İzmir'den dönüşte pazardan dondurucuya koymak için börülce,kınalı bamya,alaca patlıcan
aldım,deniz börülcesini daha önce hiç yapmamıştım,Ankara'da görmedim açıkçası,denemek için iki demet aldı ikisinide haşladım,birini dondurucuya attım,birini salata yaptım,börülce kadar sevmedim ama .Yani olsa yine yaparım ama börülce gibi illede olsun demem.Belki değişik tarifi olanlar vardır,eğer varsa paylaşın lütfen :)
MALZEMELER
-Bir demet deniz börülcesi
-3-4 diş sarımsak
- yarım çay bardağı koruk ekşisi( İzmirde annemlerin bahçesinden olmamış üzümleri toplayıp yaptım)
-yarım çay bardağı zeytin yağı
-tuz
HAZIRLANIŞI
Deniz börülcelerinin saplarını kesip,yıkadım,kaynar su dolu tencerenin içinde börülceler yumuşayana kadar haşladım,çabuk haşlanıyor zaten.
Sonra çıkarıp hemen soğuk suyun altına tuttum rengi yeşil kalsın diye.
Süzüldükten sonra saplarından tutup aşağı doğru elimle çekerek saplarından ayırmış oldum börülceleri,servis tabağına alıp üzerine tuz,koruk ekşisi (limonda sıkabilirsiniz),zeytinyağı gezdirin,
sarımsakları ezip ekleyin ve karıştırın,bu kadar :)
AFİYET OLSUN...
Börülceleride temizleyip kırdım,yıkadım,kaynar su dolu tencerede biraz yumuşayana kadar haşladım ,sonra soğuk suyun altına tuttum,süzülünce buzdolabı poşetlerine birer tabak olacak şekilde hazırladım ve dondurucuya attım.Kışın çıkarıp hemen kaynar suya atıp çıkarıyorum ve salatasını yapıyorum.
Çok severim deniz börülcesini. Ben mayonez de sıkıyorum üstüne biraz çok yakışıyor..
YanıtlaSilMayonezi duymamıştım hiç,bir dahaki sefere deniycem,teşekkürler.
YanıtlaSilahh bayılırım kızımda çok sever.ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
YanıtlaSil