YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

11 Mart 2013 Pazartesi

MAYALI HAMUR KIZARTMA




MALZEMELER
-1 paket instant maya
-1 yemek kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
-ılık su
-Kızartmak için sıvı yağ
-istenirse pudra şekeri


HAZIRLANIŞI
-Un,maya,şeker ve tuzu bir kapta karıştırın,aldığı kadar ılık su ekleyin,
yumuşak bir hamur yoğurun,hamuru bir bezle sarıp 1-2 saat mayalanmaya bırakın,
sonra hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yassıltın ortasını parmağınızla delip kızgın yağın içerisine atıp kızartın.
Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
İsterseniz bazılarını sıcakken pudra şekerine bulayın.
AFİYET OLSUN...

6 Mart 2013 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ TAVUK





MALZEMELER
-1 bütün tavuk(parçada olabilir)
-4 orta boy patates
-1 büyük kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-domataes,yeşil biber
-tuz,pul biber
-1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI
-Tavukları yıkayıp,istediğiniz büyüklükte doğrayın,pataesleri soyup,yuvarlak dilimleyin,
fırın tepsisinin en altına kuru soğanı piyazlık doğrayın,
üzerine patatesleri dizin,
tavuklarıda en üste dizin,
üzerine domates ve yeşil biberleri doğrayın,serpiştirin(ben yazdan kavanozlara hazırladığım domates biber karışımından kullandım)
üzerine sarımsakları doğrayın,tuz ve pul biber serpin,
1 yemek kaşığı salçayı yarım su bardağı suyla açıp tavukların üzerine gezdirin,
200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
 

5 Mart 2013 Salı

EVDE PİZZA




 
 
MALZEMELER
- 3 Su bardağı un
-1 paket instant maya
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
-aldığı kadar un(3 su bardağı kadar)
-Üzerine  kaşar rendesi



ÜZERİNE
Domates sosu,kekik

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini önce sıvı malzemelerden başlayarak derin bir kasede karıştırın,yumuşak bir hamur yoğurun,
Üzerine bir bez örterek hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını sağlayın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp açın,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin,üzerine domates sosunu her tarafına gelecek şekilde yayın,üzerine kekik serpin(kekik çok güzel lezzet veriyor)
Üzerine dilediğiniz malzemeyi karıştırıp ,yayın(ben sucuk,salam,zeytin,mısır,domates ve biber kullandım)
200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin,üzerine kaşar serpip eriyinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

 

4 Mart 2013 Pazartesi

SAÇ ÖRGÜLÜ SÜVETER


Oğluşumun süveteri okulda üşümesin diye ördüm,
4,5 mm.şiş ve Nako superlambs iple ördüm.
Aslında rengi siyah ışıktan net çıkmadı.

1 Mart 2013 Cuma

KABAK TATLISI





MALZEMELER
1 Kg. Soyulmuş Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker

HAZIRLANIŞI

Balkabağı istenilen büyüklükte dilimlenir, yıkananıp süzülür . Ardından kabak dilimleri bir tencereye konulur. Üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır. Tencerede  kabak dilimlerinin suyunu salması için “bir gece boyu” bekletilir.

Suyunu salmış kabak tenceresi ocak üzerine alınır ve kaynatılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte   suyunu çekene kadar pişirilir ve kabak tatlısı tencere içerisinde soğumaya bırakılır.Üzerine ceviz eklenir.
AFİYET OLSUN...

 

28 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ





Malzemeler
  • 6 adet  portakal kabuğu
  • 3.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

  • Portakalların kabuklarını dilimler halinde soyun

  • İnce şeritler halinde doğrayıp suya koyun.

  • 2 saatte bir suyunu değiştirerek 1gün suda bırakın.

  •   kabukları bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin , tuzunu atın. Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu işlemi üç kez tekrar edin.

  • En son soğuk  suya koyun yarım saat kadar bekletip süzün tekrar tencereye alın.

    • Kabukların üzerine şeker portakal suyu ve suyu ekleyin.

    • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Ara sıra hafifçe karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirin. indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin.

    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine şekerlemeleri döküp yayın.

    • Şekerlemeler soğuyunca  toz şekere bulayıp öyle muhafaza edin.

