MALZEMELER
*4-5 adet portakalın kabuğu
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*2 su bardağı su
*çeyrek limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını rendenin ince yeriyle rendeleyin,
her bir portakalı 8 dilim olacak şekilde soyun,
portakal kabuklarını yuvarlayın iğneyle sıkıca bir ipe geçirin,
soğuk suda 1 gün sürekli suyunu değiştirerek bekletin,
ertesi gün 3 kez kaynar suya atıp kaynamaya başlayınca süzün,
bir tencereye şeker,su ve portakal suyunu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın,
portakal kabuklarını tencereye ekleyip kaynatın üzerinde köpük oluşursa kaşıkla alın,
kıvamını kontrol edin,koyulaşmaya başlayınca limon suyunu sıkın 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatın.
İpleri çekip çıkarın,reçeli sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın .
AFİYET OLSUN…
Yine döktürmüssün Sevilcigim ellerine saglik.Afiyetle yiyin.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.
YanıtlaSilUffffff bayılırım . Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilİzmir'den sevgiler :)
http://birdilimdaha.blogspot.com/
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilKirk yil yemesem aklima gelmez ama gorunce resmen icim gitti :)) elinize saglik
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ama denemedim elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşlar.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Bu arada İzmir aşkı sanırım oradan uzaklaşan herkesin içinde var sanırım :)
YanıtlaSilŞahane olmuş. Sanırım bende yapacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHarika gözüküyor eminim tadı da çok güzeldir.
YanıtlaSilÇok güzel bir reçel.. Sunumu da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel elinize sağlık..
YanıtlaSil