YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

19 Mayıs 2013 Pazar

MISIR GEVREKLİ KURABİYE






Dünkü postta paylaşmıştım bugün ablamın günündeydim,bu kurabiyeleride oraya götürdüm,
herkes çok beğendi,eğer sizde şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka deneyin derim,tatlı sevenler için çok güzel bir kurabiye,işte tarif.


MALZEMELER
-250 gr. sana hamurişi(oda ısında)
-4 yumurta
-1 su bar. pudra şekeri
-4 su bardağı nişasta(ben buğday nişstası kullandım)
-2 su bar. un
-1 paket kab. tozu
-1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN
-500 gr. çokokrem
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-350-400 gr. kadar mısır gevreği

HAZIRLANIŞI

Margarin ve pudra şekerini karıştırın,yumurtaları ekleyin,
nişasta ,un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş ekleyin,yoğurun,
yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
Cevizden biraz küçük parçalar koparıp fırın tepsisine aralıklı dizin.
170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif kızarana kadar pişirin(beyaz kalacaklar)

Çokokrem ve sıvıyağı bir kapta benmari usulü eritin karıştırın.
Mısır gevreklerini mutfak robotunda biraz ufatın.
Soğuyan kurabiyeleri önce çikolataya batırın,sonra mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
Çok güzel bir kurabiye,isterseniz malzemeleri yarıyarıya kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
 

5 yorum:

  1. Elinize sağlık çok nefis bir kurabiye tarifi sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar kilo almamaya çalışıyorum o bakımdan kendimi tutmalıyım.
    Yinede ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bıraktım artık battı balık yan gider hesabı,bakalım ne zaman kendime gelicem :)

      Sil