YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

24 Mayıs 2013 Cuma

YARMA KIRIĞIYLA YOĞURTLU PAZI SARMASI



Buda ablamın tarifi,

MALZEMELER
-2 bağ pazı
-2 su bar. yarma kırığı
-1 kase süzme yoğurt
-2-3 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı tereyağı
-tuz

HAZIRLANIŞI

 Yarma kırığını azar azar su ekleyerek iyice  yoğurun ,tuz eklemeyi unutmayın.
Pazıları temizleyip saplarını keselim,kaynar suya batırıp hemen alın.
Yoğurduğunuz yarma harcından küçük köfteler yapıp,elinizde sıkın,pazıların içine koyup sarın.
Bir tencerede su kaynatın ,biraz tuz atın,sardığınız pazıları kaynayan suyun içine atıp pişirin.
Süzgeç yardımıyla sudan alın,servis tabağına boşaltın,
süzme yoğurdu biraz suyla açın,tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip çırpın,
pazı sarmalarının üzerine gezdirin.
Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin.

AFİYET OLSUN...

1 yorum: