MALZEMELER
*1 kg. portakal
*3 su bardağı toz şeker
*2 parça limon tuzu
*1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla alın,yoksa acı olur,
portakalları bir tencereye alın üzerini geçecek kadar kaynar su doldurup 5 dk. kaynatın,
suyunu süzüp sğuk su doldurun ,1-2 saat bekletip suyu süzüp tekrar soğuk su doldurun , bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
En son portakalların suyunu iyice süzüp tencereye alın,üzerine toz şekeri serpin ,bu işlemi akşam yaparsanız iyi olur,ertesi gün üzerine bir bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın,
çok karıştırmayın,suyu kıvam alıncaya alıncaya kadar kaynatın.Limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.İsterseniz kokusunu seviyorsanız içine bir adet yıldız anason atabilirsiniz kaynarken.Koyu kıvama gelince altını kapatıp kavanoza doldurun.Kavanozların kuru olmasına dikkat edin.
AFİYET OLSUN...
Çok güzel görünüyor portakal reçeli ellerinize sağlık afiyet olsun sağlıklı günlerde tüketin :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilLezzetli duruyor (:
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli Elif hanım.
SilTatlı reçellerdense acımsı ve ekşi tadı olanları daha çok seviyorum.Portakal reçeli de vazgeçilmezlerimden :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilhiç yemedim merak ettim tadını
Ellerinize sağlık portakallı her şeyi severim:)
YanıtlaSilay ilk defa gördüm mhteşem duruyor.ellerine sağlık
YanıtlaSililk defa duyuyorum yapılısıda kolaymıs ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilsüpersiniz elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağllık:)))
YanıtlaSilelinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşlar.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilPortakal reçeli tarifinizi deneyeceğim...
Harika görünüyorrrr ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Afiyetler olsun..Portakal mandalina benim de sevdiğim reçellerden..Sevgiler..
YanıtlaSilPortakal reçelini hiç yapmamıştım. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilEllerie saglık cnm Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil