YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

27 Aralık 2015 Pazar

LOR KURABİYESİ



Bu akşam lor kurabiyesi ile sizlere merhaba diyorum.
Biz küçükken annem çok yapardı.
Çok severdik kardeşimle.
Kurabiyeleri yaparken çocukluğum geldi gözümün önüne, annem komşularımızla birlikte çok güzel hamurişleri yapardı, bizde komşu çocukları hep birlikte yerdik, galiba iyice yaşlandım ben çocukluğumu özledim :((t Neyse tarifi vereyim ben iyisi.
MALZEMELER
*500 gr.lor
*125 gr. Tereyağı
*3 yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*4 su bardağı un

Üzeri için: 1 çay bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak krema haline getirin, kabartma tozunu una karıştırın, unu azar azar ekleyin, ele yapışmayan bir hamur yoğurun, küçük parçalar koparıp yuvarlanıp,avcunuzda hafif bastırın,üst kısımlarını şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Bu ölçüden 50_55 adet kurabiye çıkıyor.

    AFİYET OLSUN... 

22 Aralık 2015 Salı

KABAK SALATASI


İyi akşamlar herkese,biliyorum blogu sık güncelleyemiyorum ama tel.den zorlanıyorum,bu yıl Laptop almayı düşünmüyorum en azından sınavlar bitene  kadar.
Bugün çok basit ama benim çok sevdiğim bir tarifim var.

MALZEMELER
*500 gr. kabak
*dereotu
SOS İÇİN
*limon
*2_3 diş sarımsak
*zeytinyağı
*tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın,tencerede suyu kaynatın içine biraz tuz atıp kabakları çok az haşlayın,buhardada yapabilirsiniz.
Kabakları süzüp servis tabağına alın, sos malzemelerini üzerine gezdirin, dereotunu ince doğrayın salatanın üzerine serpin.Taze nanede çok yakışıyor.

         AFİYET OLSUN...

9 Aralık 2015 Çarşamba

TEPSİDE KUMPİR


Canınız istediğinde evde hemen yapabileceğiniz bir kumpir tarifi var bu akşam,biz çok seviyoruz,yapmayanın varsa hemen denesin, çayın yanına,gün sofralarınada çok yakışır.

MALZEMELER
*4orta boy patates
*1bardak kaşar rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1çay kaşığı karabiber
*tuz
ÜZERİ İÇİN
1küçük kavanoz garnitürün yarısı
*küçük bir kase haşlanmış mısır
*1küçük kase doğranmış kornişon
*ketçap,mayonez


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın, sıcakken tereyağı ve kaşarı içine karıştırın, tuz ve karabiberi ekleyin.ısıya dayanıklı fırın kabına alıp kaşıkla bastırarak düzeltin.
Üzerine garnitürü,mısır ve kornişonu serpiştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında 10_15 dk. Pişirin,fırından alıp üzerine ketçap ve mayonez ekleyin,afiyetle yiyin 😊

25 Kasım 2015 Çarşamba

TALAFER (ARAP PİDESİ)





Bugün küçük oğlumun doğumgünü, bende okuldan gelince ona sürpriz yaptım,
Uzun zamandır istediği bu pideler yaptım.

MALZEMELER
*3,5 su bardağı un
*1su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket instant maya

İÇ MALZEMESİ
*350 gr. Kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
* tuz
*bir avuç kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın,
Soğanı rendeleyin kıyma ve tüm iç malzemesini karıştırın.

mayalanan hamuru iki parçaya ayırın,merdaneyle ince açın,su bardağının
ağzıyla yuvarlaklar kesin,
İç malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp hamurların ortasına yayın,uç kısımlarından bastırıp pide şekli verin,
Fırın tepsisini yağlayın,pideleri biraz aralıklı dizin kararınca birbirine yapışıyorlar yoksa.
Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

21 Kasım 2015 Cumartesi

FIRINDA YOĞURT SOSLU KARNABAHAR GRATEN


Evimize 6_7 ay önce hırsız girdi ve laptopu çaldı,o yüzden blogu sık güncelleyemiyorum, telefondan çok zor oluyor maalesef.
Bugün dolapta uzun zamandır bekleyen karnabaharı fırında pişirdim,herzaman sütle yaptığım sosu yoğurtla yaptım çokda güzel oldu,artık hep böyle pişiricem ☺

TARİF
*300 gr. Karnabahar
SOS MALZEMESİ
*2 yumurta
*3  yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı çok küçük parçalara ayırın,
fırın kabına dizin.
Sos malzemelerini çırpın,karnabaharın üzerine gezdirin,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Üzeri pembeleşince fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin,tekrar fırına verip kaşar eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

23 Ekim 2015 Cuma

LORLU BIBER TURŞUSU

MALZEMELER
*1kg. Kırmızı domates biberi(ben boşluklara sivri biber kullandım)
*1,5 kg.  Yağlı Lor peynir (ben kaşar loru kullandım)
*250 gr. Süt

HAZIRLANIŞI
Lor peyniri biraz sütle karıştırıp krema kıvamına getiriyoruz,
peynirin tuzunu kontrol edin ,tuzsuzsa biraz tuz ekleyin.
Biberleri yıkayıp temizliyoruz,çekirdeklerini temizleyip
Kağıt havlu üzerinde suyunu sürdürüyoruz,
Hazırladığımız loru biberlerin içine doldurup kavanoza dik olarak yerleştiriyoruz,aralarınada lor  koyup kavanozların ağzında 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz,
buzdolabına kaldırıp 15 gün bekletiyoruz,ağzını açtıktan sonra
Üzerine biraz zeytinyağı dönüyoruz,
kahvaltıda,çayın yanında,meze olarak ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

12 Mayıs 2015 Salı

Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır!


Direksiyon başında mesajlaşmayın, güvenliğinizi riske atmayın.  
Trafik Hayattır!

Gelişen teknoloji sayesinde günlük işlerimizin birçoğunu cep telefonları üzerinden yapmak hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de cep telefonuna olan bağımlılığımızı giderek arttırıyor. Bu bağımlılık trafikte ise önemli bir tehlike unsuru yaratıyor.

Araç kullanırken cep telefonuyla mesajlaşmak veya konuşmak sadece sürücü güvenliğini değil, yaya güvenliğini de tehlikeye atan en büyük hatalardan biri olarak gösteriliyor. Yapılan bir araştırmaya göre cep telefonuyla mesajlaşan veya konuşan bir sürücünün sarhoş bir sürücü ile aynı tepkileri verdiği öne sürülüyor. Tüm bu sebeplerden ötürü Doğuş Otomotiv’in kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır cep telefonu kullanımı konusuna dikkat çekerek, toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Trafik güvenliği bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymak için faaliyetlerini sürdüren Trafik Hayattır, 4 ana mesaj üzerinden farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda, platform aşırı hız, bebek koltuğu kullanımı, emniyet kemeri gibi trafik güvenliği stratejik mesajlarına son yıllarda ‘cep telefonu’ kullanımını da ekledi. Trafik Hayattır cep telefonu kullanımına dikkat çeken dergi ve gazete ilanlarına ek olarak, yeni animasyon serisindeki animasyonlarla da cep telefonu kullanımının risklerini esprili şekilde aktarıyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

8 Mayıs 2015 Cuma

PATATESLİ GÖZLEME




Eşim ve küçük oğlum gözleme ve börekleri sadece patatesli seviyorlar,ben peynir ve ıspanaklıya bayılıyorum :)
Ama tabi çoğunluğa uyup onlara göre yapıyorum,kendime bir iki tane peynirli yapıyorum.Aslında basit çoğunuzun yaptığı bir tarif ama blogda bulunsun işte .

MALZEMELER
*3 Su bardağı un
*1,5 su bardağı su
*yarım paket instant maya
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker

*yağlamak için tereyağı


İÇ MALZEMESİ
*4-5 adet haşlanmış patates
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*2 adet kuru soğan
*bir avuç kıyılmış maydanoz
*tuz,karabiber,pulbiber


HAZIRLANIŞI
Unu derin bir keseye alın,
maya,şeker ve tuzu ekleyip karıştırın,
suyu azar azar ekleyin(bardağa göre ölçü değişebilir) elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun,
mayalanmaya bırakın,30-40 dk. sonra hamur mayalanmış olacaktır,
sıvıyağı bir tavaya alın soğanları yemeklik doğrayıp yağın içine atın,hafif pembeleşince haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ekleyin,
tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın,
kıyılmış maydanozuda karıştırın.

Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapın,
bezeleri merdaneyle açın yarısına iç harçtan koyup kapatın.Yağsız tavada iki tarafınıda pişirin,
tabağa alıp üzerine tereyağı sürün.

                    AFİYET OLSUN...
 

4 Mayıs 2015 Pazartesi

PORTAKAL REÇELİ







MALZEMELER

*1 kg. portakal
*3 su bardağı toz şeker
*2 parça limon tuzu
*1 su  bardağı su

HAZIRLANIŞI

 Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla alın,yoksa acı olur,
portakalları bir tencereye alın üzerini geçecek kadar kaynar su doldurup 5 dk. kaynatın,
suyunu süzüp sğuk su doldurun ,1-2 saat bekletip suyu süzüp tekrar soğuk su doldurun , bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
En son portakalların suyunu iyice süzüp tencereye alın,üzerine toz şekeri serpin ,bu işlemi akşam yaparsanız iyi olur,ertesi gün üzerine bir bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın,
çok karıştırmayın,suyu kıvam alıncaya alıncaya kadar kaynatın.Limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.İsterseniz  kokusunu seviyorsanız içine bir adet yıldız anason atabilirsiniz kaynarken.Koyu kıvama gelince altını kapatıp kavanoza doldurun.Kavanozların kuru olmasına dikkat edin.

                                       AFİYET OLSUN...

27 Nisan 2015 Pazartesi

KURU MEYVELİ KEK






MALZEMELER

*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardğından 3 parmak eksik zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 büyük su bardağı kuru üzüm,incir ve kayısı(küçük doğranmış)
*3,5- 4 su bardağı un


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın,
yoğurt ve zeytinyağınıda ilave edip çırpmaya devam edin,
 unu vanilya ve  kabartma tozuyla karıştırıp azar azar ekleyin,
kuru meyveleri biraz unla karıştırıp fazla unu eleyin,karışıma ekleyin,
fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını tepsiye dökün,
180 derecede pişirin.

                             AFİYET OLSUN...
 

13 Nisan 2015 Pazartesi

PIRASALI TUZLU KEK





MALZEMELER
*2 yumurta
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*300 gr. pırasa
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı peynir rendesi (kaşar,tulum ,beyaz peynir karıştırdım)
*biraz maydanoz
*tuz
*aldığı kadar un

 HAZIRLANIŞI
Pırasa ve maydanozu ince kıyın,
un hariç diğer malzemeleri karıştır,pırasa ve maydanozu ekle karıştır,
unu azar azar ekle , çırp,normal kekten biraz daha kıvamlı olacak,
küçük cam tepsiyi yağla karışımı tepsiye dök,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişir.

                           AFİYET OLSUN...
 

11 Nisan 2015 Cumartesi

ZEYTİNLİ POĞAÇA





Ben bu poğaça hamurunu çok seviyorum,hem pratik hemde  az malzemeli,
iç harcı size kalmış,bizim çocuklar zeytinliyi çok sevdi.Siz peynirli,patatesli,kıymalı yapabilirsiniz.
Mayalı poğaça gibi yumuşacık olmuyor biraz kıyır kıyır oluyor,ben hamurişlerinin hep kenar kısımlarını çok severim biraz kıtır kıtır olduğu için,bu poğaçayıda bu yüzden seviyorum.

MALZEMELER
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1/2 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*yarım paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ
*Bir küçük kase çekirdekleri çıkarılmış zeytin


 Üzerine susam,çörekotu


HAZIRLANIŞI

Zeytinyağı,yoğurt,yumurtayı derin bir kasede karıştırın,
şeker ve tuzu ekleyin, un ve kabartma tozunu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yoğurun,5 dk. dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yassıltın,
arasına  zeytin koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 

10 Nisan 2015 Cuma

KIZ BEBEK YELEĞİ




Yine bir kız bebek yeleği modeli,bunuda eskiden örmüştüm,
örgüye yan taraftan başlanıp örülüp bitiriliyor.Süslemesine bakınca beğenmedim şimdi bir ara değiştirmem gerekecek.

