YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

8 Aralık 2013 Pazar

FIRINDA PALAMUT





MALZEMELER

*4 adet palamut
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 adet küçük defne yaprağı
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı karabiber
*tuz

HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkayın süzülünce,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
balıkların içlerine tuz,karabiber,kekik serpin,birer tane defne yaprağı yerleştirin,
üzerlerine zeytinyağı gezdirin,
isterseniz soğan ve patates dilimleyin tepsiye dizin ,soğan balıkla pişince çok lezzetli oluyor,ben her balık pişirdiğimde soğanda dilimleyip tepsiye diziyorum.



                AFİYET OLSUN...
 

7 Aralık 2013 Cumartesi

FIRINDA TAVUK KÖFTE VE PATATES






MALZEMELER

KÖFTE İÇİN

*500gr. tavuk göğsü (kasabınıza makinede çektirin)
*1 büyük soğan
*1 yumurta
*2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
*1 tatlı kaş. kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaş. kuru nane
*tuz ,karabiber

DİĞER MALZEMELER
*3-4 adet patates
*1 avuç arpacık soğan
*3 adet domates
*3-4 adet yeşil biber
*1 yemek kaş. domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz

HAZIRLANIŞI

Köfte malzemelerini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun,
patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin,
arpacık soğanları soyun,domates ve biberleri doğrayın,
köfteye istediğiniz şekli verin,fırın tepsisine köfte ve patatesleri dizin,soğanlarıda ekleyin,
domates ve biberleri üzerine ekleyin,tuzunu serpin,
salçayı 1 su bardağı suda inceltin,sıvıyağı ekleyip tepsideki malzemelerin üzerine dökün
180 derecede pişirin.

               AFİYET OLSUN...

6 Aralık 2013 Cuma

TUZLU KURABİYE





MALZEMELER
-1 su bardağı eritilmiş margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı limonlu su(yarım limon sıkılmış)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı mahlep
-1 yumurtanın akı
-aldığı kadar un
ÜZERİNE
-1yumurtanın sarısı
-susam,çörekotu

HAZIRLANIŞI
 Tüm malzemeyi karıştırıp,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin,
yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ve çörekotunu serpin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.


                 AFİYET OLSUN...
 

2 Aralık 2013 Pazartesi

HAZIR YIUFKADAN BAKLAVA





MALZEMELER

*500gr. hazır baklava yufkası
*250 gr. dövülmüş ceviz

ÜZERİ İÇİN

250gr. tereyağı (margarinde kullanabilirsiniz)
1 çay bar. sıvıyağ

ŞERBETİ
*4 su bar. şeker
*4 su bar. su


HAZIRLANIŞI
Önce şerbet malzemelerini bir kapta kaynatın,kaynamaya başlayınca 15 dk. daha kaynatın 1-2 damla limon suyu sıkın,altını kapatın.

Yufkaları paketten çıkarın,üzerlerini örtün çok çabuk kuruyorlar,
bir yufkayı alıp tezgaha serin üzerine ceviz serpin,oklavaya sarın iki ucundan elinizle sıkıştırarak büzün,
fırın tepsisine yerleştirin,tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın,
tatlıyı dilimleyin,tereyağı ve sıvıyağı iyice kızdırın baklavanın heryerine gelecek şekilde üzerine dökün,180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin,
fırından çıkan tatlının  ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin,
tepsinin üzerine streç film kapatın ,1-2 saat sonra servis edebilirsiniz.
 

28 Kasım 2013 Perşembe

FIRINDA SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI





Herkese iyi akşamlar,
çok sevdiğim bir lezzeti paylaşıcam bugün sizlerle,karnıbaharın her türlüsünü çok severim ama ne yazıkki ev halkı pek hoşlaşmadı karnıbahardan bir türlü,sadece kızartmasını yiyorlar,
tavada çok yağlı ağır oluyor bende fırında pişiriyorum çok güzel ve hafif bir yemek oluyor.

MALZEMELER
*1 küçük karnabahar

SOS MALZEMELERİ

*1 şişe maden suyu
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz

*üzeri için kaşar rendesi

HAZILANIŞI
 Karnıbaharları çiçeklerine ayırıp tuzlu kaynar suda biraz haşlayın,çok haşlamayın ezilmesinler,diri kalsınlar biraz,suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
Derin bir kasede kaşar rendesi hariç sos malzemelerini iyice çırpın,
fırına dayanıklı bir tepsiyi yağlayın karnıbaharları sosa bulayıp tepsiye dizin,
kalan sosu  üzerine gezdirin,200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin,fırından alıp üzerine kaşar rendesi serpin kaşarlar eriyince fırından alın,biraz ılınınca dilimleyip servis edin.

           AFİYET OLSUN...

23 Kasım 2013 Cumartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

 
 











AŞURE


Aslında aşureyi geçen hafta yaptım ama yayınlama fırsatı bulamadım,Allah seneyede hem orucumuzu tutmayı hemde aşuremizi kaynatıp dağıtmayı nasip etsin inşallah,daha aşure yapmamış olanlar için işte tarif...


MALZEMELER
*1 kg. aşurelik buğday
*2 kg. sarı çekirdeksiz üzüm
*200 gr. kuş üzümü
*1,5-2 su bardağı haşlanmış nohut(ölçü size kalmış,zevkinize göre ayarlarsınız)
*1,5-2  su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*250 gr. kuru incir
*400 gr. kuru kayısı
*250 gr. kuru dut
*1 yemek kaşığı karanfil
*400 gr. fındık
*400 gr. fıstık
*400 gr.ceviz
*2 elma
*2 portakal
*şeker,bir tutam tuz


HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayı iyice yıkayın,üzerine su ekleyip akşamdan bir taşım kaynatın,
üzümleri yıkayın akşamdan kaynar suya koyun,
sabaha buğdayınız çiçek gibi açılmış olacak,üzerine kaynar su ekleyip kaynamaya bırakın,
üzümleri tencereye ekleyin,
fasulye ve nohutu  tencereye ekleyin,bir tutam tuz ve şekeri ekleyin (şeker miktarı size kalmış)
kuru meyveleri küçük doğrayıp,hepsini ayrı ayrı 5 'er dk. kaynatıp sularını süzün,
ceviz hariç (aşureyi kararttığı için ben yerken üzerine ekliyorum)
diğer kuru yemişleride kaynatıp suyunu süzünki aşurenizin rengi beyaz kalsın,
elma ve portakalların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın,tencereye ekleyin,
karanfilleri bitki çayı aparatına koyup tencereye atın,tüm malzemeyi tencerede buluşturun ,
malzemeler pişince aşureyi ocaktan alın,kaselere boşaltıp üzerlerini rondadan çekilmiş ceviz,tarçın ve narla süsleyin,ben susamı yağsız tavada kavurup aşurenin üzerine serpiyorum lezzeti çok farklı ve güzel oluyor,tavsiye ederim,komşularım aşuremi çok beğenirler benden söylemesi,mutlaka deneyin.

              AFİYET OLSUN...