YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

5 Ocak 2015 Pazartesi

MANDALİNA REÇELİ

IMG_20141126_184413




Mis kokulu,lezzetlimi lezzetli bir reçel yapmak isterseniz işte size tarif çok güzel bir reçel,mutlaka deneyin.

MALZEMELER

*1 g. küçük mandalina
*750 gr. şeker
*3-4 damla limon suyu
*7-8 adet karanfil (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Mandalinaları bir iki yerinden çatalla delin ,soğuk suyun içine atıp 1-2 saat bekletin ,
bu işlemi 3 kez uygulayın,sonra kaynar su dolu tencereye alın mandalinaları,
5 dk. kaynatıp suyunu süzün,tekrar soğuk uyun içine alın.
Bir tencereye süzdüğünüz mandalinalara  birer karanfil batırarak alın,şekeri üzerine serpin,
2-3 saat bekletin, sonra orta ateşte koyulaşana kadar kaynatın,limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Koyulaştığını anlamak için reçelin suyundan çay kaşığıyla alıp baş parmağınızın tırnağı üzerine damlatın,
eğer tırnağınızın üzerinde damla olarak kalıyorsa olmuş demektir,tüm reçellerde bunu deneyebilirsiniz.
                                 AFİYET OLSUN…

4 yorum:

  1. İlk kez mandalina reçelini duydum. Çok güzel tarif etmişsiniz..
    Ellerinize sağlık 😊
    www.ankaraetkinlik.com

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel ve estetik görünüyorlar:) hafif ekşimsi reçelleri çok seviyorum turunç reçeli de çok güzel oluyor. Ama mandalina reçelini ilk defa gördüm tebrikler..
    http://hayatimyolculuk.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Funda Hanım turunç reçeli çok güzel oluyor,annem biz küçükken yapardı ama Ankara'da görmedim turunç.

      Sil