MALZEMELER
*3 su bardağı un
*1 türk kahvesi fincanı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı sirke
İÇİNE
1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)
ŞERBETİ
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 drecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık enfes görünüyor...
YanıtlaSilKalbura bastı klasik hiç modası geçmeyen bir tatlı değil mi.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilen sevdiğim tatlılardan. Kıtır kıtır olursa yemeye doyamam. ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok eski ve çok sevilen bir tatlı ellerine sağlık hoş görünüyor.
YanıtlaSilİzmirin eski ama eskımeyen lezzetlerinden.Ellerınıze sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli bir tatlıdır bende sık sık yaparım.Elinize saglık.
YanıtlaSilElinize saglik
YanıtlaSilBu görünümü itibariyle daha farklı bi kalburabastı olmuş. İçindekilerden belli ne kadar lezzetli olduğu, elinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık benimde en sevdiklerimdendir .Görüntüsünden ne kadar lezzetli olduğu belli Sevgiler
YanıtlaSilElinize sağlık , çok severim bu tatlıyı..Afiyetle tüketin..Sevgiler (Zeyno'nun Mutfağı)
YanıtlaSilEllerine saglik Sevilcigim afiyet olsun. Bloguna baktikca acikiyorum, ne olacak benim halim ))
YanıtlaSilSorma Nurhancım,verdiğim kiloların yarısını geri aldım :)Ama artık tadıp bırakıyorum.
SilMidyeye benzemiş adeta..Nar gibide kızarmış eline sağlık birini aldım bile.
YanıtlaSilBugün diyete başlayayım dedim nereyi açsam en sevdiğim şeyler çıkıyor karşıma. Bu tatlı gibi. Şimdilik hemen bakıp geçtim bu bile yetti. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkalbura bastı tatlısını katmadan uzun sure bekletebıldıgım ıcın favorımdır..ellerinize saglık
YanıtlaSilÇok güzel olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilEski ama eskimeyen bir tatlı kalburabastı.Nefis gorunuyor ellerinize sağlık.Bizde fındık bol olduğu için ben fındık kullanırdım.Hatta hamutunada karıştırırdım.Yapmayalı uzun zaman oldu,aklıma düşürdünüz şimdi :)
YanıtlaSilBu tatli cok eski yillardan tadi damagimda olanlardan..evde hic denemedim..tarif cok guzel gorunumde afiyetler olsun..elinize saglik..
YanıtlaSilİzninle bu tarifi alıp hemen yapıyorum eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilTabiki çok sevinirim,afiyet olsun.
SilEllerinize saglik.. En sevdigim tatlilardan biridir..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Annemin en çok yaptığı bir tatlıdır ve çoook severim :)
YanıtlaSilGoruntu bastan cikarici nefisss.. Ellerine saglik canim Sevgiler.
YanıtlaSilBu tatlıyı annem yapardı. Şimdi sizde görünce çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Hepinize çok teşekkürler.
YanıtlaSilKalburabastı çok güzel bir tatlı, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilne güzel olmuş, sizi epeydir takipteyim
YanıtlaSilHarika görünüyor iştahım kabardı :)
YanıtlaSilÇok severim bu tatlıyı, uzun zamandır yapmamıştım, bi denesem mi, sizinki de harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTolunay
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor ;)
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar benim için değil ama görüntüleri bir harika doğrusu.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBen de yıllarca Ankara'da yaşadım ve nihayet İzmir'e döndük.İzmir'i özlediğiniz İzmir tatlısı kalburabasma tatlınızdan da belli :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilSizin adınıza çok sevindim,darısı bizim başımıza.
Silİzmir'li olarak kalburabastıyı çok severim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖzellikle bayramlarda çok yapılır bu tatlı , nefis görünüyor ellerinize sağlık , sevgiler
YanıtlaSilBununla yıldızım barışmadı bir türlü...
YanıtlaSilKalburabastı en sevdiğim tatlılardan biridir. Ellerinize sağlık .
YanıtlaSilşekline bayıldım ellerinize sağlık harika bir kalburabastı tarifi olmuş sevgiler
YanıtlaSil