YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

1 Mart 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI





MALZEMELER

*1 bağ pazı
*2 su bardağı pirinç
*2-3 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*biraz maydanoz
*1 çay bardağı sıcak su
*nane,kekik,karabiber,pulbiber,tuz
*1çay bardağı bardağı zeytinyağı


SOS İÇİN

*1 su bardağı kaynamış su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*tuz


HAZIRLANIŞI

Pazıları temizleyip yıkayın,kaynar suya atıp hemen çıkarın ve soğuk suya atın,süzgece alın,
soğanları küçük doğrayın,zeytinyağını tavaya alın soğanları ekleyin,biraz kavurun,salçaları ekleyin,
biraz daha kavurup yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin,
pirinçleride kavurup baharatları ekleyin,1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ,suyu çekince altını kapatıp doğradığınız maydanozu ekleyin ,karıştırın.

Pazı yapraklarının kalın damarlarını kesin ve iç harçtan koyup sarın,tencereye dizin.

Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp,sarmaların üzerine gezdirin,kısık ateşte pişirin.

                 AFİYET OLSUN...
 

43 yorum:

  1. Bir bağ pazıdan fazla yaprak çıkmıyor,ıkı bardak pirinç iç fazla gelmıyor mu? Ya da buralardaki pazıların demetinde az mı oluyor acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazı yaprakları büyükse uzunlamasına yada yanlamasına bölünebilir..Bazende körpe olur sadece kavurmaya uygundur..

      Sil
    2. Benim aldığım demet biraz çoktu,yapraklarda büyüktü,çok fazla yaprak olmasın diye küçük küçük koparıp sardım içi fazla gelmedi,fotoda büyük göründüğüne bakmayın küçük sarmalardı.

      Sil
  2. Ben bu tabağı gözü kapalı yerim..Ellerinize sağlık afiyetler olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  4. Sarma, dolma her zaman yiyebileceğim bir yemek. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. En sevdiklerimden biri tencereyi oturup tek başıma yiyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diğer sarmalardan çok daha güzel oluyor.

      Sil
  6. ayyy bitirmeyin hemen geliyorummmmm :))

    YanıtlaSil
  7. Sevilim çok lezzetli görünüyor .Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Erzurum yöresinin lorlu pazı sarmasını tek geçerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oda çok güzel oluyor,biz onu efelekle yaparız fırında sütlü.

      Sil
  9. yaprak sarmayı çok severim pazı sarması hiç yapmadım meraktan bir kez olsun yapıp tadına bakıcam ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Yaprak armaya bayılırım pazı yada asma yaprağı hiç farketmez…
    Ellerinize sağlık,afiyetler olsun…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  11. Bayılırım. bu sene bir defa sardım o da izinde. bebek olunca sarma sarmak rafa kalkıyor bir süre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekle zor tabi,olsun onlar sağlıkla büyüsünlerde.

      Sil
  12. Daha fotoğrafı görür görmez "olsa da yesek" dedim.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Pazıyı dolma olarak denemedik hiç yakın zamanda bir deneme yapalım o halde elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Yanında da yoğurtla, yumuşacık çok güzel olur gerçekten,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Kara lahana sarmasına bayılırım ancak pazı sarmasını duymamıştım.Eminim çok güzel olmuştur.Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  16. offf süper çok severim yarın yapsam mı ki ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Elinize sağlık çok severim :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık..Sarmanın her çeşidini çok severimm:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. oooohhhh miss !!! oğlum çok sever benim ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  20. Harika görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  22. Bugun ne yapsam diyordum..pazi dolmasi :)) ellerinize saglik..keyifli hafta sonu olsun..

    YanıtlaSil
  23. Ellerinize saglik..Pazi sarmasini cok severim..

    YanıtlaSil
  24. pazı yaprağı hiç sarmamıştım. Çok güzel olmuş. Sanırım denemem gerek...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil