Herkes kış hazırlıklarını bitirmiştir artık sanırım,bende bugün turşumu yaptımmı tamamdır artık,
dahada kışa bir şey hazırlamam bitti :)
Domates soslarını iki çeşit yaptım bu yıl,menemenlik ve yemeklik,
Menemen için malzemeler
-10 kg. domates
-1 kg. yeşil biber
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı şeker
-2-3 yemek kaşığı tuz
-kavanoz
Hazırlanışı,
Domates ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın,tencereye sıvıyağ ve biberleri ekleyin,
biberlerin rengi sararınca domates,şeker ve tuzu ekleyin,suyunu çekene kadar pişirip altını kısın,
temiz yıkanıp kurulanmış kavanozlara sıcakken doldurup kavanozların ağzını sıkıca kapatın,bir bezin üzerine ters çevirip üzerlerini örtün,birgün böyle bekletin serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Yemeklik domates soslarını bu yıl soda şişelerine yaptım,
İzmir'den gazoz kapağı kapatma aleti almıştım kapaklarınıda aldım ve çok memnun kaldım 60 şişe oldu,önümüzdeki yıl daha çok yapıcam kısmet olursa,
bunun için domatesleri yıkayıp robottan geçirin soda şişelerine doldurun (küçük huni gibi bir aletle işiniz kolay olur)
kapaklarını makinasıyla kapatın,ben kaynar su dolu tencerede 15 dk. daha kaynattım,
bulaşık makinasına dizip en yüksek sıcaklıkta çalıştıranlarda var,tercih sizin.
soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın,denemek isteyenlere kolay gelsin.
AFİYET OLSUN...