31 Mayıs 2013 Cuma
HAYIRLI CUMALAR
30 Mayıs 2013 Perşembe
MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER
malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 litre su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- dilediğiniz miktarda pulbiber
- 1 demet maydanoz
- 6-7 sap yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- marul yaprakları
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
2 su bardağı ince bulguru mercimeğin üzerine ekleyip karıştırın, tencerenin ağzını kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
bu arada 1kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve pulbiberi ,nar ekşisini ekleyip karıştırın, bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun, harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
Marul yaprakları ve limonla servis edin.
AFİYET OLSUN...
29 Mayıs 2013 Çarşamba
KREM ŞANTİLİ DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
Buda geçen haftaki toplantımız için yaptığım kurabiye, biraz un kurabiyesi gibi,değişik ve kolay bir tarif.
MALZEMELER
1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
isteğe göre çikolata damlaları
un
YAPILIŞI:
Sıvı yağ, un krem, şanti, ve şeker yoğurulur istenilen şekil verilerek tepsiye yağlı kağıt üzerine dizilir isteğe göre çikolata damlalarıyla süslenir,ve 150 derecede ısıtılmış fırında üzerleri çok kızarmayacaka şekilde pişirilir.Unu azar azar ekleyin çok un koyarsanız hamur zor şekil alır.
AFİYET OLSUN
yemek,örgü,elişi,
damla çikolatalı kurabiye,
krem şantili kurabiya,
kurabiyeler
28 Mayıs 2013 Salı
BÜZGÜLÜ BÖREK
İyi akşamlar.
Bugün çok lezzetli ve değişik görüntüsü olan bir börek tarifim var,bir çok arkadaşım yapmış ,
bende denedim,tadı çok güzel görüntüsünüde herkes çok beğendi.Sizde denmek istersiniz belki,
o zaman buyrun tarifi.
MALZEMELER
-1 kg. yufka
-1 su bar. su ve 1 su bardağı sıvıyağ karışımı
İÇ HARCI
-4 orta boy patates
-1 kuru soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-150gr, kıyma(isterseniz koymayabilirsiniz ama daha lezzetli oluyor)
-tuz,karabiber,
-1çay kaşığı reyhan( ben patatesli böreklere ekliyorum ,aroması yakışıyor)
-yarım demet kadar maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce iç harç hazırlanır,patatesler haşlanıp,rendelenir,tencereye 1 çay bar. sıvıyağ eklenir,soğan yemeklik doğranır yağa eklenir,soğanlar hafif pembeleşince kıyma eklenir,suyunu çekince ocak kapatılır, patatesler eklenir.Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
1 yufka tezgaha serilir,su ve yağ karışımı yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür,
yufkalar dörde bölünür,üçgen yufkanın geniş tarafından başlayarak parmak hareketi ile ileri doğru iterek uç kısma kadar büzgü olşturulur,yanyana iki yaprak gibi görünen parçaları birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirilir,
büzgülü kısım yukarda , üst üste gelmiş yufka kısmı aşağıda olmak üzere, alt kısma iç harç yerleştirilir,
iç konulan kısımdan başlayarak çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi büzgülü kısma kadar sarılır,
büzgü üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
üzerine yağ ve su karışımından fırçayla sürülür ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz,çok lezzetli bir böreğiniz olacak emin olun,ben börekleri hazırlayıp poşetlere yerleştirdim,dondurucuya attım,habersiz misafirleriniz için hemen çıkarıp fırına verebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
27 Mayıs 2013 Pazartesi
FACEM KAPANDI :(((
H erkese iyi akşamlar,dünden beri canım çok sıkkın,uzun zamandır bende face açmak istiyordum,özellikle yemek bloglarınının faceteki sayfalarına üye olup onlarla sanaldanda olsa tanışmak istedim,geçen hafta face açtım dün bir baktım kapatmışlar,uğraştım tekrar açılmadı.
Bugün yeni bir mail adresi ile tekrar açtım yine kapandı,sebebini bir türlü anlamadım o kadar insan face açıyor acaba neden benim facem kapanıyor.
Sizlerin başınada böyle bir şey geldimi arkadaşlar,ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz.
Bugün yeni bir mail adresi ile tekrar açtım yine kapandı,sebebini bir türlü anlamadım o kadar insan face açıyor acaba neden benim facem kapanıyor.
Sizlerin başınada böyle bir şey geldimi arkadaşlar,ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz.
26 Mayıs 2013 Pazar
PEYNİRLİ KEK
biz apartmanda komşularla her perşembe bir evde toplanıyoruz,geçtiğimiz perşembe bende toplandık,
iyi oluyor böyle en azından haftada bir toplanmak,başka türlü çok fırsat bulup birbirimizi göremiyoruz artık,çok çeşit yapılmasın denildi,bende bu kadar yaptım,gelelim tarife,güzel bir lezzet,ben sabırsız davranıp fırını açıp baktım o yüzden kekim söndü,siz sakın kızarmada fırının kapağını açmayın :))
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Yeşillikleri ince ince kıyın. Büyük bir kaseye yumurtayı, yoğurdu, yağı koyup çırpma teliyle çırpalım. İçine yeşillikleri, peyniri, tuzu, unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Kek kıvamına gelen hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Isıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Hafif soğuyunca dilimleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN...
24 Mayıs 2013 Cuma
YARMA KIRIĞIYLA YOĞURTLU PAZI SARMASI
Buda ablamın tarifi,
MALZEMELER
-2 bağ pazı
-2 su bar. yarma kırığı
-1 kase süzme yoğurt
-2-3 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı tereyağı
-tuz
HAZIRLANIŞI
Yarma kırığını azar azar su ekleyerek iyice yoğurun ,tuz eklemeyi unutmayın.
Pazıları temizleyip saplarını keselim,kaynar suya batırıp hemen alın.
Yoğurduğunuz yarma harcından küçük köfteler yapıp,elinizde sıkın,pazıların içine koyup sarın.
Bir tencerede su kaynatın ,biraz tuz atın,sardığınız pazıları kaynayan suyun içine atıp pişirin.
Süzgeç yardımıyla sudan alın,servis tabağına boşaltın,
süzme yoğurdu biraz suyla açın,tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip çırpın,
pazı sarmalarının üzerine gezdirin.
Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN...
23 Mayıs 2013 Perşembe
TAVUKLU GARNİTÜRLÜ GİRİT KABAĞI
Buda ablamın gününden bir tarif,çok lezzetliydi gerçekten,sebze severler mutlaka denemeli diyorum ve işte tarif :)
MALZEMELER
-14 girit Top kabak) kabağı
-yarım tavuk göğsü
-1 orta boy kuru soğan
-garnitür
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 domatesin rendesi
-tuz,karabiber
-1 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-kabakları kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kabaklar yıkanır,üst kapakları düzgün şekilde kesilir atmayın kapak olacak onlar,
kabakların içlerini oyun,kızgın yağda her tarafını kızartın,kestiğiniz kapaklarıda
kızartın.
Soğanı yemeklik doğrayın,2 kaşık yağda kavurun,tavuk etlerini minik minik dorayıp soğana ekleyin,
kabakların içinden çıkardığınız parçaları da minik minik doğrayıp ekleyin.
suyunu çekince,garnitür,tuz ve baharatları ekleyin domates rendesini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız içi kabakların içine doldurun,fırın tepsisine dizin.
Salçayı sıcak suda ezip karıştırın,kabakların üzerine gezdirin,
kapaklarınıda üzerlerini kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
22 Mayıs 2013 Çarşamba
FIŞ FIŞ TATLISI
Daha önce bahsetmiştim,geçtiğimiz pazar akraba günümüz vardı ablamda,masayı ve tüm menüyü çekemedim ama bir kaç tane çektim,tatlı sever olduğum için tatlıdan başlıyorum.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 kase ceviz
1 paket karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ
5 bardak şeker
4 bardak su
Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurta yoğurtla çırpılır üzerine un ve karbonat eklenir. Küçük küçük parçalanan cevizler ve tarçın harca eklenir. Kaşık yardımıyla lokma şeklinde alınarak bol yağın içinde kızartılır. Şerbet malzemeleri bir tencerede kaynatılır. Sonra içerisine limon suyu eklenir. Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak şekilde karıştırılır.
İsterseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
20 Mayıs 2013 Pazartesi
SODALI PEYNİRLİ BÖREK
Merhabalar,
bugünkü tarif sodalı börek,genelde patateslisini yapıyorum çünkü evdekiler patatesli seviyor,
ama bu kez kendimi düşündüm peynirli yaptım :))
herzaman onların istediği olmaz demi ama,zaten evde erkek egemenliği var,arada benim istediğim olsun artık yani,neyse gelelim tarife,çok lezzetli bir börek oluyor,denemek isterseniz buyrun...
MALZEMELER
-5 yufka
-1 yumurta
-1 şişe maden suyu
-1/2 su bar. sıvıyağ
-1/2 su bar. yoğurt
İÇ MALZEMESİ
-250 gr. beyaz peynir
-biraz maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemeyi karıştırın.
Yufka hariç diğer malzemeleri çırpın.
Fırın tepsisini yağlayın ,ilk tepsiye serip sıvı karışımdan gezdirin,
tekrar yufka ve karışım,üç yufka olunca iç malzemesini yayın,
kalan iki yufkayıda aynı şekilde aralarına karışımdan gezdirerek tepsiye yerleştirin.
