YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

17 Kasım 2014 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER
*2 su bardağı köftelik (esmer) bulgur,
*1 çay bardağı irmik,
*1 yemek kaşığı un,
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı biber salçası,
*tuz,su
İÇİ İÇİN
*300 gr. kıyma ,
*2 orta boy kuru soğan,
*maydanoz,
*baharatlar,
*salça.
HAZIRLANIŞI
Önce soğanlar doğranıp biraz tereyağıyla pembeleşene dek kavrulur,
kıyma eklenir biraz kavurduktan sonra salça ve baharatlar eklenir,ocaktan alınca ince doğranmış maydanozlarda eklenir.Soğuyunca buzdolabının derin dondurucusunda yağlar iyice donana kadar bekletilir.
Köftenin dışını hazırlamak için:
Malzemeler geniş birkapta iyice karıştırılıp,yoğrulur(yoğurma çok önemli,bulgurlar yumuşayana kadar iyice yoğrulması gerekir).
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızı ortasına batırarak avuç içinizde iyice inceltene kadar çevirin,
elinizi sık sık ıslatın yapışmasın,sonra kıymalı harçtan içine koyup elinizle yavaş yavaş kapatın,
kızgın yağda kızartın.
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder