YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

5 Ocak 2015 Pazartesi

MANDALİNA REÇELİ

IMG_20141126_184413




Mis kokulu,lezzetlimi lezzetli bir reçel yapmak isterseniz işte size tarif çok güzel bir reçel,mutlaka deneyin.

MALZEMELER

*1 g. küçük mandalina
*750 gr. şeker
*3-4 damla limon suyu
*7-8 adet karanfil (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Mandalinaları bir iki yerinden çatalla delin ,soğuk suyun içine atıp 1-2 saat bekletin ,
bu işlemi 3 kez uygulayın,sonra kaynar su dolu tencereye alın mandalinaları,
5 dk. kaynatıp suyunu süzün,tekrar soğuk uyun içine alın.
Bir tencereye süzdüğünüz mandalinalara  birer karanfil batırarak alın,şekeri üzerine serpin,
2-3 saat bekletin, sonra orta ateşte koyulaşana kadar kaynatın,limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Koyulaştığını anlamak için reçelin suyundan çay kaşığıyla alıp baş parmağınızın tırnağı üzerine damlatın,
eğer tırnağınızın üzerinde damla olarak kalıyorsa olmuş demektir,tüm reçellerde bunu deneyebilirsiniz.
                                 AFİYET OLSUN…

3 Ocak 2015 Cumartesi

KOLAY KURABİYE

IMG_20141206_194623

MALZEMELER

*250 gr. tereyağı
*1 küçük çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*aldığı kadar un (3-3,5 Su bardağı)
ayrıca üzerine serpmek için biraz pura şekeri

HAZIRLANIŞI

Oda ısısında erimiş tereyağını ,pudra şekerini karıştırın,yumurtayı ekleyin,
karıştırıp unu azar azar ekleyin hamur elinizde dağılmayacak kıvama gelince küçük parçalar koparıp,
şekil verin,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derece fırında çok hafif pembeleşinceye dek pişirin,
servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

                               AFİYET OLSUN…

22 Aralık 2014 Pazartesi

Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi



 

Sevgili hanımlar... Geleneksel tariflere yeni bir yorum getiren, günümüzden tatlar katan yaratıcı tariflere benim özel bir merakım var. Evet, bilinen tarifi en saf şekliyle korumalı. Ama bugünün damak zevkine, bugünün beklentilerine göre geliştirmeyi de ihmal etmemeli. Size tam da böyle bir tarif önermek istiyorum: Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile yapacağınız Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi üzerine kızarmış tel kadayıfıyla yapılan, 
ceviz içi ve nar taneleriyle süslenen bu şahane tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyorum... Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi’nin enfes damla sakızı lezzetiyle yılbaşı buluşmalarınızda sevdiklerinizi hayran bırakacak bir damak zevki arıyorsanız bu tarif tam size göre...

Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

25 Kasım 2014 Salı

ÖRGÜ KIZ BEBEK YELEĞİ



Buda daha önce ördüğüm bir bebek yeleği,eskisi kadar örgü örmüyorum artık,eskileri paylaşıyorum

22 Kasım 2014 Cumartesi

ŞİRİN BİR ÇEKİLİŞ




Bayıldım bu sete çok şirin,renkleri çok tatlı sizde beğendiyseniz çekilişe katılmak için
buraya uğrayın :))

YAKADAN BAŞLAMALI BEBEK HIRKASI




Çok öncelerden ördüğüm bir bebek hırkası, mısır tanesi örneği.
Bu aralar çok öremiyorum arada eski ördüklerimi paylaşıyorum :))

17 Kasım 2014 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER
*2 su bardağı köftelik (esmer) bulgur,
*1 çay bardağı irmik,
*1 yemek kaşığı un,
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı biber salçası,
*tuz,su
İÇİ İÇİN
*300 gr. kıyma ,
*2 orta boy kuru soğan,
*maydanoz,
*baharatlar,
*salça.
HAZIRLANIŞI
Önce soğanlar doğranıp biraz tereyağıyla pembeleşene dek kavrulur,
kıyma eklenir biraz kavurduktan sonra salça ve baharatlar eklenir,ocaktan alınca ince doğranmış maydanozlarda eklenir.Soğuyunca buzdolabının derin dondurucusunda yağlar iyice donana kadar bekletilir.
Köftenin dışını hazırlamak için:
Malzemeler geniş birkapta iyice karıştırılıp,yoğrulur(yoğurma çok önemli,bulgurlar yumuşayana kadar iyice yoğrulması gerekir).
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızı ortasına batırarak avuç içinizde iyice inceltene kadar çevirin,
elinizi sık sık ıslatın yapışmasın,sonra kıymalı harçtan içine koyup elinizle yavaş yavaş kapatın,
kızgın yağda kızartın.
AFİYET OLSUN…

