YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

15 Nisan 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREK




Hem kolay hemde lezzetli bir tarif,canınız birşeyler atıştırmak istediğinde kolayca yapabilirsiniz.
MALZEMELER
-6 yaprak milföy
-150 gr.kadar beyaz peynir(kaşarda kullanabilirsiniz)
-maydanoz
-yeşil soğan
-dereotu
-1 yumurta
-susam
HAZIRLANIŞI
önce iç malzemeyi hazırlayın,peyniri çatalla ezin,içine yeşillikleri doğrayın,1 yumurtanın beyazını da içine ekleyip(sarısı üzerine sürülecek) karıştırın,peyniriniz tuluysa tuz eklemeyin.
2 yaprak milföyü buzu çözüldükten sonra yanyana koyup merdaneyle dikdörtgen açın biraz ,
üç eşit parçaya bölün,iç malzemeden koyup çok sıkmadan sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

12 Nisan 2013 Cuma

HAŞHAŞLI POĞAÇA




Yarın kahvaltıda yemek için poğaça yapmak istedim ama çok uğraşmakda istemedim,
tariflere bakıp uğraşmaan malzemelerini kendim ayarlayarak bu poğaçaları yaptım,evdekilerden tam not aldı,sizde yapmak isterseniz işte tarifim.
MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt suyu(ben yoğurdu kendim mayalıyorum,kenarından biraz alınca sulanıyor o suyu kullandım)
-1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
-1 paket(42 gr.) yuva maya
-üzerine serpmek için haşhaş
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI
Mayayı biraz şekerle birlikte ılıttığınız yoğurt suyunda eritin,yağ,yumurta akı,şeker  ve tuzu ekleyip karıştırın,
üzerine aldığı kadar un ekleyip yoğurun,biraz yumuşak bir olsun.
Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
Hamur iki katına çıkınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpip 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

11 Nisan 2013 Perşembe

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER
 
 

MALZEMELER
1-Bir paket tuzlu bisküvi(ben eti tadında kullandım)
2-Krem peynir
3-Kiraz domates
4-Siyah zeytin
5-Zeytin ezmesi
YAPILIŞI
    Bisküvilerin üzerine krem peynir sürüyoruz.
Domateslerin baş kısımlarından biraz kesiyoruz,kafa yapmak için.Arka kısımlarınıda biraz kesiyoruz kanat ayrıntısı için.
Bisküvilerin üzerine domatesleri yerleştiriyoruz.
Zeytinleri dörde bölüp birer parçasını domateslerin baş kısmına yerleştiriyoruz.
Kürdanla zeytin ezmesinden küçük parçalar alıp uğurböceklerimizin beneklerini yapıyoruz.
Zeytin ezmesi yerine çörekotu da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

10 Nisan 2013 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI



Geçtiğimiz cumartesi yeğenimin sözü vardı,hepimiz  birer çeşit hazırlayıp ablama yardımcı olmak istedik,benim payıma havuç topları düştü:)Herkes tadını çok beğendi bende tarifi sizlerle  paylaşmak istedim,işte tarif.

MALZEMELER
-1 kg. havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket (150 gr.)petibör bisküvi
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-50 gr. tereyağı veya margarin
-bulamak için Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin,
tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyin,orta ateşte havuçlar suyunu çekene kadar pişirin,
ocaktan alırken tereyağını ekleyip karıştırın.
Bisküvileri robotta un halıne getirin,soğuyan havuçlara ekleyin,cevizleride ekleyip iyice yoğurun,
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayın,servis tabağına dizip üzerlerine kürdan batırın.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN...

REKLAM TURKO LAPTOP ÇEKİLİŞİ


reklam turko sitenizin reklamını ücretsiz yapıyor,sizde ücretsiz reklamınızı yayınlamak ve bloğunuzu tanıtmak istiyorsanız siteyi ziyaret edin.

Ayrıca eğer sizde bu güzel hediyeyi kazanmak istiyorsanız hemen tıklayın.

9 Nisan 2013 Salı

10 NİSAN POLİS BAYRAMI

 
 
Eşimin ve tüm emniyet mensuplarının bayramını kutluyorum,
Allah vatanımızı korumak için çalışan tüm güvenlik görevlilerini korusun ve yardımcıları olsun.

2 Nisan 2013 Salı

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER
-3 yemek kaşığı toz tarhana
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-5 su bardağı su(et veya tavuk suyu daha güzel olur,ben tavuk suyu kullanıyorum)
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kekik
-tuz,pul biber
-2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın,orta ateşte sürekli karıştararak kaynatın,yoksa topaklanır.
Kaynamaya başlayınca karıştırmanıza gerek yok,altını kısıp 5 dk. daha kaynatın,çorbanız hazır.İsterseniz içine biraz kıymada ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
 

1 Nisan 2013 Pazartesi

AYVALI ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ




MALZEMELER
-1 büyük kereviz
-1 havuç
-1 küçük ayva
-1 kuru soğan
-150gr. et(ben dana kuşbaşı kullandım,kuzuda çok güzel olur)
-1 yemek kaşığı un
-zeytinyağı
-1 limonun suyu(yarısını kervizlerin kararmaması için üzerine sürün)
-tuz
HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyup,etleri ekleyin,suyunu çekince soğanları ekleyin,
pembeleşen soğanlara 1 kaşık unu ekleyip,biraz kariştırın,
ayvayı soyup ortasını temizleyin ve havuçlarla dilediğiniz gibi doğrayıp,tencereye ekleyin,
kerevizleride aynı şekilde doğrayıp tenceerye ekleyin,
tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

27 Mart 2013 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE



MALZEMELER
-250gr. sana hamurişi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şeker( çok tatlı sevmiyorsanız daha azda olabilir,)
-1 adet yumurta
-1,5 çay bardağı buğday nişastası
-1'er paket kabartma tozu ve vanilya
-aldığı kadar un,yumuşak bir hamur olacak
-istediğiniz marmelat

HAZIRLANIŞI
Margarin ve sıvı malzemeleri karıştırın,
diğer malzemeleri ekleyip yoğurun,unu azar azar ekleyin yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın,fırın tepsisine aralıklı dizin,ortalarına parmağınızı bastırarak çukur oluşturun.
200 derece fırında pişirin.
Fırından alıp ortalarına marmelat koyun.
AFİYET OLSUN...
 

26 Mart 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAKLA KAVURMASI




MALZEMELER
-Yarım kg. bakla
-1 orta boy soğan
-1 büyük portakalın suyu
-Yarım demet dereotu
-1silme tatlı kaşığı toz şeker
-salça
-tuz
-zeytin yağı
-2 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI
Baklaları fasulye gibi temizleyip,doğrayın,
derin bir kaseye 2 kaşık unu koyup,doğranmış baklaları içine atın,soğuk su doldurup yarım saat kadar bekletin.
Bir tencereye biraz su koyup kaynatın,tuz atın,baklaları içine atıp biraz yumuşayana kadar pişirin.
suyunu süzün.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun,salçayı ekleyin ,baklalarıda içine atıp karıştırın,
portakal suyu,şeker,tuzu ekleyip ağzını kapatın,suyunu çekince altını kapatın,dereotunu doğrayıp
biraz dinlendirdikten sonra servis edin.İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...


 

23 Mart 2013 Cumartesi

GÜNEŞ ÇÖREK





MALZEMELER
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket instant maya
-2 yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
-2 yemek kaşığı silme toz şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-8 su bardağı un

İÇİ İÇİN
-3 orta boy patates
-2 havuç
-1 kuru soğan
-tuz
-kaşar rendesi

ÜZERİNE .susam

HAMURUN ARASINA SÜRMEK İÇİN
150 gr. margarin

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun(unu azar azar ekleyin)Üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde en az 1 saat mayalandırın.
iç harcı için:patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın,soğanı biraz sıvıyağda soteleyin,
ocaktan alın,patatesleri ekleyin,havuçları içine rendeleyin,tuz ve isterseniz baharat ekleyin,kaşar rendesinide ekleyip karıştırın.

  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Üzerine erimiş margarini sürün ve zarf gibi katlayın.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
  • İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
  • Üzerine margarin sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek halka yapın.
  • Kağıdın üzerindehalka şeklini bozmadan derin kesikler atın. Kağıtla beraber tepsinin içine alın şekli bozulmasın.
  • Üzerine yumurta sarısı  sürüp susam serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin.
  •  Kızaran çöreği fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
  • Tadını çok seveceksiniz,iç hacını değiştirebilirsiniz,mutlaka deneyin derim.
    AFİYET OLSUN...


     

    17 Mart 2013 Pazar

    KİVİLİ PASTA


    MALZEMELER

    PANDİSPANYA

    4 yumurta
    3 türk kahvesi fincanı toz şeker
    4 türk kahvesi fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    ARA KREMASI

    3 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı dolusu nişasta
    2 yemek kaşığı dolusu un
    1 çay bardağı toz şeker

    ÜZERİNE(jöle yerine)

    1 yemek kaşığı nişasta
    1/2 su bardağı su
    3 yemek kaşığı şeker

    SÜSLEMEK İÇİN

    3 adet kivi
    damla çikolata

    AYRICA  1 paket krem şanti,1/2 su bardağı süt

     


     



     
     

    Yapılışı;

    Önce kekini hazırlayın..Yumurta ve şeker,köpürünceye kadar güzelce çırpılır,diğer malzemeleri eklenir.tekrar çırpılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür,160 derecelik fırında pişirilir,fırını ısıtmaya gerek yok..Kek çıkınca iyice soğuması beklenir,kalıptan çıkardıktan sonra biraz buzdolabında bekletilir rahat bölünsün diye.
     
    Ara krema malzemelerini mikserle iyice çırpın,orta ateşete karıştırarak pişirin,
    soğumaya bırakın,1 paket krem şantiyide sütle çırpın ,soğuyan kremayla kariştırıp iyice çırpın.

    İkiye böldüğünüz kekin yarısını kalıba alıp üzerini biraz sütle ıslatın,
    hazırladığınız kremanın yarısını üzerine sürüp diğer kek parçasınında üzerini biraz sütle ıslatıp üzerine kapatın,kalan kremayıda üzerine sürün.
    kivileri soyup doğrayın,pastanın üzerini süsleyin,damla çikolataları serpiştirin.
    Kivilerin üzerine hazır jöle kullanmak istemedim onun yerine nişasta,şeker ve suyu karıştırıp,kaynattım.
    Biraz ılınınca kivilerin üzerine gezdirdim.Ben fazla döktüm rengi biraz matlaşatı,siz üzerini hafif kapatacak kadar dökerseniz parlak olur,hazır jöleden iyidir sanırım.Eşim pasta ve tatlı sevmez ama bunu beğendi,yani tescillenmiş oldu:))
    AFİYET OLSUN...


     

    16 Mart 2013 Cumartesi

    HAŞHAŞLI KEK




    MALZEMELER
    -4 yumurta
    -1,5 su bardağı toz şeker
    -1/2 su bardağı sıvıyağ
    -1 su bardağı yoğurt
    -1 paket kabartma tozu
    - 1 paket vanilya
    -1 su bardağı kadar mavi haşhaş(tatlı için olandan)
    -un
    HAZIRLANIŞI
    Yumurta ve şekeri iyice çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyin,
    un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın,haşhaşı ilave edin çırpıp
    yağlanmış kalıba dökün,
    180 derece fırında pişirin.
    Piştiğini anlamak için kürdan batırın ama kekin üzeri kızarana kadar sakın fırınınızı açmayın kekiniz söner,haşhaşlar çıtır çıtır ağzınıza gelecek,çok güzel oluyor,deneyin derim.
    AFİYET OLSUN...