YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

5 Ağustos 2013 Pazartesi

FIRINDA KABAK KIZARTMA(YOĞURTLU)



Kızartmalar güzel aynı zamanda bu sıcaklardada ağır oluyor,sizde kızartma seviyor ve az yağlı olsun istiyorsanız,fırında kızartmayı deneyin.

MALZEMELER
-500gr. kabak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz(miktarı size kalmış)

ÜZERİNE
-1 su bar.yoğurt ve 2 diş sarımsağı ezip karıştırın.


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp,kabuklarını soyun,
yuvarlak dilimleyin,
derin bir kasede kabaklar,zeytinyağı ve tuzu karıştırın,
fırını 200 derecede ısıtın,
kabakları fırın tepsisine alıp 200 derece de kızartın,
soğuduktan sonra üzerine yoğurt dökerek servis edin,hem lezzetli hemde hafif bir kızartmanız olacak :)

AFİYET OLSUN...
 

2 yorum: