YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

16 Mart 2013 Cumartesi

HAŞHAŞLI KEK




MALZEMELER
-4 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
-1 su bardağı kadar mavi haşhaş(tatlı için olandan)
-un
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyin,
un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın,haşhaşı ilave edin çırpıp
yağlanmış kalıba dökün,
180 derece fırında pişirin.
Piştiğini anlamak için kürdan batırın ama kekin üzeri kızarana kadar sakın fırınınızı açmayın kekiniz söner,haşhaşlar çıtır çıtır ağzınıza gelecek,çok güzel oluyor,deneyin derim.
AFİYET OLSUN...
 

4 yorum:

  1. Afiyet olsun canim...
    ellerine saglik
    cok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. ----------Oooo-----
    -----------(----)------
    ------------\---(------
    -------------\_)------
    ----oooO----------
    ----(----)-----------
    -----)---/-------
    -----(_/--------
    Sayfada gezindim :)

    Ve bu tarife bayıldım sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,beğenmenize sevindim.

      Sil