Şambali çocukluğumun tatlısı, İzmirde çok satılırdı,okuldan çıkınca mutlaka alırdım
yaş ilerledikçe insan çocukluğunun geçtiği yerleri çok özlüyor.
Ben zaten İzmir'i her zaman özlüyorum ama artık iyice koymaya başladı :(((
Şambali normalde dikdörtgen şekilde kesilir ama ben baklava dilimi kestim,görüntüsü biraz az pişmiş gibi ama tadı gerçekten çok güzeldi.
MALZEMELER
*500 gr. irmik
*1,5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı (klasik) toz şeker
*1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
*3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
*Tuzsuz fıstık
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırın,irmiği ve kabartma tozunu birlikte ekleyip iyice karıştırın,
kıvamı koyu olacak,
Fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın,karışımı elinizle bastırarak tepsiye yayın ,
üzerlerine ikiye ayrılmış fıstıkları dizin,
önceden ısıtılmş 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın,
tencereye şeker ve suyu koyun ,kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dk. kaynatın,
limon suyunuda ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
Kızaran tatlının üzerine şerbeti dökün,üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Birgün bekletilirse çok güzel olur,dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
bende severim arada yaparım güzel görünüyor ellerinize sağılk
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilGüzel bir tatlı, ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilÇok severim Şambali Tatlısını..Ellerinize sağlık...Sitenizi izlemeye aldım..Sevgiler..
YanıtlaSilSevilen bir tatlı,teşekkürler.
Silİzmirli bir arkadaşım ile katıldıgımız yarışmada bu tatlı birinci seçilmişti..Bende çok severim..Elinize saglık.
YanıtlaSilDeğer bence çok güzel bir tatlı.
SilOlsa da yesemmm :)
YanıtlaSilBuyurun beraber yiyelim :)
Silelinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilTariflerinize bayıldım. Blogunuzun kapağına bir o kadar daha bayıldım çok sevimli olmuş.
YanıtlaSilkolay gelsin ;)
Beğenmenize sevindim,teşekkürler.
SilTariflerinize bayıldım. Blogunuzun kapağına bir o kadar daha bayıldım çok sevimli olmuş.
YanıtlaSilkolay gelsin ;)
Hıımmm nefisss ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Silİzmirden sevgiler:)
YanıtlaSilEşim bunun hastası ,ellerinize sağlık.
Teşekkürler hemşerim ,İzmir'e sevgiler.
SilSevilim bu tatlıyı çok sevmeme rağmen hiç yapmadım.Kısmet olmadı.Süper görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilBence dene Gülten annem çok güzel,sen daha güzel yaparsın.
Silİştah kabartıyor valla ): Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTakipteyim..
http://eceabdioglu.blogspot.com.tr/
İzmir'in meşhur tatlılarından biri.İzmir'li olrak çok severim ;) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilçok merak ettiğim ama hiç tatmadığım bir tatlı ellerinize sağlık
YanıtlaSilokadar uzun zamandır yapmadımkıı aklıma dusurdunuz teskkurler
YanıtlaSilÇok seviyorum bu tatlıyı, mümkünde tepsiyi alıyorum, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli bir tatlıdır,ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilŞambali bizde babaanne tatlısına denir :)
YanıtlaSilBiz çok severiz.
Ellerine sağlık nefis görünüyor
sütlü tatlılar dışında şerbetli ve hamur tatlıları pek sevvmiyorum ama rahmetli babam da şambali tatlısı yapardı..görünce çok duygulandım..ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHerkesler yemiş bana kalmamış galiba..Hayıflandım Sevil Hanım birer dilim alabilseydim keşke..
YanıtlaSilİzmir'de yemiştim, harikaydı.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :))
Ellerine sağlık çok severiz ve cok yapılır bizde.
YanıtlaSilBayılırımm:)Bir dönem çok sık yaptığım bir tatlıydı..Yapmalı ilk fırsatta.Ellerine sağlık canım nefis olmuş.Sevgilerimle..
YanıtlaSilHakikaten cocukluk tatlisi..senrlerdirde yemedim..elinize saglik afiyet olsun..
YanıtlaSilHarika görünüyor.. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSambali deyince hep Izmir gelir aklima.. Ellerinize saglik..
YanıtlaSilçok güzel deneyeceğim
YanıtlaSilne hoş bir görüntü böyle üzeri nefis kızarmış çok lezzetli olduğu her halinden belli ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil