YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

11 Aralık 2013 Çarşamba

KATMER POĞAÇA




MALZEMELER
*1 su bar. ılık süt
*1 çay bar. sıvıyağ
*20 gr. yaş maya
*1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
*2 çay kaş. tuz
*2 çay kaş. şeker
*aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ
*150 gr.beyaz peynir
*biraz maydanoz
HAMURUN ARASINA
100gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI
Mayayı ılık sütün içinde eritin,
hamur malzemeleriyle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun,
hiç beklemeden hamuru 8 eşit parçaya bölün,
her parçayı tabak büyüklüğünde açın,
her parçanın üzerine yumuşak tereyağından biraz alıp sürün,en üsttekine yağ sürmeyin,
üst üste dizilen hamurlar fazla ezilmeden yavaş yavaş 60-70 çapında açın,
sigara böreği gibi kesin,
peynir ve maydanozu karıştırıp hamurların geniş tarafına biraz koyun,
sigara böreği gibi sarın,
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,30-40 dk. tepside mayalandırın,üzerlerine yumurta sürün,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Benim de çok severek yaptığım bir poğaçadır,puf puf harika olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil