YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

28 Aralık 2013 Cumartesi

TIĞ İŞİ BOYUNLUK YADA FULAR



Kaç yıl önce ördüğümü hatırlamadığım tığ işi çiçekli fular ,foruma eklemişim ,
artık öremiyorum ya bari eskileri ekleyeyim arada dedim :)))

25 Aralık 2013 Çarşamba

İRMİKLİ LOKUM





MALZEMELER
*1kg. süt
*9 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı şeker
*100 gr. tereyağı
*1 poşet toz şanti
*1 kase Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Süt,şeker ve irmiği bir tencereye alıp çırpın,
ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin,
kaynayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın.
Soğuyunca içine toz şantiyi ekleyip karıştırın,ellerinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,
Hindistan cevizine bulayın,serviz tabağına alıp ortalarına fındık yerleştirin (ben ceviz koydum)
buzdolabında birgün bekletip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

21 Aralık 2013 Cumartesi

Bloggerların Yılbaşı Alışveriş Önerileri

Bloggerların Yılbaşı Alışveriş Önerileri




 
Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerine mutlaka göz atın derim!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.


Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!




Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Şimdiki önerim ise özellikle ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!






2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!


Bir boomads advertorial içeriğidir.










 
 
 
 

18 Aralık 2013 Çarşamba

14 Aralık 2013 Cumartesi

SÜTLÜ KÖFTE




MALZEMELER

*400gr. köftelik kıyma
*1 kuru soğan
*2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
*1 yumurta
*1 silme çay kaşığı karbanot
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kuru nane
*yarım çay kaşığı süt


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin,kıyma ve tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun,
buzdolabına kaldırıp 1-2 saat dinlendirin,dolaptan çıkarıp tekrar yoğurun,
köftelere istediğiniz gibi şekil verin(arada ellerinizi ıslatın elinize yapışmasın)
Teflon tavaya biraz sıvıyağ dökün köftelerinizi kızartın,kağıt havlu serilmiş tabağa alın,
servis tabağına alıp servis edin.

   AFİYET OLSUN...
 

11 Aralık 2013 Çarşamba

KATMER POĞAÇA




MALZEMELER
*1 su bar. ılık süt
*1 çay bar. sıvıyağ
*20 gr. yaş maya
*1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
*2 çay kaş. tuz
*2 çay kaş. şeker
*aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ
*150 gr.beyaz peynir
*biraz maydanoz
HAMURUN ARASINA
100gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI
Mayayı ılık sütün içinde eritin,
hamur malzemeleriyle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun,
hiç beklemeden hamuru 8 eşit parçaya bölün,
her parçayı tabak büyüklüğünde açın,
her parçanın üzerine yumuşak tereyağından biraz alıp sürün,en üsttekine yağ sürmeyin,
üst üste dizilen hamurlar fazla ezilmeden yavaş yavaş 60-70 çapında açın,
sigara böreği gibi kesin,
peynir ve maydanozu karıştırıp hamurların geniş tarafına biraz koyun,
sigara böreği gibi sarın,
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,30-40 dk. tepside mayalandırın,üzerlerine yumurta sürün,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

8 Aralık 2013 Pazar

FIRINDA PALAMUT





MALZEMELER

*4 adet palamut
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 adet küçük defne yaprağı
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı karabiber
*tuz

HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkayın süzülünce,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
balıkların içlerine tuz,karabiber,kekik serpin,birer tane defne yaprağı yerleştirin,
üzerlerine zeytinyağı gezdirin,
isterseniz soğan ve patates dilimleyin tepsiye dizin ,soğan balıkla pişince çok lezzetli oluyor,ben her balık pişirdiğimde soğanda dilimleyip tepsiye diziyorum.



                AFİYET OLSUN...
 

