YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

28 Eylül 2013 Cumartesi

FIRINDA ÇUPRA


Evet artık sonbahardayız,havalar serinlemeye başlayınca balık zamanıda geldi demektir,
bizdede bugün çupra vardı,hazırlaması kolay ve çok lezzetli bir balık denemenizi tavsiye ederim.
 
MALZEMELER
 
-4 adet çupra
-2 adet kuru soğan
-tuz
-karabiber,kekik
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-4 adet defne yaprağı
-1adet limon
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Temizlenmiş balıkları iyice yıkayıp süzdükten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip balıkları üzerine dizin.Balıkların içlerine tuz serpin, kabuğu soyulmuş limonları dörde bölerek her balığın içine bir parça koyun,karabiber serpin,defne yapraklarınıda yerleştirip içlerine biraz sıvıyağ gezdirin.Soğanları soyup dörde bölün tepsiye soğanlarıda yerleştirin,200 derecede ısınmış fırında pişirin.
 
 
AFİYET OLSUN...
 
 
 

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Yeni header çok güzel güle güle kullanın...:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Çok severim Çipurayı. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel olmuş bende balık hakkımı palamuttan yana kullandım fırsat bulursam yayınlayacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde ellerinize sağlık,palamutu bende çok severim.

      Sil
  4. kokusu buraya kadar geldi, eline sağlık.

    YanıtlaSil