YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

13 Ağustos 2013 Salı

KEÇE İĞNEDANLIK

 
 




Keçeden iğnedanlık yaptım kendime,bu yıl iğne oyası kursunada gidicem orda lazım olur belki :))
Dikiş kutusunda yerini aldı ama dikiş diken kim,sevemedim bir türlü şu dikişi,arada küçük birşeyler dikiyorum yeter o kadar ,fazlasına gelemiyorum,
iğnedenlağımı sevdim ama çok şirin oldu.

12 Ağustos 2013 Pazartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI








İzmir'den dönüşte pazardan dondurucuya koymak için börülce,kınalı bamya,alaca patlıcan
aldım,deniz börülcesini daha önce hiç yapmamıştım,Ankara'da görmedim açıkçası,denemek için iki demet aldı ikisinide haşladım,birini dondurucuya attım,birini salata yaptım,börülce kadar sevmedim ama .Yani olsa yine yaparım ama börülce gibi illede olsun demem.Belki değişik tarifi olanlar vardır,eğer varsa paylaşın lütfen :)

MALZEMELER

-Bir demet deniz börülcesi
-3-4 diş sarımsak
- yarım çay bardağı  koruk ekşisi( İzmirde annemlerin bahçesinden olmamış üzümleri toplayıp yaptım)
-yarım çay bardağı zeytin yağı
-tuz

HAZIRLANIŞI
Deniz börülcelerinin saplarını kesip,yıkadım,kaynar su dolu tencerenin içinde börülceler yumuşayana kadar haşladım,çabuk haşlanıyor zaten.
Sonra çıkarıp hemen soğuk suyun altına tuttum rengi yeşil kalsın diye.
Süzüldükten sonra saplarından tutup aşağı doğru elimle çekerek saplarından ayırmış oldum börülceleri,servis tabağına alıp üzerine tuz,koruk ekşisi (limonda sıkabilirsiniz),zeytinyağı gezdirin,
sarımsakları ezip ekleyin ve karıştırın,bu kadar :)

AFİYET OLSUN...






Börülceleride temizleyip kırdım,yıkadım,kaynar su dolu tencerede biraz yumuşayana kadar haşladım ,sonra soğuk suyun altına tuttum,süzülünce buzdolabı poşetlerine birer tabak olacak şekilde hazırladım ve dondurucuya attım.Kışın çıkarıp hemen kaynar suya atıp çıkarıyorum ve salatasını yapıyorum.




5 Ağustos 2013 Pazartesi

ERİK SUYU





Yaz aylarında çok güzel serinleten bir içecek erik suyu,bu aralar bizim favorimiz,kayınvalidemlerin bahçesinden biraz toplamıştım ,kaynattım bitti bile,bunlarıda komşum köyden gelirken getirmiş sağolsun banada biraz göndermiş,bende hemen kaynattım oda bitti bile ,neyseki yarın pazarımız var yine alıp yapıcam :)))

MALZEMELER
-500 gr. kırmızı erik
-1,5 su bardağı toz şeker
-2-3 tane karanfil

HAZIRLANIŞI

Eriklerin saplarını temizleyip iyice yıkıyoruz,tencereye erikleri koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynatıyoruz,
erikler yumuşayınca ocağı kapatıp ,ılınmaya bırakıyoruz,süzgeçten geçirip iyice eziyoruz,tekrar ocağa alıp şeker ve karanfilleri ekliyoruz,bir iki taşım kaynayınca altını kapatıyoruz.Sürahiye alıp damak tadınıza göre su yada şeker ekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

FIRINDA KABAK KIZARTMA(YOĞURTLU)



Kızartmalar güzel aynı zamanda bu sıcaklardada ağır oluyor,sizde kızartma seviyor ve az yağlı olsun istiyorsanız,fırında kızartmayı deneyin.

MALZEMELER
-500gr. kabak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz(miktarı size kalmış)

ÜZERİNE
-1 su bar.yoğurt ve 2 diş sarımsağı ezip karıştırın.


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp,kabuklarını soyun,
yuvarlak dilimleyin,
derin bir kasede kabaklar,zeytinyağı ve tuzu karıştırın,
fırını 200 derecede ısıtın,
kabakları fırın tepsisine alıp 200 derece de kızartın,
soğuduktan sonra üzerine yoğurt dökerek servis edin,hem lezzetli hemde hafif bir kızartmanız olacak :)

AFİYET OLSUN...
 

1 Ağustos 2013 Perşembe

İZMİR KEMERALTI




Burası hükümet konağı,binalar çok güzel,eski ama bakımlı,




Kemeraltına varyant tarafından giriş,




girişte sizi müzikle karşılıyorlar,eskiden yoktu ilk defa gördüm bende,iyi olmuş ama çok beğendim eğlenceliydi,

buradan geçerken o taze çekilmiş mis gibi kokan kahvenin kokusunu alınca kendinizdende geçiyorsunuz zaten :))

Leblebici hana gazoz kapağı kapatma aleti almak için gittim,aldım rahatladım:)) 2 yıldır bu günü bekliyorum çünmü :)ama daha domateslerimi yapmadım daha vakit var,
  mutfak için herşey var bu handa,girince çıkmak istemiyor insan,




kına gecesi,düğün ve sünnet için çok güzel malzemeler var,nişan için olanlarda gözüm kaldı,çocuklara daha erken ama fikir edinmiş oldum :))

30 Temmuz 2013 Salı

İZMİR SAAT KULESİ


 Hükümet konağı,

 
 








Kuşlar alışmış artık insanlara hiç kaçmıyorlar,herkes onları besliyor:)




Yorulanlar ve sıcaktan bunalanlar saat kulesinin altında dinleniyorlar,en çok çocuklar eğleniyor.



Balonlar çok güzel rengarenk,bayrağımızda hemen arkada,zaten İzmirde nereye gitseniz bayrağımızı ve  Atamızın fotolarını görebilirsiniz,belediye otobüslerinde bile Atatürk resmi ve imzası vardı,bir kez daha İzmirlilerle gurur duydum,darısı tüm illerimizin başına!


 
 
 
 
 
 


 



29 Temmuz 2013 Pazartesi

İZMİR KORDON

 
İzmir'den fotolar ,kordonda biraz dolaştık,akşamüstü hava serin herkes yeni yeni dolaşmaya çıkmış,
sıcak yerlerde akşam daha kalabalık oluyor,gündüz çıkılmıyor sıcaktan.
 
 
 






Bu tarihi binalar çok güzel,kentsel dönüşüm yapılacakmış İzmir'de umarım bu binalara dokunmazlar,









 Bu kedicikde gelip geçeni seyrediyordu:)



 
 
 
İyi akşamlar herkese.