MALZEMELER
* 125gr. oda sıcaklığında tereyağ
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un(hamur biraz sert olacak)
ÜZERİNE
*1 paket bitter çikolata
*Renkli pasta süsü
HAZIRLANIŞI
Un dışındaki bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulu eritilir ve soğuyan kurabiyelerin sadece üst kısmı önce çikolataya hemen sonra pasta süsüne batırılır ve soğumaya bırakılır.
Ellerine sağlık canım pek süslü olmuş.Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Baharcığım:)
Silhaşhaşlı tariflere bayılıyorum ağzıma yerken gelen o çıtır ses çok hoşuma giyor
YanıtlaSil