    • Şekerlemeleri  kapaklı bir kavanoza  koyup  buzdolabında saklayın.

     

    27 Şubat 2013 Çarşamba

    KEREVİZ SAPI SALATASI




    Marketten aldığım kerevizlerin sap ve yapraklarını atmaya kıyamadım ne yapsam diye araştırırken
    salata yapıldığını öğrendim,yapılışı çok kolay,lezzeti çok güzel,

    tek yapmanız gereken kereviz yapraklarını ve saplarını ayıklayın temizce yıkayın ,sapları kaynar suya atın bir kaç dakikada haşlanıyor,sonra soğuk suyun altına tutun,suyunu süzüp servis tabağına alın,üzerine biraz tuz,limon suyu ve zeytinyağı gezdirin,afiyetle yiyin :))

    Yapraklarınıda yıkayıp iyice süzdükten sonra temiz bir örtü yada kağıt havlu üzerine serip uygun bir odada ara ara karıştırarak kurutun,çorba ve et yemeklerinizde değişik güzel bir aroma elde edersiniz.

     

    ATASAYDAN PIRLANTA TAŞLI KOLYE

    Süper bir hediye çekilişi var,kaçırmak istemeyenler tık tık...

     

    12 Şubat 2013 Salı

    YAĞLI BOYA TABLOM :))


    Bu ikinci yağlı boya tablom ,ilkini göz zevkiniz bozulmasın diye eklemedim küçük bir tabloydu o çiçek yapmıştım ama hiç beğenmedim,olsun yinede ilk göz ağrım diye mutfağa astım şimdilik.
    Bunu Yasemin Hocamın yardımlarıyla bitirdim ,ehh acemi işi olrak fena olmadı sanırım.Daha çerçeve yaptırmadım dayanamadım sizlerle paylaşayım dedim :))
     

    9 Şubat 2013 Cumartesi

    TIĞ İŞİ ÇİÇEKLER



    Tığ işi çiçekler çok renkliler değil mi?
    Ben saç bandı süslemekte kullandım sizler başka süslemelerde kullanabilirsiniz.

    28 Ocak 2013 Pazartesi

    SAÇ BANTI

    Yeğenime saç bandı ördüm,hanımelimde arkadaşlarla birlikte ördük,Sercan'a açıklaması için teşekkürler.

    25 Ocak 2013 Cuma

    HEDİYELERİM GELDİ!!!



    Sevgili arkadaşım Nurhan bloğunda bir çekiliş düzenlemiş ve o tatlı oğlunun çektiği kurayla çekilişi ben kazanmıştım,bu sabah kargom geldi,hediyelerimi sabırsızlıkla hemen açtım ve tabi çikolatalara saldırmadan önce hemen foto çektim,şişlerimede bayıldım çok güzeller,ben diğer misinalı şişlerle örerken çok zorlanıyordum,bu şişler çok güzel ip takılmadan rahatça örgümü örebilirim.
    Nurhancım hediyelerin ve notun çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum,seni ve çikolatı çok çoooookkk öpüyorum.
     

    24 Ocak 2013 Perşembe

    OĞLUŞUMUN HIRKASI

     
     
    Nako astra ve 4mm.şişle ,15 yaş için 400 gr. ip kullandım.

    18 Ocak 2013 Cuma

    İLK GRAVÜR ÇALIŞMAM



    Hani ben resim kursuna başlamıştım,ilk karakalem çalışmalarımı sizlerle paylaşmıştım,
    buda ilk gravür çalışmam,çok zevkli ama bir okadarda zordu,ikincisi çerçeve de daha gelmedi gelince onuda paylaşırım sizlerle.Öğretmenimiz çok tatlı,bizimle çok ilgili,sayesinde güzel resimler yapıcam inşallah:)
    Parşömen kağıdı üzerine asetat kalemle ve tamamen nokta çalışarak yaptım.

    17 Ocak 2013 Perşembe

    KEÇE ÇİÇEKLER




     
     
    Nette gezerken çok güzel keçe çalışmalar buldum,çiçekler çok güzel olmuş,
    en kısa zamanda deniycem bu çiçeklerden.