YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

9 Ocak 2015 Cuma

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ



MALZEMELER
*4-5 adet portakalın kabuğu
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*2 su bardağı su
*çeyrek limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalların  kabuklarını rendenin ince yeriyle rendeleyin,
her bir portakalı 8 dilim olacak şekilde soyun,
portakal kabuklarını yuvarlayın iğneyle sıkıca bir ipe geçirin,
soğuk suda 1 gün sürekli suyunu değiştirerek bekletin,
ertesi gün 3 kez kaynar suya atıp kaynamaya başlayınca süzün,
bir tencereye şeker,su ve portakal suyunu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın,
portakal kabuklarını tencereye ekleyip kaynatın üzerinde köpük oluşursa kaşıkla alın,
kıvamını kontrol edin,koyulaşmaya başlayınca limon suyunu sıkın 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatın.
İpleri çekip çıkarın,reçeli sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın .
AFİYET OLSUN…

 

13 yorum:

  1. Yine döktürmüssün Sevilcigim ellerine saglik.Afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  3. Uffffff bayılırım . Ellerinize sağlık :)
    İzmir'den sevgiler :)
    http://birdilimdaha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Kirk yil yemesem aklima gelmez ama gorunce resmen icim gitti :)) elinize saglik

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor ama denemedim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor. Bu arada İzmir aşkı sanırım oradan uzaklaşan herkesin içinde var sanırım :)

    YanıtlaSil
  9. Şahane olmuş. Sanırım bende yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Harika gözüküyor eminim tadı da çok güzeldir.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir reçel.. Sunumu da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. çok güzel elinize sağlık..

    YanıtlaSil