7 Aralık 2013 Cumartesi

FIRINDA TAVUK KÖFTE VE PATATES






MALZEMELER

KÖFTE İÇİN

*500gr. tavuk göğsü (kasabınıza makinede çektirin)
*1 büyük soğan
*1 yumurta
*2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
*1 tatlı kaş. kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaş. kuru nane
*tuz ,karabiber

DİĞER MALZEMELER
*3-4 adet patates
*1 avuç arpacık soğan
*3 adet domates
*3-4 adet yeşil biber
*1 yemek kaş. domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz

HAZIRLANIŞI

Köfte malzemelerini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun,
patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin,
arpacık soğanları soyun,domates ve biberleri doğrayın,
köfteye istediğiniz şekli verin,fırın tepsisine köfte ve patatesleri dizin,soğanlarıda ekleyin,
domates ve biberleri üzerine ekleyin,tuzunu serpin,
salçayı 1 su bardağı suda inceltin,sıvıyağı ekleyip tepsideki malzemelerin üzerine dökün
180 derecede pişirin.

               AFİYET OLSUN...

6 Aralık 2013 Cuma

TUZLU KURABİYE





MALZEMELER
-1 su bardağı eritilmiş margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı limonlu su(yarım limon sıkılmış)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı mahlep
-1 yumurtanın akı
-aldığı kadar un
ÜZERİNE
-1yumurtanın sarısı
-susam,çörekotu

HAZIRLANIŞI
 Tüm malzemeyi karıştırıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin,
yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ve çörekotunu serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.


                 AFİYET OLSUN...
 

2 Aralık 2013 Pazartesi

HAZIR YIUFKADAN BAKLAVA





MALZEMELER

*500gr. hazır baklava yufkası
*250 gr. dövülmüş ceviz

ÜZERİ İÇİN

250gr. tereyağı (margarinde kullanabilirsiniz)
1 çay bar. sıvıyağ

ŞERBETİ
*4 su bar. şeker
*4 su bar. su


HAZIRLANIŞI
Önce şerbet malzemelerini bir kapta kaynatın,kaynamaya başlayınca 15 dk. daha kaynatın 1-2 damla limon suyu sıkın,altını kapatın.

Yufkaları paketten çıkarın,üzerlerini örtün çok çabuk kuruyorlar,
bir yufkayı alıp tezgaha serin üzerine ceviz serpin,oklavaya sarın iki ucundan elinizle sıkıştırarak büzün,
fırın tepsisine yerleştirin,tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın,
tatlıyı dilimleyin,tereyağı ve sıvıyağı iyice kızdırın baklavanın heryerine gelecek şekilde üzerine dökün,180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin,
fırından çıkan tatlının  ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin,
tepsinin üzerine streç film kapatın ,1-2 saat sonra servis edebilirsiniz.
 

28 Kasım 2013 Perşembe

FIRINDA SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI





Herkese iyi akşamlar,
çok sevdiğim bir lezzeti paylaşıcam bugün sizlerle,karnıbaharın her türlüsünü çok severim ama ne yazıkki ev halkı pek hoşlaşmadı karnıbahardan bir türlü,sadece kızartmasını yiyorlar,
tavada çok yağlı ağır oluyor bende fırında pişiriyorum çok güzel ve hafif bir yemek oluyor.

MALZEMELER
*1 küçük karnabahar

SOS MALZEMELERİ

*1 şişe maden suyu
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz

*üzeri için kaşar rendesi

HAZILANIŞI
 Karnıbaharları çiçeklerine ayırıp tuzlu kaynar suda biraz haşlayın,çok haşlamayın ezilmesinler,diri kalsınlar biraz,suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
Derin bir kasede kaşar rendesi hariç sos malzemelerini iyice çırpın,
fırına dayanıklı bir tepsiyi yağlayın karnıbaharları sosa bulayıp tepsiye dizin,
kalan sosu  üzerine gezdirin,200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin,fırından alıp üzerine kaşar rendesi serpin kaşarlar eriyince fırından alın,biraz ılınınca dilimleyip servis edin.

           AFİYET OLSUN...

23 Kasım 2013 Cumartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

 
 











AŞURE


Aslında aşureyi geçen hafta yaptım ama yayınlama fırsatı bulamadım,Allah seneyede hem orucumuzu tutmayı hemde aşuremizi kaynatıp dağıtmayı nasip etsin inşallah,daha aşure yapmamış olanlar için işte tarif...


MALZEMELER
*1 kg. aşurelik buğday
*2 kg. sarı çekirdeksiz üzüm
*200 gr. kuş üzümü
*1,5-2 su bardağı haşlanmış nohut(ölçü size kalmış,zevkinize göre ayarlarsınız)
*1,5-2  su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*250 gr. kuru incir
*400 gr. kuru kayısı
*250 gr. kuru dut
*1 yemek kaşığı karanfil
*400 gr. fındık
*400 gr. fıstık
*400 gr.ceviz
*2 elma
*2 portakal
*şeker,bir tutam tuz


HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayı iyice yıkayın,üzerine su ekleyip akşamdan bir taşım kaynatın,
üzümleri yıkayın akşamdan kaynar suya koyun,
sabaha buğdayınız çiçek gibi açılmış olacak,üzerine kaynar su ekleyip kaynamaya bırakın,
üzümleri tencereye ekleyin,
fasulye ve nohutu  tencereye ekleyin,bir tutam tuz ve şekeri ekleyin (şeker miktarı size kalmış)
kuru meyveleri küçük doğrayıp,hepsini ayrı ayrı 5 'er dk. kaynatıp sularını süzün,
ceviz hariç (aşureyi kararttığı için ben yerken üzerine ekliyorum)
diğer kuru yemişleride kaynatıp suyunu süzünki aşurenizin rengi beyaz kalsın,
elma ve portakalların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın,tencereye ekleyin,
karanfilleri bitki çayı aparatına koyup tencereye atın,tüm malzemeyi tencerede buluşturun ,
malzemeler pişince aşureyi ocaktan alın,kaselere boşaltıp üzerlerini rondadan çekilmiş ceviz,tarçın ve narla süsleyin,ben susamı yağsız tavada kavurup aşurenin üzerine serpiyorum lezzeti çok farklı ve güzel oluyor,tavsiye ederim,komşularım aşuremi çok beğenirler benden söylemesi,mutlaka deneyin.

              AFİYET OLSUN...

 

14 Kasım 2013 Perşembe

HARDAL SOSLU KARNABAHAR SALATASI




Uzun zamandır blogla ilginemiyorum ara uğrasamda çok vakit ayıramadım,bayramdan önce başlayan soğuk algınlığım hala geçmedi,bir türlü iyileşemedim,sürekli tekrarlıyor neyse şükür ayaktayım ilk zamanlardaki gibi yataklık değilim :)
Neyse sizi daha fazla sıkmadan çok sevdiğim bir sebzenin salatasının  tarifini veriyorum :)))))))

MALZEMELER
*1 küçük karnabahar

SOS MALZEMELERİ

*2 adet limonun suyu
*2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı mayonez
*1 yemek kaşığı (silme)hardal
*tuz

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp kaynar suda 5 dk. haşlayın,
süzdüğünüz karnabaharları servis alın,
sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp çırpın,
kaşıkla karnabaharların üzerine gezdirin.

                AFİYET OLSUN...

9 Kasım 2013 Cumartesi

7 Kasım 2013 Perşembe

MUHARREM ORUCU

Muharrem Orucu nasıl tutulur?
Kurban Bayramının 1. gününden başlayarak 20 gün sayılır. 20. günün akşamı Muharrem Orucu için niyet edilir ve oruç başlar. Niyet edildikten sonra gün doğumu ile gün batımı arasındaki sürede hiç bir şey yenilmez ve içilmez. Gün batımı ile iftar açılır.

Oruc süresince (12 gün boyunca) düğün,nişan,sünnet ve benzer törenler/etkinlikler yapılmaz, kurban kesilmez, et yenilmez, Kerbela Şehitleri'nin çektikleri susuzluğu hissetmek için su içilmez (Su saf olarak içilmemektedir. Vücudun su ihtiyacı yenilen yemeklerden, çay,kahve,meşrubat,meyve suyu,ayran gibi sıvı içeceklerden karşılanır).

Muharrem orucunun on ikinci gününden sonra ise On iki İmamlar 'in ve bu yolda şehit olan bütün canların anısına on iki çeşit/veya daha fazla gıdadan oluşan Aşure Çorbası pişirilerek o yılki Muharrem Orucu noktalanır.

Muharrem orucu hakkında genel bilgiler verdiniz. Bu genel bilgilerin ışığında bazı hususların daha iyi bilinmesi için biraz daha ayrıntılı bilgiler verebilir misiniz?

Her şeyden önce bizlerin inancı olan Alevilikte samimiyet esastır. Muharrem orucuna da samimiyet ilkesi çerçevesinde yaklaşmalıyız.

Orucumuzu bazı çıkar hesapları ile tutmamalıyız. Yine biçimsel bir kuralı yerine getiriyor olmak için tutmamalıyız. Bütün bunlardan öte, ne yaptığının bilincinde ve neden oruç tuttuğunun ayırdın da olarak tutmalıyız. Eğer ortada belli bir inanç, itikat, bilinç, hissediş, bağlılık yoksa tuttuğumuz oruç tam olarak amacına hizmet etmiyor demektir. Muharrem orucunda gönüllülük esastır. Kişi kendi özgür iradesi ve bilinciyle oruç tutmalıdır. Başka inanç mensuplarının yaptıkları dayatma, baskı, zorlama biz Alevilerin inancına aykırıdır.

Yukardaki satırlarda da işaret edildiği üzere Muharrem orucu Adem peygamberden başlayarak cümle peygamberlerin ve onları takip edenlerin tuttukları bir oruçtur. Bu orucun özü bu başlangıç ilkesine dayanıyor. Ancak biz Aleviler için anlam ve önemi Kerbela çölünde susuz bir şekilde, insanlığın tanık olduğu ender vahşetlerden birisine maruz kalarak şahadet şerbetini içen İmam Hüseyin'in şahadetiyle başka bir boyut alıyor ve daha da yaşamsal hale geliyor. Orucumuzu bu öz ve bu özün etrafında gelişen yol önderlerimizin (başta Oniki İmamlar olmak üzere) yoluna ve ilkelerine bağlılığın gereği olarak, onların şahsında temsilini bulan ve insanlığı gerçeğe davet eden değerlerine, doğrularına bağlılığın gereği olarak tutmalıyız.
Bunların ışığında tekrar şunların altını çizebiliriz:
Orucumuzda samimiyet ve bu temsil olunan değerlere bağlılık esastır.
Bu çerçevede orucumuzu tutarken kesin kes sağlığımıza zarar verecek şekilde tutmamalıyız.

Hiç bir cana kıymamak maksadıyla on iki gün boyunca -oruç tutalım veya tutmayalım- kesinlikle et yememek gerekiyor.

Yaşamımızın bütününde küfür, şiddet, nefret, öfke, kıskançlık, kin ve daha benzer olumsuz duyguların ve bu duyguların davranış halini almasına izin vermemeliyiz. Muharrem orucu bu kurallara daha bir dikkat etmemiz gereken özel ve anlamlı günlerdir. Bu günlerde daha dikkatli olarak bu tür olumsuzluklar varsa yaşamımızdan, kişiliğimizden çıkarıp atmalıyız.
Oruçlarımızı açtıktan sonra yine aşırıya kaçmamamız gerekiyor. Mümkün olduğunca, sağlığımızı ve bünyemizi de düşünerek az tüketmeliyiz.