Bıçakla dilimlere ayırıp kalan karışımı üzerine kaşık yardımıyla gezdirin,
buzdolabında 2-3 saat bekletip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
İsterseniz akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletin ,sabah pişirin sosu çektiği için daha lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN...
19 Mayıs 2013 Pazar
REKLAM TURKO EN GÜZEL SİTELER YARIŞMASI
En güzel siteler yarışması

Merhaba arkadaşlar siteler arası link trafiğini artırma ve daha çok kişi tarafından tanınması adına yeni yarışmamıza hoşgeldiniz..
Bu yarışma ödülü diğerlerinden çok farklı. Kazanan yazarımız, yarışmaya katılan diğer tüm yazarlar tarafından takipçi listesine eklenme şartı ve 1 tanıtım yazısı hakkı elde etmiş olacak.
Bunun için şansınızı artırmak amaçlı dereceye giren ilk 3 site sahibi birinci seçilecek.. Böylelikle hem takipçileriniz artacak hemde diğer siteler tarafından tanıtımınız yapılmış olacak..
Not; Bu kurala uymayan site ve bloglar bundan sonra Reklam Turko tanıtım, reklam ve etkinliklerinde yer alamayacaklar..
Yarışma oylaması üst tarafta görmüş olduğunuz oylama scripti ile yapılacak ve her ip adresinden 1 oy verilebilecektir...
Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken sadece bu yayını sitenizde paylaşıp, paylaşım linkini yorumla bize bildirmek okadar..
Şimdiden herkese bol şans..
Reklam Turko

Merhaba arkadaşlar siteler arası link trafiğini artırma ve daha çok kişi tarafından tanınması adına yeni yarışmamıza hoşgeldiniz..
Bu yarışma ödülü diğerlerinden çok farklı. Kazanan yazarımız, yarışmaya katılan diğer tüm yazarlar tarafından takipçi listesine eklenme şartı ve 1 tanıtım yazısı hakkı elde etmiş olacak.
Bunun için şansınızı artırmak amaçlı dereceye giren ilk 3 site sahibi birinci seçilecek.. Böylelikle hem takipçileriniz artacak hemde diğer siteler tarafından tanıtımınız yapılmış olacak..
Not; Bu kurala uymayan site ve bloglar bundan sonra Reklam Turko tanıtım, reklam ve etkinliklerinde yer alamayacaklar..
Yarışma oylaması üst tarafta görmüş olduğunuz oylama scripti ile yapılacak ve her ip adresinden 1 oy verilebilecektir...
Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken sadece bu yayını sitenizde paylaşıp, paylaşım linkini yorumla bize bildirmek okadar..
Şimdiden herkese bol şans..
Reklam Turko
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
Dünkü postta paylaşmıştım bugün ablamın günündeydim,bu kurabiyeleride oraya götürdüm,
herkes çok beğendi,eğer sizde şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka deneyin derim,tatlı sevenler için çok güzel bir kurabiye,işte tarif.
MALZEMELER
-250 gr. Tereyağı (oda ısında)
-2 yumurta
-1 su bar. pudra şekeri
-4 su bardağı nişasta(ben buğday nişstası kullandım)
-2 su bar. un
-1 paket kab. tozu
-1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
-500 gr. Nutella
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-350-400 gr. kadar mısır gevreği
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve pudra şekerini karıştırın,yumurtaları ekleyin,
nişasta ,un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş ekleyin,yoğurun,
yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
Cevizden biraz küçük parçalar koparıp fırın tepsisine aralıklı dizin.
170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif kızarana kadar pişirin(beyaz kalacaklar)
Çokokrem ve sıvıyağı bir kapta benmari usulü eritin karıştırın.
Mısır gevreklerini mutfak robotunda biraz ufatın.
Soğuyan kurabiyeleri önce çikolataya batırın,sonra mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
Çok güzel bir kurabiye,isterseniz malzemeleri yarıyarıya kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
18 Mayıs 2013 Cumartesi
SADE KAHVALTI SOFRASI
Bu sabahki üç kişilik kahvaltımız,hafta içi ailece kahvaltı edemiyoruz,Anıl zaten erken yiyemiyor,öğlen yemeği kahvaltı oluyor onun için :)
Bizde Çağrı,ben ve eşim anca hafta sonu birlikte kahvaltı edebiliyoruz,buda sade soframız.
Allahtan çok yemiyorum birde çok yesem herhalde yüz kiloyu geçerim :)))
Neyse gelelim asıl meseleye susamlı simit tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Kurabiyeleri dün yaptım ,yarın ablamın günü var ,akraba günümüz bu kez ben katılmadım,ablamda görücem hepsini inşallah.
Kurabiyeleri oraya götürmek için yaptım,mısır gevrekli kurabiye bizimkileri çikolataya tam bulamadım biz böyle yedik, tarif yarın ,tabi gün masası ve diğer tariflerde ,
HOŞÇAKALIN...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)