YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

15 Nisan 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREK




Hem kolay hemde lezzetli bir tarif,canınız birşeyler atıştırmak istediğinde kolayca yapabilirsiniz.
MALZEMELER
-6 yaprak milföy
-150 gr.kadar beyaz peynir(kaşarda kullanabilirsiniz)
-maydanoz
-yeşil soğan
-dereotu
-1 yumurta
-susam
HAZIRLANIŞI
önce iç malzemeyi hazırlayın,peyniri çatalla ezin,içine yeşillikleri doğrayın,1 yumurtanın beyazını da içine ekleyip(sarısı üzerine sürülecek) karıştırın,peyniriniz tuluysa tuz eklemeyin.
2 yaprak milföyü buzu çözüldükten sonra yanyana koyup merdaneyle dikdörtgen açın biraz ,
üç eşit parçaya bölün,iç malzemeden koyup çok sıkmadan sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

12 Nisan 2013 Cuma

HAŞHAŞLI POĞAÇA




Yarın kahvaltıda yemek için poğaça yapmak istedim ama çok uğraşmakda istemedim,
tariflere bakıp uğraşmaan malzemelerini kendim ayarlayarak bu poğaçaları yaptım,evdekilerden tam not aldı,sizde yapmak isterseniz işte tarifim.
MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt suyu(ben yoğurdu kendim mayalıyorum,kenarından biraz alınca sulanıyor o suyu kullandım)
-1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
-1 paket(42 gr.) yuva maya
-üzerine serpmek için haşhaş
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un


HAZIRLANIŞI
Mayayı biraz şekerle birlikte ılıttığınız yoğurt suyunda eritin,yağ,yumurta akı,şeker  ve tuzu ekleyip karıştırın,
üzerine aldığı kadar un ekleyip yoğurun,biraz yumuşak bir olsun.
Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
Hamur iki katına çıkınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpip 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

11 Nisan 2013 Perşembe

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER
 
 

MALZEMELER
1-Bir paket tuzlu bisküvi(ben eti tadında kullandım)
2-Krem peynir
3-Kiraz domates
4-Siyah zeytin
5-Zeytin ezmesi
YAPILIŞI
    Bisküvilerin üzerine krem peynir sürüyoruz.
Domateslerin baş kısımlarından biraz kesiyoruz,kafa yapmak için.Arka kısımlarınıda biraz kesiyoruz kanat ayrıntısı için.
Bisküvilerin üzerine domatesleri yerleştiriyoruz.
Zeytinleri dörde bölüp birer parçasını domateslerin baş kısmına yerleştiriyoruz.
Kürdanla zeytin ezmesinden küçük parçalar alıp uğurböceklerimizin beneklerini yapıyoruz.
Zeytin ezmesi yerine çörekotu da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

10 Nisan 2013 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI



Geçtiğimiz cumartesi yeğenimin sözü vardı,hepimiz  birer çeşit hazırlayıp ablama yardımcı olmak istedik,benim payıma havuç topları düştü:)Herkes tadını çok beğendi bende tarifi sizlerle  paylaşmak istedim,işte tarif.

MALZEMELER
-1 kg. havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket (150 gr.)petibör bisküvi
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-50 gr. tereyağı veya margarin
-bulamak için Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin,
tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyin,orta ateşte havuçlar suyunu çekene kadar pişirin,
ocaktan alırken tereyağını ekleyip karıştırın.
Bisküvileri robotta un halıne getirin,soğuyan havuçlara ekleyin,cevizleride ekleyip iyice yoğurun,
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayın,servis tabağına dizip üzerlerine kürdan batırın.Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN...

REKLAM TURKO LAPTOP ÇEKİLİŞİ


reklam turko sitenizin reklamını ücretsiz yapıyor,sizde ücretsiz reklamınızı yayınlamak ve bloğunuzu tanıtmak istiyorsanız siteyi ziyaret edin.

Ayrıca eğer sizde bu güzel hediyeyi kazanmak istiyorsanız hemen tıklayın.

9 Nisan 2013 Salı

10 NİSAN POLİS BAYRAMI

 
 
Eşimin ve tüm emniyet mensuplarının bayramını kutluyorum,
Allah vatanımızı korumak için çalışan tüm güvenlik görevlilerini korusun ve yardımcıları olsun.