Yine sağlığımıza dikkat ederek mümkün olduğunca sade su içmemeye özen göstermeliyiz. Bunun yerine meyve suyu, ayran, çay ve benzer içeceklerle su ihtiyacımızı giderebiliriz.
Düğün, nişan ve daha başka eğlencelerden uzak durmalıyız. Muharrem orucu bizler için aynı zamanda bir yastır. İmam Hüseyin'in acısını yüreğinde hissedenler, Celal Abbas'ın kolundan akan kanın kendi yüreklerinde aktığını hissedenler doğal olarak eğlenemezler.

Bunların dışında temizliğe büyük önem vermeliyiz. Bizlerle aynı ortamı paylaşan farklı inançtan insanların hassasiyetlerini dikkate almalıyız. Bu noktada bir yandan inancımızı yaşarken diğer yandan bazı biçimsel kurallar yüzünden insanların bize, dolayısıyla inancımıza tepki duymalarını engellemeliyiz.

Bu samimi duygu ve düşüncelerle oruç tutan cümle canların oruçları kabul olsun.


kaynak

27 Ekim 2013 Pazar

YİNE BİR ANKARALI YEMEK BLOGERLARI ETKİNLİĞİ



Bugün Ankara'lı yemek blogları olarak 7 ON HEAVEN bistro &cafeye bruncha davetliydik,
Gülo annem ve Ebru'nun düzenlediği bu organizasyonda bulunmaktan çok keyif aldım,
Bloger arkadaşlarla birlikte güzel sohbetler eşliğinde kahvaltımızı yaptık,.

Resimlerdende anlayacağınız üzere çok güzel lezzetler hazırlanmıştı,herbiri çok güzeldi,
mekan çok şık ,ferah,rahatça sohbetler edebileceğiniz bir mekan.Fiyatlarıda çok uygun,
mutlaka gidip bu güzel ortamda ,güzel lezzetleri tatmalısınız.

Adres :
7 ON HEAVEN cafe&bistro

Akşaabat cad.(7. cad.) no:70 Bahçelievler

















25 Ekim 2013 Cuma

KURUTULMUŞ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI



MALZEMELER
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*2 su bardağı sıcak tavuk suyu
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı karabiber
*tuz
*1 avuç kurutulmuş domates

HAZIRLANIŞI

Kurutulmuş domatesleri kaynar suda 10-15 dk. haşlayın,sonra süzüp küçük doğrayın,
tereyağını tencereye alıp eritin ,yıkayıp süzdüğünüz bulguru tencereye ekleyip birtaz kavurun,tuzunu ve karabiberini ekleyin,domatesleride ekleyip suyunu dökün,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

               AFİYET OLSUN...
 

TERBİYELİ BİFTEK



MALZEMELER

*4 parça biftek (dövülmüş)
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 tatlı kaşığı domates salçası
*kekik,karabiber
*tuz

HAZIRLANIŞI

Biftekleri yıkayın suyu iyice süzülsün,diğer malzemeleri bir kapta karıştırın,biftekleri karışımla buluşturun,iyice harmanlayın,üzerine streç film kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletin .
Dolaptan çıkardığınız etlerinizi hafif yağladığınız teflon tavada iki tarafıda iyice kızarıncaya kadar pişirin.

              AFİYE OLSUN...

 

24 Ekim 2013 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI




MALZEMELER
* 1 paket Kemalpaşa tatlısı

 MUHALLEBİ TARİFİ
*1 lt. süt
*1 su bar. toz şeker
*1 su bar. un
*2-3 parça damla sakızı

HAZIRLANIŞI
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir,şerbetin iyice süzdürülmesi gerek sonra tepsiye dizilir,
muhallebi malzemeleri bir tencerede karıştırılıp orta ateşte kaynayınca kadar pişirilir,
kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra altını kapatıp Kemalpaşa tatlısının üzerine yayın,tadı etimek tatlısına benziyor.

       AFİYET OLSUN...