Buda ablamın gününden bir tarif,çok lezzetliydi gerçekten,sebze severler mutlaka denemeli diyorum ve işte tarif :)
MALZEMELER
-14 girit Top kabak) kabağı
-yarım tavuk göğsü
-1 orta boy kuru soğan
-garnitür
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 domatesin rendesi
-tuz,karabiber
-1 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-kabakları kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kabaklar yıkanır,üst kapakları düzgün şekilde kesilir atmayın kapak olacak onlar,
kabakların içlerini oyun,kızgın yağda her tarafını kızartın,kestiğiniz kapaklarıda
kızartın.
Soğanı yemeklik doğrayın,2 kaşık yağda kavurun,tavuk etlerini minik minik dorayıp soğana ekleyin,
kabakların içinden çıkardığınız parçaları da minik minik doğrayıp ekleyin.
suyunu çekince,garnitür,tuz ve baharatları ekleyin domates rendesini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız içi kabakların içine doldurun,fırın tepsisine dizin.
Salçayı sıcak suda ezip karıştırın,kabakların üzerine gezdirin,
kapaklarınıda üzerlerini kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Çok leziz görünüyor, bu güzel tarif için teşekkürler;) elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler,gerçekten lezzetli bir yemek.
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli ve değişik bir dolma olmuş ellerinize sağlık sevilim
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gülo annem,senin tariflerin yanında lafı olmaz:)
YanıtlaSil