Dün kurutmalık domates almak için pazara gittim,şimdi balkonda kuruyorlar,fasulyeyi görünce hadi onuda alıp kurutayım dedim onlarda balkonda kuruyor,şeftaliyi görüncede hadi alıp reçel yapayım dedim,yani bir taşla 3 kuş :))
Sabah kalkıncada hemen reçelimi pişirdim,kahvaltıdada yedim afiyetle,işte şeftali reçelimin tarifi.
MALZEMELER
-1 kg. şeftali(biraz sert olanları seçin)
-2,5 su bar. şeker
-1 su bar. su
- 2-3 adet karanfil
-1 çay kaşığı tereyağı
-2 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun,dilimleyin,
derin bir tencereye yerleştirin,üzerine şekerini döküp sabaha kadar bekletin,
sabah su ve tereyağını (tereyağı köpüklenmesini engelleyecek) ekleyip harlı ateşte kaynatın,
kaynamaya başlayınca kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın,
karanfil ve limon suyunu ekleyip 5.dk. daha kaynatın ve altını kapatın,soğuyunca kavanozlara doldurun.
AFİYET OLSUN...
ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilYeni keşfettim blogunuzu, bana da beklerim :)
http://nebihanakca.blogspot.com/
Merhaba,+ google da dolaşırken reçelinizi gördüm ve geldim. Bugün ben de pazara gittim, hemen hemen aynı şeyleri ben de aldım. Taze fasulye, kapya biber ve meyveler. Şeftaliyi fazla almışım. Yarın reçelini kaynatmak istiyorum. Şekeriniz az gibi geldi bana. Sizin tercihiniz galiba az şekerli olması. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBana da beklerim, görüşmek üzere :)
Evet ben şekerini az koydum ama yinede epeyce tatlı oldu reçelim,kolay gelsi size :))
SilMüthiş görünüyor. Muhakkak yapmak istiyorum. Tarifi kaybetmemek ve bu güzel bloğa yeniden gelebilmek için de izlemeye alıyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,gerçekten çok güzel bir reçel,annem her yaz yapardı banada verirdi ama artık rahatsızlıklarından dolayı yapamıyor,bende kendim yaptım iyikide yapmışım:)))
YanıtlaSil