YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

7 Ekim 2013 Pazartesi

TAVADA LAHMACUN






Yine zorunlu bir ara vermek zorunda kaldım,aslında hergün post hazırlamayı çok istiyorum ama olmuyor işte hayat ,sürekli birşeyler çıkıyor.
Geçen hafta kuzenimi halamın oğlunu kaybettik,çok üzgünüm,Allah mekanını cennet eylesin,çocuklarına ve eşine uzun sağlıklı ömür versin, böyle zamanlarda insanın eli hiç birşeye gitmiyor.
Lahmacun tarifini geçen hafta yayınlayacaktım kısmet olmadı,neyse kısmet bugüneymiş.


MALZEMELER
-2 su bar. ılık su
-1 paket instatnt maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-aldığı kadar un


İÇ MALZEMESİ
-500 gr. orta yağlı kıyma
-3 domates
-1 yemek kaşığı salça
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 büyük kuru soğan
-3-4 adet sivri biber
-biraz maydanoz
-tuz,karabiber,pulbiber


HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun,üzerini örtüp mayalanması için 35-40 dk. bekletin.

İçini hazırlamak için domates,biber,soğanı  ve maydanozu küçük küçük doğrayın,kıymaya ekleyin,diğer malzemeleride ekleyip karıştırın.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapın,tavanızın büyüklüğünde açın,
tavayı iyice ısıtın açtığınız hamuru tavaya koyup hemen iç malzemesini döşeyin tavanın sıcaklığıyla iç harcıda pişecek merak etmeyin :)Çok güzel yumuşacık lahmacunlarınız olacak.


           AFİYET OLSUN...
 

26 yorum:

  1. Elinize sağlık, pratik bir uygulama gerçekten, kişi sayısı çok fazla değilse kesinlikle bu şekilde uygulanabilir, güzel fikir:).

    YanıtlaSil
  2. Başınız saolsun.Lahmacun da nefis görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. basınız sag olsun Allah sabır versın ellerınıze saglık lahmacunu pısırırken tavanın kapagını kapatıyormuyuz bırde ters duz yapıyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kapağını kapatmadım,ters düz etmenize gerek yok tavanın sıcağıyla iç pişiyor zaten.

      Sil
  4. annemde yapardı ama saçta. Çok lezzetlidir kesin :) nam nam nam :D canım çekti ama ya.

    Bu arada canım seni bi postumda mimledim. Bİlgin olsun.:)

    http://aiqina.blogspot.com/2013/10/izledigim-turk-dizileri.html

    YanıtlaSil
  5. Tavada lahmacun yapmamistim hic nefis gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli duruyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok canım çekti vallahi :))

    YanıtlaSil
  8. Başınız sağolsun.
    Ellerinize sağlık.Nasıl da canım çekti...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Elinize saglik tek tek pisirmek biraz uzun sursede lahmancun seviyorsan hic onemli degil bence 😉

    YanıtlaSil
  10. AAA valla süper. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Başınız sağolsun Sevil Hanım..Rabbim mekanını cennet eylesin amiin..
    Önce sağlık gerisi boş moralimiz iyi olsun yeter...Lahmacuna gelince hiç tavada yapmadım denemek gerek...Fırındada yaptım ama hep mahalle fırınına gönderdim...

    YanıtlaSil
  12. Başınız sağolsun.. Allah geride kalanlara sabır versin...

    YanıtlaSil
  13. Bende yazın böyle tavada lahmacun yapıp piknige götürürüm.Çocuklar çok severler.Elinize saglık..

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle başınız sağolsun.Mekanı cennet olsun inşallah.
    Tavada hamur önce pişip kıyma ciğ kalır endişesi sardı beni birden.Malzemeyi üste ince döşemek gerekli sanırım.
    Fırsatını bulursam mutlaka deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık, çok pratik gerçekten.

    YanıtlaSil
  16. ev yapımı herşeyin çok güzel olduğunu düşünenlerdenim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  17. bende çok yapıyorum harika gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Evde yapılan lahmacun gibisi yok…
    Ellerinize sağlık afiyetler olsun yiyen herkese…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
  19. Nefis evde yapılan daha lezzetli oluyor bence de. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Çok lezzetli olmuştur. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  21. Çok pratik görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. Başınız sağolsun böylesi anlarda gelmez ki yazmak çizmek uzun zaman olmuş duruma alışılmıştır ama,yoklukları zor kalanlara sabır versin.
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. Eskiden annem yapardı ama ben hiç denemedim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. başınız sağolsun mekanı cennet olsun.

    lahmacun pek güzel görünüyor ellerinize sağlık
    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil