YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

15 Ağustos 2013 Perşembe

VİŞNE KOMPOSTOSU



MALZEMELER

-1 kg. vişne
-su

HAZIRLANIŞI
Vişneleri yıkayıp süzün,kavanozu ağzına kadar vişne doldurup üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.Derin bir tencerede su kaynatıp kavanozu içine bırakın,kaynamaya başlayınca 15-20 dk. daha kaynatıp kavanozu tencereden alın,kalın bir bezle tutun (bu işlem ellerinizi yakmamanız için)kapağını sıkılaştırıp bir bezin üzerine ters çevirin ve üzerini örtün,soğuyunca kaldırıp serin bir yerde saklayın.
Kışın açıp şekerle kaynatarak ister komposto,ister ezerk süzüp vişne suyu yapın.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Hiç denemedim gerçekten kışa kalıyor demek ki mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. Eskilerin konserve yöntemi,yalnız kavanoz tamamen suyun içinde kalmalı.

    YanıtlaSil