YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

7 Ekim 2013 Pazartesi

TAVADA LAHMACUN






Yine zorunlu bir ara vermek zorunda kaldım,aslında hergün post hazırlamayı çok istiyorum ama olmuyor işte hayat ,sürekli birşeyler çıkıyor.
Geçen hafta kuzenimi halamın oğlunu kaybettik,çok üzgünüm,Allah mekanını cennet eylesin,çocuklarına ve eşine uzun sağlıklı ömür versin, böyle zamanlarda insanın eli hiç birşeye gitmiyor.
Lahmacun tarifini geçen hafta yayınlayacaktım kısmet olmadı,neyse kısmet bugüneymiş.


MALZEMELER
-2 su bar. ılık su
-1 paket instatnt maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-aldığı kadar un


İÇ MALZEMESİ
-500 gr. orta yağlı kıyma
-3 domates
-1 yemek kaşığı salça
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 büyük kuru soğan
-3-4 adet sivri biber
-biraz maydanoz
-tuz,karabiber,pulbiber


HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun,üzerini örtüp mayalanması için 35-40 dk. bekletin.

İçini hazırlamak için domates,biber,soğanı  ve maydanozu küçük küçük doğrayın,kıymaya ekleyin,diğer malzemeleride ekleyip karıştırın.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapın,tavanızın büyüklüğünde açın,
tavayı iyice ısıtın açtığınız hamuru tavaya koyup hemen iç malzemesini döşeyin tavanın sıcaklığıyla iç harcıda pişecek merak etmeyin :)Çok güzel yumuşacık lahmacunlarınız olacak.


           AFİYET OLSUN...
 

28 Eylül 2013 Cumartesi

FIRINDA ÇUPRA


Evet artık sonbahardayız,havalar serinlemeye başlayınca balık zamanıda geldi demektir,
bizdede bugün çupra vardı,hazırlaması kolay ve çok lezzetli bir balık denemenizi tavsiye ederim.
 
MALZEMELER
 
-4 adet çupra
-2 adet kuru soğan
-tuz
-karabiber,kekik
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-4 adet defne yaprağı
-1adet limon
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Temizlenmiş balıkları iyice yıkayıp süzdükten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip balıkları üzerine dizin.Balıkların içlerine tuz serpin, kabuğu soyulmuş limonları dörde bölerek her balığın içine bir parça koyun,karabiber serpin,defne yapraklarınıda yerleştirip içlerine biraz sıvıyağ gezdirin.Soğanları soyup dörde bölün tepsiye soğanlarıda yerleştirin,200 derecede ısınmış fırında pişirin.
 
 
AFİYET OLSUN...
 
 
 

YENİ HEADERIMI BEĞENDİNİZMİ ?

Merhaba arkadaşlar ,blog yazmaya başlayalı epey oldu ama şu header işlerinden hiç anlamıyorum,
açıkçası diğer blogerların headerlarını gördükçe içim gidiyordu ama nasıl yapıldığını bilmediğim için
kendimce birşeyler denemiştim.
Dün bir mail aldım ve o kadar mutlu oldumki Dilara eğer istersem bana ücretsiz header hazırlayacağını yazmış,tabi bende hemen kabul ettim,sağolsun bugün 3 header hazırlayıp göndermiş,biz şu an gördüğünüz headerı beğendik,aslında hepsini beğendik.
Çok zor karar verdim ve uyguladım,artık benimde yeni bir headerım oldu.Dilara'ya çok çooooookkk teşekkür ediyorum,emeğine ve ellerine sağlık canım ,gerçekten bana çok büyük bir iyilik ettin.

 

27 Eylül 2013 Cuma

MUZLU PUDİNGLİ KEK





Herkese merhabalaaarrr,
uzun bir zaman oldu bloğa uğrayamayalı ama benim suçum değil inanınki,tüm suç laptobun şarj aletinin,evet o arızalanmasaydı bende bloğumu bu kadar boş bırakmayacaktım,
neyse sonunda tamirden geldide bende laptopuma,bloguma ve sizlere kavuştum.
Şimdilik muzlu pudingle yaptığım keki yayınlayacağım,artık fırsat buldukça diğer tarifler gelecek.



MALZEMELER
-4 yumurta
-1 su bar. toz şeker
-1 paket muzlu puding(toz)
-1 su bardağından 3 parmak eksik sıvıyağ
-1 su bar. yoğurt
-1 paket kab. tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un(boza kıvamında olacacak)
-damla çikolata(isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın,un ve kabartma tozu hariç tüm malzmeyi ekleyip iyice karıştırın,unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Mis kokulu bir kekiniz olsun,tadını çok seveceksiniz emin olun.

             AFİYET OLSUN...

28 Ağustos 2013 Çarşamba

TAZE FASÜLYE KAVURMASI YUMURTALI




MALZEMELER
-500gr. taze fasülye
-2 orta boy kuru soğan
-zeytinyağı
-2 yumurta
-karabiber
-pulbiber
-tuz

HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri ayıklayıp,yıkayıp doğrayın,
soğanları yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavurun,
fasülyeleri ekleyip karıştırın,tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın,tencerenin ağzını kapatın,
fasülyeler yumuşayıp kendi suyunu çekince ,başka bir kapta yumurtaları çırpıp yavaş yavaş
fasülyelerin üzerine dökün,iyice karıştırıp ocağı kapatın.

İster yemeklerin yanında zeytinyağlı olarak,ister çay davetlerinde çayın yanında servis edin,ben çayın seviyorum :))



AFİYET OLSUN...

27 Ağustos 2013 Salı

ÇİKOLATALI PASTA

Bu pastayı yapalı çok olduda paylaşmak kısmet olmadı bir türlü,
tarifi buradakiyle aynı,sadece süslemesi değişik oldu.
 

24 Ağustos 2013 Cumartesi

GİRİT KABAĞI DOLMASI




MALZEMELER
-1kg. girit kabağı
-100 gr. tavuk göğsü(minik minik doğranmış)
-1 büyük kuru soğan
-1 su bar. pirinç
-1 küçük çay bar. zeytinyağı
-1 tatlı kaş. kekik
-1 tatlı kaş. kuru nane(taze nanede olabilir)
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı reyhan
-biraz dereotu
-tuz
-1 yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI

Kabakları iyice yıkayıp üstlerini kapak gibi kesin,içlerini oyun,
kuru soğanı yemeklik doğrayın,tencereye koyup zeytinyağını ekleyin,
soğanların rengi dönünce tavuk etlerini ekleyin,suyunu çekince salçayı ekleyin,
biraz kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin,baharatları ve tuzunu ekleyin,ocağı kapatın.
Dereotunu ince doğrayıp ekleyip karıştırın.
İç malzemeyi kabakların içlerine doldurun,çok doldurmayın pişerken taşmasın,tencereye dizip kestiğiniz baş kısımlarını üzerine kapatın ,üzerine tuz ve zeytinyağı dökün,üzerini geçecek kadar kadar kaynar su ekleyip orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

                 AFİYET OLSUN...