Aslında tam bir yaz çorbası,yazın yapmıştım yayınlamışım tarifini,
yaz aylarında içilecek çok güzel bir çorba ,tek başına bir öğün bence.
MALZEMELER
* 1 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağıhaşlanmış yeşil mercimek
* 1 kase süzme yoğurt
ÜZERİ İÇİN
*3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
*kuru nane
*kekik
*tuz
HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayları akşamdan soğuk suya atıp,bir taşım kaynatıp kapağını kapatın,sabaha kadar çiçek gibi açılacaklar ,tekrar kaynatmanıza gerek kalmayacak ama cinsine göre değişebilir,eğer açılmamışlarsa biraz kaynatın.
Ertesi gün tencereye buğday,nohut,fasulye ve mercimeği ekleyin tencereye,
yourdu biraz suyla çırparak açın,tenereye ekleyin suyunu ayarlayın,tuzunu atın,soğuk su kullanıyoruz.
üzeri için zeytinyağını biraz kızdırıp naneyi ekleyin rengini verince ,servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine gezdirin,kekiğide serpin,çorbanız içilmeye hazır.
AFİYET OLSUN...