MALZEMELER
*1 bağ pazı
*2 su bardağı pirinç
*2-3 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*biraz maydanoz
*1 çay bardağı sıcak su
*nane,kekik,karabiber,pulbiber,tuz
*1çay bardağı bardağı zeytinyağı
SOS İÇİN
*1 su bardağı kaynamış su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*tuz
HAZIRLANIŞI
Pazıları temizleyip yıkayın,kaynar suya atıp hemen çıkarın ve soğuk suya atın,süzgece alın,
soğanları küçük doğrayın,zeytinyağını tavaya alın soğanları ekleyin,biraz kavurun,salçaları ekleyin,
biraz daha kavurup yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin,
pirinçleride kavurup baharatları ekleyin,1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ,suyu çekince altını kapatıp doğradığınız maydanozu ekleyin ,karıştırın.
Pazı yapraklarının kalın damarlarını kesin ve iç harçtan koyup sarın,tencereye dizin.
Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp,sarmaların üzerine gezdirin,kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN...
Bir bağ pazıdan fazla yaprak çıkmıyor,ıkı bardak pirinç iç fazla gelmıyor mu? Ya da buralardaki pazıların demetinde az mı oluyor acaba.
YanıtlaSilPazı yaprakları büyükse uzunlamasına yada yanlamasına bölünebilir..Bazende körpe olur sadece kavurmaya uygundur..
SilBenim aldığım demet biraz çoktu,yapraklarda büyüktü,çok fazla yaprak olmasın diye küçük küçük koparıp sardım içi fazla gelmedi,fotoda büyük göründüğüne bakmayın küçük sarmalardı.
SilBen bu tabağı gözü kapalı yerim..Ellerinize sağlık afiyetler olmuştur.
YanıtlaSilOldu gerçekten:)
SilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilSarma, dolma her zaman yiyebileceğim bir yemek. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilEllerinize sağlık. En sevdiklerimden biri tencereyi oturup tek başıma yiyebilirim :)
YanıtlaSilEvet diğer sarmalardan çok daha güzel oluyor.
Silayyy bitirmeyin hemen geliyorummmmm :))
YanıtlaSilBekliyorum buyurun :)
SilSevilim çok lezzetli görünüyor .Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gülo annem.
SilEllerinize sağlık 😊
YanıtlaSilErzurum yöresinin lorlu pazı sarmasını tek geçerim. :)
YanıtlaSilEvet oda çok güzel oluyor,biz onu efelekle yaparız fırında sütlü.
Silyaprak sarmayı çok severim pazı sarması hiç yapmadım meraktan bir kez olsun yapıp tadına bakıcam ellerine sağlık
YanıtlaSilBence deneyin,çok beğeneceksiniz.
SilYaprak armaya bayılırım pazı yada asma yaprağı hiç farketmez…
YanıtlaSilEllerinize sağlık,afiyetler olsun…
Sevgiler…
Teşekkür ederim.
SilBayılırım. bu sene bir defa sardım o da izinde. bebek olunca sarma sarmak rafa kalkıyor bir süre.
YanıtlaSilBebekle zor tabi,olsun onlar sağlıkla büyüsünlerde.
SilDaha fotoğrafı görür görmez "olsa da yesek" dedim.. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.
SilPazıyı dolma olarak denemedik hiç yakın zamanda bir deneme yapalım o halde elinize sağlık.
YanıtlaSilMutlaka deneyn,çokda kolay sarılıyor.
SilYanında da yoğurtla, yumuşacık çok güzel olur gerçekten,elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilKara lahana sarmasına bayılırım ancak pazı sarmasını duymamıştım.Eminim çok güzel olmuştur.Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilTeşekkürler.
Silofff süper çok severim yarın yapsam mı ki ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilKolay gelsin şimdiden :)
SilElinize sağlık çok severim :)Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilEllerinize sağlık..Sarmanın her çeşidini çok severimm:))Sevgiler..
YanıtlaSiloooohhhh miss !!! oğlum çok sever benim ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilBugun ne yapsam diyordum..pazi dolmasi :)) ellerinize saglik..keyifli hafta sonu olsun..
YanıtlaSilEllerinize saglik..Pazi sarmasini cok severim..
YanıtlaSilpazı yaprağı hiç sarmamıştım. Çok güzel olmuş. Sanırım denemem gerek...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil