YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

10 Mart 2016 Perşembe

LOHUSA TERLİĞİ VE TACI





Hep yemek ve örgü olmaz, arada başka hobilerde denemek gerek.
Arkadaşımın kızına doğum hediyesi hazırladım bu terlik ve tacı,çok şirin oldular,bebeğini sağlıkla kucağına alsın inşallah. 

5 Mart 2016 Cumartesi

FIRIN MAKARNA






   

İyi akşamlar, yine uzun zamandır yapmadığım bir tarifle karşınızdayım.
Bence çoluk çocuk herkesin çok seveceği bir yemek.

MALZEMELER
*1 paket fırın makarna

BEŞAMEL SOS
*3 yemek kaşığı un
*4 su bardağı süt
*1/2 çay kaşığı muska rendesi
*1/2 çay kaşığı karabiber
*tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİNE
*1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayıp süzün,
Tencerede tereyağını eritip unu yavaşça ekleyin, 2_3 dakika kavurun, sütü azar azar dökün karıştırarak topaklanmasın.
Sosa biraz tuz, muskat ve karabiberi ekleyin. Kaynayınca bir kepçesini makarnayla iyice karıştırın.Sıvıyağla yasladığında ısıya dayanıklı fırın kabına Makarnayı dökün, üzerine beşamel sosu dökün,kaşar rendesini serpin,200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
     Afiyet olsun...

16 Şubat 2016 Salı

KURU FASULYE PASTASI





İyi geceler, bugünki tarifim kuru fasulye pastası. Hiç öyle kurufasülyeden pastamı olur demeyin,olur hemde çok güzel olur,hafif olur.Mutlaka deneyin pişman olmazsınız.

MALZEMELER
*4 yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 su bardağı ceviz içi
*3 yemek kaşığı pirinçunu
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı nescafe
*1 çay kaşığı türk kahvesi

ÜZERİ İÇİN
1 paket çikolatalı puding
1,5 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın,fasulye ve cevizi rondodan geçirin.
Yumurta ve şekerli karışıma ekleyin,pirinçunu, kahve,nescafe,kabartma tozu ve Vanilyayı ekleyin, karıştırın.
Kelepçeli pasta kalıbının altına yağlı kağıt serin,kenarlarını yağlamayın.Karışımı kalıba dökün.180 derece fırında pişirin.
Pudingi 1,5 su bardağı sütle pişirin, soğuyan pastanın üzerine dökün.
           AFİYET OLSUN...

10 Şubat 2016 Çarşamba

AYVA REÇELİ






Bugün uzun zamandır yapmak isteğim ayva reçelini yaptım,bu yıl yapmamıştım. 
Sizde zamanı geçmeden yapmak isterseniz tarifi ekliyorum.

MALZEMELER 
*4 orta boy ayva 
*3 su bardağı şeker 
*3_4 adet karanfil 
*2su bardağı su 
*1 çay kaşığı tereyağı 


HAZIRLANIŞI 
Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin,
Tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin.
Karanfil,tereyağı ve suyu ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. 1 parça limon tuzu atıp altını kapatın. 
Uzun süre açmayacaksanız sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın.

AFİYET OLSUN... 



21 Ocak 2016 Perşembe

GARNİTÜRLÜ TAVUK SALATASI




İyi akşamlar herkese,
Bu akşam size güzel ve pratik bir salata tarifim var.

MALZEMELER
*yarım tavuk bonfile
*1 küçük garnitür
*yarım su bardağı doğranmış kornişon
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Tavuğu az suda biraz tuz atarak haşlayın.
Soğuyunca küçük dedikleyin,derin bir kaseye alın,garnitür ve kornişonu ekleyin, mayonezi ve 2_3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın kalan yoğurdu üzerine döküp düzeltin.1saat buzdolabında dinlendirin, servis edin. Akşamdan hazırlayabilirsiniz bu salatayı.

