YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

15 Nisan 2016 Cuma

FİNCAN TATLISI





Fincan tatlısı dediğime bakmayın, benimkiler bardak tatlısı, fazla yaptığım için fincan yerine uzun bardak kullandım.
Soğuduktan sonra dilimledim.
Hafif ve güzel bir tatlı, denemenizi öneririm.

MALZEMELER
*1 lt. Süt
*yarım su bardağı mısır nişastası
*yarım su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 damla sakızı aromalı falım sakız
Bulamak için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Hindistan cevizi dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kullanacağınız kalıpları ıslatın,muhallebi kalıplara dökün,soğuyunca buzdolabına kaldırın.
3_4 saat sonra çıkarıp  hindistan cevizine bulayın,servis tabağına alın.
      AFİYET OLSUN...

7 yorum:

  1. elinize sağlık muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Çok severim. Çok hafif bir tatlı.. Sunumu da iştah kabartıyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hem pratik hem görüntüsü güzel afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel ve pratik olmuş..

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık, tam yazlık bir tatlı (:

    YanıtlaSil