YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

21 Kasım 2015 Cumartesi

FIRINDA YOĞURT SOSLU KARNABAHAR GRATEN


Evimize 6_7 ay önce hırsız girdi ve laptopu çaldı,o yüzden blogu sık güncelleyemiyorum, telefondan çok zor oluyor maalesef.
Bugün dolapta uzun zamandır bekleyen karnabaharı fırında pişirdim,herzaman sütle yaptığım sosu yoğurtla yaptım çokda güzel oldu,artık hep böyle pişiricem ☺

TARİF
*300 gr. Karnabahar
SOS MALZEMESİ
*2 yumurta
*3  yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı çok küçük parçalara ayırın,
fırın kabına dizin.
Sos malzemelerini çırpın,karnabaharın üzerine gezdirin,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Üzeri pembeleşince fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin,tekrar fırına verip kaşar eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. Ayy çok üzüldüm bu konu da canı yanan biri olduğumdan anlıyorum üzüntünüzü, biz geçtiğimiz yıllar da üçledik artık girmezler diye espri yapar olduk:(

    Ellerinize sağlık canım geçtiğimiz hafta gelin kızım da yapmıştı çok nefis ve sağlıklı bir yemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sizede geçmiş olsun.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. MUHTEŞEM görünüyor! :) Ben de beklerim... :))

    YanıtlaSil