YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

16 Mart 2013 Cumartesi

HAŞHAŞLI KEK




MALZEMELER
-4 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
-1 su bardağı kadar mavi haşhaş(tatlı için olandan)
-un
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,yağ ve yoğurdu ekleyin,
un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın,haşhaşı ilave edin çırpıp
yağlanmış kalıba dökün,
180 derece fırında pişirin.
Piştiğini anlamak için kürdan batırın ama kekin üzeri kızarana kadar sakın fırınınızı açmayın kekiniz söner,haşhaşlar çıtır çıtır ağzınıza gelecek,çok güzel oluyor,deneyin derim.
AFİYET OLSUN...
 

11 Mart 2013 Pazartesi

MAYALI HAMUR KIZARTMA




MALZEMELER
-1 paket instant maya
-1 yemek kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
-ılık su
-Kızartmak için sıvı yağ
-istenirse pudra şekeri


HAZIRLANIŞI
-Un,maya,şeker ve tuzu bir kapta karıştırın,aldığı kadar ılık su ekleyin,
yumuşak bir hamur yoğurun,hamuru bir bezle sarıp 1-2 saat mayalanmaya bırakın,
sonra hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yassıltın ortasını parmağınızla delip kızgın yağın içerisine atıp kızartın.
Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
İsterseniz bazılarını sıcakken pudra şekerine bulayın.
AFİYET OLSUN...

6 Mart 2013 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ TAVUK





MALZEMELER
-1 bütün tavuk(parçada olabilir)
-4 orta boy patates
-1 büyük kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-domataes,yeşil biber
-tuz,pul biber
-1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI
-Tavukları yıkayıp,istediğiniz büyüklükte doğrayın,pataesleri soyup,yuvarlak dilimleyin,
fırın tepsisinin en altına kuru soğanı piyazlık doğrayın,
üzerine patatesleri dizin,
tavuklarıda en üste dizin,
üzerine domates ve yeşil biberleri doğrayın,serpiştirin(ben yazdan kavanozlara hazırladığım domates biber karışımından kullandım)
üzerine sarımsakları doğrayın,tuz ve pul biber serpin,
1 yemek kaşığı salçayı yarım su bardağı suyla açıp tavukların üzerine gezdirin,
200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
 

5 Mart 2013 Salı

EVDE PİZZA




 
 
MALZEMELER
- 3 Su bardağı un
-1 paket instant maya
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
-aldığı kadar un(3 su bardağı kadar)
-Üzerine  kaşar rendesi



ÜZERİNE
Domates sosu,kekik

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini önce sıvı malzemelerden başlayarak derin bir kasede karıştırın,yumuşak bir hamur yoğurun,
Üzerine bir bez örterek hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını sağlayın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp açın,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin,üzerine domates sosunu her tarafına gelecek şekilde yayın,üzerine kekik serpin(kekik çok güzel lezzet veriyor)
Üzerine dilediğiniz malzemeyi karıştırıp ,yayın(ben sucuk,salam,zeytin,mısır,domates ve biber kullandım)
200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin,üzerine kaşar serpip eriyinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

4 Mart 2013 Pazartesi

SAÇ ÖRGÜLÜ SÜVETER


Oğluşumun süveteri okulda üşümesin diye ördüm,
4,5 mm.şiş ve Nako superlambs iple ördüm.
Aslında rengi siyah ışıktan net çıkmadı.

1 Mart 2013 Cuma

KABAK TATLISI





MALZEMELER
1 Kg. Soyulmuş Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker

HAZIRLANIŞI

Balkabağı istenilen büyüklükte dilimlenir, yıkananıp süzülür . Ardından kabak dilimleri bir tencereye konulur. Üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır. Tencerede  kabak dilimlerinin suyunu salması için “bir gece boyu” bekletilir.

Suyunu salmış kabak tenceresi ocak üzerine alınır ve kaynatılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte   suyunu çekene kadar pişirilir ve kabak tatlısı tencere içerisinde soğumaya bırakılır.Üzerine ceviz eklenir.
AFİYET OLSUN...

 

28 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ





Malzemeler
  • 6 adet  portakal kabuğu
  • 3.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

  • Portakalların kabuklarını dilimler halinde soyun

  • İnce şeritler halinde doğrayıp suya koyun.

  • 2 saatte bir suyunu değiştirerek 1gün suda bırakın.

  •   kabukları bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin , tuzunu atın. Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu işlemi üç kez tekrar edin.

  • En son soğuk  suya koyun yarım saat kadar bekletip süzün tekrar tencereye alın.

    • Kabukların üzerine şeker portakal suyu ve suyu ekleyin.

    • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Ara sıra hafifçe karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirin. indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin.

    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine şekerlemeleri döküp yayın.

    • Şekerlemeler soğuyunca  toz şekere bulayıp öyle muhafaza edin.

    • Şekerlemeleri  kapaklı bir kavanoza  koyup  buzdolabında saklayın.