YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

10 Nisan 2013 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI



Geçtiğimiz cumartesi yeğenimin sözü vardı,hepimiz  birer çeşit hazırlayıp ablama yardımcı olmak istedik,benim payıma havuç topları düştü:)Herkes tadını çok beğendi bende tarifi sizlerle  paylaşmak istedim,işte tarif.

MALZEMELER
-1 kg. havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket (150 gr.)petibör bisküvi
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-50 gr. tereyağı veya margarin
-bulamak için Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin,
tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyin,orta ateşte havuçlar suyunu çekene kadar pişirin,
ocaktan alırken tereyağını ekleyip karıştırın.
Bisküvileri robotta un halıne getirin,soğuyan havuçlara ekleyin,cevizleride ekleyip iyice yoğurun,
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayın,servis tabağına dizip üzerlerine kürdan batırın.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. Blogunuzu çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize sevindim,bende İzmirli olarak sizin bloğunuza bayıldım,hele ot tariflerine ağzım sulanarak baktım:)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :))

    YanıtlaSil