YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

2 Nisan 2013 Salı

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER
-3 yemek kaşığı toz tarhana
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-5 su bardağı su(et veya tavuk suyu daha güzel olur,ben tavuk suyu kullanıyorum)
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kekik
-tuz,pul biber
-2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın,orta ateşte sürekli karıştararak kaynatın,yoksa topaklanır.
Kaynamaya başlayınca karıştırmanıza gerek yok,altını kısıp 5 dk. daha kaynatın,çorbanız hazır.İsterseniz içine biraz kıymada ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
 

1 Nisan 2013 Pazartesi

AYVALI ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ




MALZEMELER
-1 büyük kereviz
-1 havuç
-1 küçük ayva
-1 kuru soğan
-150gr. et(ben dana kuşbaşı kullandım,kuzuda çok güzel olur)
-1 yemek kaşığı un
-zeytinyağı
-1 limonun suyu(yarısını kervizlerin kararmaması için üzerine sürün)
-tuz
HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencereye koyup,etleri ekleyin,suyunu çekince soğanları ekleyin,
pembeleşen soğanlara 1 kaşık unu ekleyip,biraz kariştırın,
ayvayı soyup ortasını temizleyin ve havuçlarla dilediğiniz gibi doğrayıp,tencereye ekleyin,
kerevizleride aynı şekilde doğrayıp tenceerye ekleyin,
tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

27 Mart 2013 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE



MALZEMELER
-250gr. sana hamurişi
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şeker( çok tatlı sevmiyorsanız daha azda olabilir,)
-1 adet yumurta
-1,5 çay bardağı buğday nişastası
-1'er paket kabartma tozu ve vanilya
-aldığı kadar un,yumuşak bir hamur olacak
-istediğiniz marmelat

HAZIRLANIŞI
Margarin ve sıvı malzemeleri karıştırın,
diğer malzemeleri ekleyip yoğurun,unu azar azar ekleyin yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın,fırın tepsisine aralıklı dizin,ortalarına parmağınızı bastırarak çukur oluşturun.
200 derece fırında pişirin.
Fırından alıp ortalarına marmelat koyun.
AFİYET OLSUN...
 

26 Mart 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAKLA KAVURMASI




MALZEMELER
-Yarım kg. bakla
-1 orta boy soğan
-1 büyük portakalın suyu
-Yarım demet dereotu
-1silme tatlı kaşığı toz şeker
-salça
-tuz
-zeytin yağı
-2 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI
Baklaları fasulye gibi temizleyip,doğrayın,
derin bir kaseye 2 kaşık unu koyup,doğranmış baklaları içine atın,soğuk su doldurup yarım saat kadar bekletin.
Bir tencereye biraz su koyup kaynatın,tuz atın,baklaları içine atıp biraz yumuşayana kadar pişirin.
suyunu süzün.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun,salçayı ekleyin ,baklalarıda içine atıp karıştırın,
portakal suyu,şeker,tuzu ekleyip ağzını kapatın,suyunu çekince altını kapatın,dereotunu doğrayıp
biraz dinlendirdikten sonra servis edin.İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...


 

23 Mart 2013 Cumartesi

GÜNEŞ ÇÖREK





MALZEMELER
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket instant maya
-2 yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
-2 yemek kaşığı silme toz şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-8 su bardağı un

İÇİ İÇİN
-3 orta boy patates
-2 havuç
-1 kuru soğan
-tuz
-kaşar rendesi

ÜZERİNE .susam

HAMURUN ARASINA SÜRMEK İÇİN
150 gr. margarin

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun(unu azar azar ekleyin)Üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde en az 1 saat mayalandırın.
iç harcı için:patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın,soğanı biraz sıvıyağda soteleyin,
ocaktan alın,patatesleri ekleyin,havuçları içine rendeleyin,tuz ve isterseniz baharat ekleyin,kaşar rendesinide ekleyip karıştırın.

  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Üzerine erimiş margarini sürün ve zarf gibi katlayın.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
  • İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
  • Üzerine margarin sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek halka yapın.
  • Kağıdın üzerindehalka şeklini bozmadan derin kesikler atın. Kağıtla beraber tepsinin içine alın şekli bozulmasın.
  • Üzerine yumurta sarısı  sürüp susam serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin.
  •  Kızaran çöreği fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
  • Tadını çok seveceksiniz,iç hacını değiştirebilirsiniz,mutlaka deneyin derim.
    AFİYET OLSUN...


     

    17 Mart 2013 Pazar

    KİVİLİ PASTA


    MALZEMELER

    PANDİSPANYA

    4 yumurta
    3 türk kahvesi fincanı toz şeker
    4 türk kahvesi fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    ARA KREMASI

    3 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı dolusu nişasta
    2 yemek kaşığı dolusu un
    1 çay bardağı toz şeker

    ÜZERİNE(jöle yerine)

    1 yemek kaşığı nişasta
    1/2 su bardağı su
    3 yemek kaşığı şeker

    SÜSLEMEK İÇİN

    3 adet kivi
    damla çikolata

    AYRICA  1 paket krem şanti,1/2 su bardağı süt

     


     



     
     

    Yapılışı;

    Önce kekini hazırlayın..Yumurta ve şeker,köpürünceye kadar güzelce çırpılır,diğer malzemeleri eklenir.tekrar çırpılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür,160 derecelik fırında pişirilir,fırını ısıtmaya gerek yok..Kek çıkınca iyice soğuması beklenir,kalıptan çıkardıktan sonra biraz buzdolabında bekletilir rahat bölünsün diye.
     
    Ara krema malzemelerini mikserle iyice çırpın,orta ateşete karıştırarak pişirin,
    soğumaya bırakın,1 paket krem şantiyide sütle çırpın ,soğuyan kremayla kariştırıp iyice çırpın.

    İkiye böldüğünüz kekin yarısını kalıba alıp üzerini biraz sütle ıslatın,
    hazırladığınız kremanın yarısını üzerine sürüp diğer kek parçasınında üzerini biraz sütle ıslatıp üzerine kapatın,kalan kremayıda üzerine sürün.
    kivileri soyup doğrayın,pastanın üzerini süsleyin,damla çikolataları serpiştirin.
    Kivilerin üzerine hazır jöle kullanmak istemedim onun yerine nişasta,şeker ve suyu karıştırıp,kaynattım.
    Biraz ılınınca kivilerin üzerine gezdirdim.Ben fazla döktüm rengi biraz matlaşatı,siz üzerini hafif kapatacak kadar dökerseniz parlak olur,hazır jöleden iyidir sanırım.Eşim pasta ve tatlı sevmez ama bunu beğendi,yani tescillenmiş oldu:))
    AFİYET OLSUN...