YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

25 Şubat 2014 Salı

KALBURA BASTI


MALZEMELER

*3 su bardağı un
*1 türk kahvesi fincanı yoğurt
*1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
*125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı sirke

 İÇİNE
1 kase ceviz(tam cevizi dörde bölün)

ŞERBETİ
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın,tencerenin kapağı kapalı 20 dk. kynatın,limon suyunu ekle,5 dk. daha kaynatın.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ,cevizden biraz büyük parçalar koparın,
rendenin üzerinde elinizle bastırarak yassıltın,içine ceviz koyup kapatın,
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 drecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün,2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.

                 AFİYET OLSUN...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder