Yine zorunlu bir ara vermek zorunda kaldım,aslında hergün post hazırlamayı çok istiyorum ama olmuyor işte hayat ,sürekli birşeyler çıkıyor.
Geçen hafta kuzenimi halamın oğlunu kaybettik,çok üzgünüm,Allah mekanını cennet eylesin,çocuklarına ve eşine uzun sağlıklı ömür versin, böyle zamanlarda insanın eli hiç birşeye gitmiyor.
Lahmacun tarifini geçen hafta yayınlayacaktım kısmet olmadı,neyse kısmet bugüneymiş.
MALZEMELER
-2 su bar. ılık su
-1 paket instatnt maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
-500 gr. orta yağlı kıyma
-3 domates
-1 yemek kaşığı salça
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 büyük kuru soğan
-3-4 adet sivri biber
-biraz maydanoz
-tuz,karabiber,pulbiber
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun,üzerini örtüp mayalanması için 35-40 dk. bekletin.
İçini hazırlamak için domates,biber,soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın,kıymaya ekleyin,diğer malzemeleride ekleyip karıştırın.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapın,tavanızın büyüklüğünde açın,
tavayı iyice ısıtın açtığınız hamuru tavaya koyup hemen iç malzemesini döşeyin tavanın sıcaklığıyla iç harcıda pişecek merak etmeyin :)Çok güzel yumuşacık lahmacunlarınız olacak.
AFİYET OLSUN...
Elinize sağlık, pratik bir uygulama gerçekten, kişi sayısı çok fazla değilse kesinlikle bu şekilde uygulanabilir, güzel fikir:).
YanıtlaSilBaşınız saolsun.Lahmacun da nefis görünüyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbasınız sag olsun Allah sabır versın ellerınıze saglık lahmacunu pısırırken tavanın kapagını kapatıyormuyuz bırde ters duz yapıyormuyuz
YanıtlaSilBen kapağını kapatmadım,ters düz etmenize gerek yok tavanın sıcağıyla iç pişiyor zaten.
Silannemde yapardı ama saçta. Çok lezzetlidir kesin :) nam nam nam :D canım çekti ama ya.
YanıtlaSilBu arada canım seni bi postumda mimledim. Bİlgin olsun.:)
http://aiqina.blogspot.com/2013/10/izledigim-turk-dizileri.html
Tavada lahmacun yapmamistim hic nefis gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilçok lezzetli duruyor elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok canım çekti vallahi :))
YanıtlaSilBaşınız sağolsun.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Nasıl da canım çekti...
sevgiler...
Elinize saglik tek tek pisirmek biraz uzun sursede lahmancun seviyorsan hic onemli degil bence 😉
YanıtlaSilAAA valla süper. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim.
YanıtlaSilBaşınız sağolsun Sevil Hanım..Rabbim mekanını cennet eylesin amiin..
YanıtlaSilÖnce sağlık gerisi boş moralimiz iyi olsun yeter...Lahmacuna gelince hiç tavada yapmadım denemek gerek...Fırındada yaptım ama hep mahalle fırınına gönderdim...
Başınız sağolsun.. Allah geride kalanlara sabır versin...
YanıtlaSilBende yazın böyle tavada lahmacun yapıp piknige götürürüm.Çocuklar çok severler.Elinize saglık..
YanıtlaSilÖncelikle başınız sağolsun.Mekanı cennet olsun inşallah.
YanıtlaSilTavada hamur önce pişip kıyma ciğ kalır endişesi sardı beni birden.Malzemeyi üste ince döşemek gerekli sanırım.
Fırsatını bulursam mutlaka deneyeceğim.
Sevgiler
Ellerinize sağlık, çok pratik gerçekten.
YanıtlaSilev yapımı herşeyin çok güzel olduğunu düşünenlerdenim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbende çok yapıyorum harika gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvde yapılan lahmacun gibisi yok…
YanıtlaSilEllerinize sağlık afiyetler olsun yiyen herkese…
Sevgilerimle…
Nefis evde yapılan daha lezzetli oluyor bence de. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli olmuştur. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok pratik görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBaşınız sağolsun böylesi anlarda gelmez ki yazmak çizmek uzun zaman olmuş duruma alışılmıştır ama,yoklukları zor kalanlara sabır versin.
YanıtlaSilelinize sağlık
Eskiden annem yapardı ama ben hiç denemedim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilHepinize teşekkür ederim.
YanıtlaSilbaşınız sağolsun mekanı cennet olsun.
YanıtlaSillahmacun pek güzel görünüyor ellerinize sağlık
sevgiler
tolunay