YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

6 Aralık 2013 Cuma

TUZLU KURABİYE





MALZEMELER
-1 su bardağı eritilmiş margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı limonlu su(yarım limon sıkılmış)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı mahlep
-1 yumurtanın akı
-aldığı kadar un
ÜZERİNE
-1yumurtanın sarısı
-susam,çörekotu

HAZIRLANIŞI
 Tüm malzemeyi karıştırıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin,
yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ve çörekotunu serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.


                 AFİYET OLSUN...
 

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım. eşim pek sever tuzlu kurabiyeyi :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol Gülay'cığım,ben tatlıcıyım ama bu kurabiyeyi çok seviyorum.

    YanıtlaSil