7 Nisan 2015 Salı

FASÜLYE PİYAZI





Tarifleri bir türlü aynı gün yayınlayamıyorum ,bazen yaptıklarımın fotosunu aceleden çekemiyorum:)
Bu piyazda çoktandır yayınlanmayı bekliyordu.
Fasülye piyazınıda eşim ve ben seviyoruz ama çok sık yapmıyorum.Bence gün sofralarımızada çok yakışıyor.



MALZEMELER

*1 kase akşamdan ıslatılıp ,haşlanmış kuru fasulye
*1 büyük kuru soğan
*biraz ince kıyılmış maydanoz
* yarım limon suyu
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*pul biber
*sumak
*tuz

HAZIRLANIŞI

Haşlanmış fasülyeleri derin bir kaba alın,
soğanı ince piyazlık doğrayın,
limon,pulbiber,sumak, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın,
servis tabağına alıp maydanozları üzerine serpin.

                AFİYET OLSUN...

1 Nisan 2015 Çarşamba

Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası

Bize çocukluğumuzu hatırlatan lezzetlerin yeri bir ayrı oluyor değil mi? Annem telefon açıp ta haydi çayı koydum, yanında en sevdiğin poğaçalar da var dediğinde bu daveti ret etmem imkansız:) Annemin meşhur dereotlu peynirli poğaçası eşliğinde çay, ohhh miss...
Annemin yıllardır sakladığı poğaçasının lezzet sırrını sonunda keşfettim :) Aslında benim tarifimden tek farkı poğaça hamuruna yağ ile birlikte kaymak eklemesiymiş. Meğer eskiden de hanımlar hamur işlerine, yemeklere kaymak koyarak benzersiz lezzetler hazırlıyorlarmış. Bu sır bugün benim mutfağıma Teremyağ Gurme Kaymaklı ile taşındı ve mutfağımdan çıkan kokular komşularımın dilinde dolaşıyor :) Siz de bu sırrı Teremyağ Facebook ve Instagram sayfasını takip ederek keşfedin derim...
Malzemeler: 
6 yemek kaşığı (200 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı,
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız),
1 çay bardağı (100 gr) yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
2 yemek kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
 5 su bardağı (600 gr) un,
1/2 demet incecik doğranmış dereotu (isteğe bağlı)
İçi için: 200 gr beyaz peynir
Üzeri için; Çörek otu
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri ve Teremyağ Gurme Kaymaklıyı bir kaba alalım. Güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur haline getirelim ve 15 dakika kadar dolapta dinlendirelim.
Hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler koparalım ve avuç içi büyüklüğünde açalım.
Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştirelim ve yuvarlayarak tepsimize dizelim.
Ek yerleri alta gelecek şekilde dizmeye dikkat edelim. (Ben yuvarlak şekilde yaptım annelerimiz hep öyle yapardı ama siz de istediğiniz şekli verebilirsiniz)
Üzerlerine yumurta sarı sürelim ve isteğe bağlı olarak süs için çörek otu veya susam serpip 180 derece fırında üzerleri kızartana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)
Bu içerik http://hulyalitarifler.com/ tarafından hazırlanmıştır.



Bir boomads advertorial içeriğidir.

29 Mart 2015 Pazar

YULAFLI TRUFF




  

Evde bekleyen yulafı değerlendirmek isteyince ortaya çıkan güzel ,lezzetli,hafif ve sağlıklı bu tarif çıktı ortyaya biz çok beğendik,çok doyurucu bir tatlı oldu.İşte tarifim ;

MALZEMELER
*500 gr. yulaf
*1 küçük kase kuru üzüm
*1 küçük kase kuru kayısı
*1 küçük kase fındık,fıstık,ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3-4 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI

Pekmez hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda iyice çekin,
 karışımı derin bir kabın içine alın ,pekmezi ekleyip elinizle iyice yoğurun,
istediğiniz gibi şekil verin (ben limon sıkacağının arka kısmını kullandım)
servis tabağına alın,buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.
                     AFİYET OLSUN...