    AFİYET OLSUN... 

20 Ocak 2016 Çarşamba

PORTAKALLI ISLAK KEK


İyi akşamlar arkadaşlar,dün iki kez yaptığım kekimin tarifini paylaşıyorum bugün,
Uzun zamandır yapmamıştım, blogada tarif eklememişim,neyse bugün eklemek kısmetmiş.

MALZEMELER
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker (200 ml.lik)
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı portakal suyu
*yarım su bardağı yoğurt
*2 portakalın rendelenmiş kabuğu
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3,5 su bardağı un


SOSU İÇİN
* 2 portakalın suyu (1 su bardağı)
*yarım çay bardağı şeker
*1 portakal kabuğunun rendesi

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,yağ,yoğurt ve portakal suyunu ekleyin,
Vanilyayı ekleyin,un ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin,portakal kabuğu rendesini ekleyin iyice karıştırarak çırpın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Sos malzemelerini karıştırıp bir taşım kaynatın, portakal kabuğu rendesini ekleyin, fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı çıkınca sosu üzerine gezdirin.
    AFİYET OLSUN...

5 Ocak 2016 Salı

NESCAFELİ KEK




İyi akşamlar blogcanlar, bugünkü tarifim hem kek hem kahve severler için,çayın kahvenin yanına çok yakışıyor.
MALZEMELER
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1su bardağı zeytinyağı
*1su bardağı yoğurt
*2yemek kaşığı nescafe
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*un(3,5_4 su bardağı)

     HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,nescafe,yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın, kabartma tozu,vanilya ve unu karıştırıp kek karışımını ekleyin, iyice çırpıp yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


2 Ocak 2016 Cumartesi

YAĞLIBOYA AFRİKA KIZLARI











ı
Herkese merhaba, bu kızları iki yıl önce çalışmıştım, paylaşmayı unutmuşum.
Kursa devam ediyorum,biraz ağır çalışıyorum ama seviyorum resim yapmayı,
çok güzel bir terapi yöntemi bence,isteyen herkese tavsiye ederim. 

27 Aralık 2015 Pazar

LOR KURABİYESİ



Bu akşam lor kurabiyesi ile sizlere merhaba diyorum.
Biz küçükken annem çok yapardı.
Çok severdik kardeşimle.
Kurabiyeleri yaparken çocukluğum geldi gözümün önüne, annem komşularımızla birlikte çok güzel hamurişleri yapardı, bizde komşu çocukları hep birlikte yerdik, galiba iyice yaşlandım ben çocukluğumu özledim :((t Neyse tarifi vereyim ben iyisi.
MALZEMELER
*500 gr.lor
*125 gr. Tereyağı
*3 yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*4 su bardağı un

Üzeri için: 1 çay bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak krema haline getirin, kabartma tozunu una karıştırın, unu azar azar ekleyin, ele yapışmayan bir hamur yoğurun, küçük parçalar koparıp yuvarlanıp,avcunuzda hafif bastırın,üst kısımlarını şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Bu ölçüden 50_55 adet kurabiye çıkıyor.

    AFİYET OLSUN... 

22 Aralık 2015 Salı

KABAK SALATASI


İyi akşamlar herkese,biliyorum blogu sık güncelleyemiyorum ama tel.den zorlanıyorum,bu yıl Laptop almayı düşünmüyorum en azından sınavlar bitene  kadar.
Bugün çok basit ama benim çok sevdiğim bir tarifim var.

MALZEMELER
*500 gr. kabak
*dereotu
SOS İÇİN
*limon
*2_3 diş sarımsak
*zeytinyağı
*tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın,tencerede suyu kaynatın içine biraz tuz atıp kabakları çok az haşlayın,buhardada yapabilirsiniz.
Kabakları süzüp servis tabağına alın, sos malzemelerini üzerine gezdirin, dereotunu ince doğrayın salatanın üzerine serpin.Taze nanede çok yakışıyor.

         AFİYET OLSUN...

9 Aralık 2015 Çarşamba

TEPSİDE KUMPİR


Canınız istediğinde evde hemen yapabileceğiniz bir kumpir tarifi var bu akşam,biz çok seviyoruz,yapmayanın varsa hemen denesin, çayın yanına,gün sofralarınada çok yakışır.

MALZEMELER
*4orta boy patates
*1bardak kaşar rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1çay kaşığı karabiber
*tuz
ÜZERİ İÇİN
1küçük kavanoz garnitürün yarısı
*küçük bir kase haşlanmış mısır
*1küçük kase doğranmış kornişon
*ketçap,mayonez


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın, sıcakken tereyağı ve kaşarı içine karıştırın, tuz ve karabiberi ekleyin.ısıya dayanıklı fırın kabına alıp kaşıkla bastırarak düzeltin.
Üzerine garnitürü,mısır ve kornişonu serpiştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında 10_15 dk. Pişirin,fırından alıp üzerine ketçap ve mayonez ekleyin,afiyetle yiyin 😊

25 Kasım 2015 Çarşamba

TALAFER (ARAP PİDESİ)





Bugün küçük oğlumun doğumgünü, bende okuldan gelince ona sürpriz yaptım,
Uzun zamandır istediği bu pideler yaptım.

MALZEMELER
*3,5 su bardağı un
*1su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket instant maya

İÇ MALZEMESİ
*350 gr. Kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
* tuz
*bir avuç kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın,
Soğanı rendeleyin kıyma ve tüm iç malzemesini karıştırın.

mayalanan hamuru iki parçaya ayırın,merdaneyle ince açın,su bardağının
ağzıyla yuvarlaklar kesin,
İç malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp hamurların ortasına yayın,uç kısımlarından bastırıp pide şekli verin,
Fırın tepsisini yağlayın,pideleri biraz aralıklı dizin kararınca birbirine yapışıyorlar yoksa.
Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

21 Kasım 2015 Cumartesi

FIRINDA YOĞURT SOSLU KARNABAHAR GRATEN


Evimize 6_7 ay önce hırsız girdi ve laptopu çaldı,o yüzden blogu sık güncelleyemiyorum, telefondan çok zor oluyor maalesef.
Bugün dolapta uzun zamandır bekleyen karnabaharı fırında pişirdim,herzaman sütle yaptığım sosu yoğurtla yaptım çokda güzel oldu,artık hep böyle pişiricem ☺

TARİF
*300 gr. Karnabahar
SOS MALZEMESİ
*2 yumurta
*3  yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı çok küçük parçalara ayırın,
fırın kabına dizin.
Sos malzemelerini çırpın,karnabaharın üzerine gezdirin,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Üzeri pembeleşince fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin,tekrar fırına verip kaşar eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

23 Ekim 2015 Cuma

LORLU BIBER TURŞUSU

MALZEMELER
*1kg. Kırmızı domates biberi(ben boşluklara sivri biber kullandım)
*1,5 kg.  Yağlı Lor peynir (ben kaşar loru kullandım)
*250 gr. Süt

HAZIRLANIŞI
Lor peyniri biraz sütle karıştırıp krema kıvamına getiriyoruz,
peynirin tuzunu kontrol edin ,tuzsuzsa biraz tuz ekleyin.
Biberleri yıkayıp temizliyoruz,çekirdeklerini temizleyip
Kağıt havlu üzerinde suyunu sürdürüyoruz,
Hazırladığımız loru biberlerin içine doldurup kavanoza dik olarak yerleştiriyoruz,aralarınada lor  koyup kavanozların ağzında 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz,
buzdolabına kaldırıp 15 gün bekletiyoruz,ağzını açtıktan sonra
Üzerine biraz zeytinyağı dönüyoruz,
kahvaltıda,çayın yanında,meze olarak ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...