YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

23 Ekim 2015 Cuma

LORLU BIBER TURŞUSU

MALZEMELER
*1kg. Kırmızı domates biberi(ben boşluklara sivri biber kullandım)
*1,5 kg.  Yağlı Lor peynir (ben kaşar loru kullandım)
*250 gr. Süt

HAZIRLANIŞI
Lor peyniri biraz sütle karıştırıp krema kıvamına getiriyoruz,
peynirin tuzunu kontrol edin ,tuzsuzsa biraz tuz ekleyin.
Biberleri yıkayıp temizliyoruz,çekirdeklerini temizleyip
Kağıt havlu üzerinde suyunu sürdürüyoruz,
Hazırladığımız loru biberlerin içine doldurup kavanoza dik olarak yerleştiriyoruz,aralarınada lor  koyup kavanozların ağzında 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz,
buzdolabına kaldırıp 15 gün bekletiyoruz,ağzını açtıktan sonra
Üzerine biraz zeytinyağı dönüyoruz,
kahvaltıda,çayın yanında,meze olarak ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

5 yorum:

  1. Çok değişik eline sağlık��

    YanıtlaSil
  2. İlk kez duyuyor ve goruyorum..Cok merak ettim ellerinize saglik Sevil Hanim'cım.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Nuray hanım,çok güzel bir k ahvaltılık.

    YanıtlaSil