14 Kasım 2014 Cuma

TAVUK POĞAÇA





Bugünkü tarifimiz tavuk poğaça,
sevgili Gülten annemin (Güloanne mutfakta) tarifi ,akraba günümüzde yaptım herkes çok beğendi,
kendisine tarif için çok teşekkürler,misafirleriniz için harika bir lezzet mutlaka deneyin.
Ben gün için yaptığımdan ölçü biraz farklı tam ölçülerini http://guloannemutfakta.blogspot.com.tr/2013/11/tavuk-pogaca_491.html
linkten bakabilirsiniz.
MALZEMELER
*2 adet kalçalı but(robotta çekin)
*4 tüm parça kemiksiz tavuk göğsü(robotta çekin)
*2 adet kuru soğan
*2 adet patates
*2-3 diş sarımsak
*6 yemek kaşığı galeta unu
*1 çay kaşığı karabiber,kekik,kimyon,pul biber,tuz (ölçüyü kendinize göre ayarlayın)Orjinalinde köri var ben kimyon kullandım.
*500 gr. konserve garnitür
SOS İÇİN
*5 adet domates
*5 sivri biber
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*3-4 diş sarımsak (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini rondoda kıyma haline getirin,geniş bir kaba alın,
soğan,sarımsak ve patatesleride çok ezmeden rondodan geçirin,karıştırma kabına ekleyin,
sos malzemeleri dışındaki tüm malzemeleride ekleyip yoğurun, üzerini kapatıp buzdolabında 30 dk. bekletin,
Bu arada sosu hazırlayın,

Bir tavaya yağı alıp küçük doğranmış beberleri biraz soteleyin,
domatesleride küçük doğrayıp ekleyin,küçük doğranmış sarımsaklarıda ekleyin,biraz su ekleyin,
tuz atıp karıştırın ocaktan alın.
Garnitürü boşaltın yıkayın süzülsün,
tavuk karışımının içine ekleyin çok yoğurmadan harca karışmasını sağlayın,
limon büyüklüğünde parçalar koparın(elinizi sık sık ıslatın yapışmasın)
avucunuzun içinde yuvarlayın kızgın yağda kızartın(hafif pembeleşecek)
fırın kabına yerleştirin,üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin,sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN…
- See more at: http://denizkokusu.net/tavuk-pogaca/#sthash.PIVk4s2a.dpuf

12 Kasım 2014 Çarşamba

FIRINDA PALAMUT




Tüm balık çeşitlerini seviyorum ama palamut hepsinden lezzetli geliyor bana,biraz yağlı olduğu için fırında pişiyorum,hem hafif hem pratik oluyor,tavsiye ederim.Yanında mutlaka roka olmalı  :) )

MALZEMELER
*2 adet palamut (dilimlenmiş)
*yarım limon
*tuz
*karabiber
*kekik
HAZIRLANIŞI
Palamut dilimlerini yıkayıp süzün,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
üzerlerine tuz,karabiber,kekik serpin,kabuğu soyulmuş limon dilimlerini üzerine dizin,
isterseniz kuru soğanı yuvarlak dilimleyip tepsiye dizin,balıkla birlikte çok güzel oluyor.
250 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 

2 Kasım 2014 Pazar

KIZ BEBEK HIRKASI








MANTAR PANE





MALZEMELER
*500 gr. kültür mantarı
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı un
*tuz
*kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Mantarları temizleyin,yıkayıp kurulayın,
yumurtaları bir kasede çırpın,tuz eklyin,
unu bir tabağa alın,
sıvıyağı tavaya alıp kızdırın,
mantarları önce una sonra yumurtaya bulayın kızgın yağda kızartın,
havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını çektirin,
servis tabağına alıp sıcak servis edin,
çok lezzetli ve kolay bir tarif,
eşim mantar sevmez ama bu tarifi çok beğendi :)
       AFİYET OLSUN...