsiniz) doldurun,ağız kısımlarını Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
AFİYET OLSUN...
ne kadar güzel görünüyor. Normalde benim gözüm korkar böyle dekoratif şeylerden, ama yapılabilir bir tarife benziyor. Asıl maharet milföyleri yapmakta galiba. Elinize sağlık:)
YanıtlaSilKesinlikle uğraştırmayan bir tarif,milföyleri hazırlaması sandığınızdan daha kolay,rahatlıkla yapabilirsiniz.
YanıtlaSilellerinize sağlık...
YanıtlaSilbende sizi beklerim
www.kendimceseyler.blogspot.com
Teşekkürler,hemen geliyorum:)
YanıtlaSilSevgili Deniz Kokusu ismine bayıldım,tarifi öyle güzel vermişinki külahjarı hep zor diye düşünurdüm hemen yapıcam,sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler,zor değil muhakkak deneyin derim :)
YanıtlaSilGörüntü süper. Ama beni aşıyor. Ellerinize sağlık. Bu arada izleyiciniz de oldum.
YanıtlaSil