Bugün sizlerle trakyadan bir tarif paylaşıcam,nette gezerken gördüm ve denedim ,hoşuma gitti
sizlerlede paylaşmak istedim.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Tavuğu 5-6 bardak su ile haşlayın,
Yufkaları ortadan ikiye bölün rulo yapın son kısmını su ile ıslatınki yapışsın,iki parmak eninde parçalar kesin,fırın tepsisine dizin.
Fırına verip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin,
Fırından çıkarıp üzerlerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı gezdirin,
Diğer yanda bir küçük bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve 2 su bardağı tavuk suyunu iyice çırpın.
Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin,
Ateşten alıp içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın,yufkaların üzerini bu sosla kaplayın.
Tavuk etlerini diderek soslu yufkaların üzerine serpin,
200 derecede 15-20 dk daha pişirin,
Fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağda yaktığınız toz ve pul biberi gezdirin.
AFİYET OLSUN...
ellerine sağlık. denemeyi istediğim bir tarif ama hani altı yufka üstü muhallebi diyelim ne bilim bağdaştıramadım. hoş bu kadar sevilen bir tat olduğuna göre birleşim çok güzel. ben bunu yaparsam yarım ölçü yaparım. inşallah :) afiyet olsun size....
YanıtlaSilTeşekür ederim Gülaycım,yufkaların üzerini muhallebi gibi düşünme,yufkalar sosu çekiyor,güzel bir lezzet oluyor.
YanıtlaSilevet canım biz bunu ve değişik versiyonlarını çok severiz çok yapariz.ellerine sağlık bak bir de şu şekil yaparız http://mormenekselerr.blogspot.com/2010/07/tavuklubulgurlu-koy-mants.html
YanıtlaSilbu da çok lezzetli olur.ellerine sağlık.afiyetler olsun
aa biz buna zırın diyoruz çok da severim.ne zamandır da yapmıyordum görünce aklıma düştü işte.yapmalı.teşekürler paylaşım için..
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım gerçekten çok güzel olur etsiz olarak Gümüşhaneliler yapıyor siron diyorlar bende onlarda yemiş bir iki kez yapmıştım ama etli daha güzel olur iyi fikir
YanıtlaSil